Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:44
kadin
Yönetici

İbadetlerimi İsteksiz Yapıyorum? Ne Yapabilirim?

İbadetlerimi İsteksiz Yapıyorum? Ne Yapabilirim?

nurçiçek
Merhaba arkadaşlar, kadınsal bir konu olmasa da erkeklerin yorum yazmasını istemediğimden buraya yazıyorum, sorun şu ki günlük ibadetleri çok isteksiz yapıyorum. İçimden gelmiyor arkadaşlar. Önceleri çok hevesliydim, zikir çeker, nafile orucu tutar kaza namazları dahil namazları hiç aksatmazdım. Kuran okur dinlerdim.

Okudunuz mu?  Adet kanı içirilmesi

Şİmdi ise hiç içimden gelmiyor. Baya uzun zamandır böyle, başta zikri bıraktım. Sonra kaza namazlarını sık sık da sünnetleri kılmıyorum. (Sünnetleri kılmamak günah değil biliyorum.) Sadece farzları kılıyorum. Namaz sonrası duaları da hiç atlamazdım artık hiç dua ve şükür etmiyorum. İşlerimin hep ters gitmesinden dolayı iyice uzaklaştım ibadetten. Dualarımın hiçbiri kabul olmuyor, geçim derdindeyim ve şukur etmek içimden gelmiyor, üstelik 5 yıla yakın işsizim. Bu beş yılda hangi kapıyı çaldıysam yüzüme kapandı. Belki bundan ibadet isteğimi hepten kaybettim. Farz diye namazları kılıp kalkıyorum, devamı içimden gelmiyor. Kendimi zorlasam da olmuyor. Kuran bile dinlemek istemiyorum. Ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  2 adet arası temizlik süresi on beş gün bu süre ilk adetin başlamasıylamı bitmesiylemi baslar

Yorum: İbadetlerimi İsteksiz Yapıyorum? Ne Yapabilirim?

Acenath000
Bende bazen namaz kılmakta sıkılıyorum ama zikir ve duasız yerimden kalkınca kötü hissettiğimden ayaklarım uyuşsa dahi sünnetinden fazla zikrine kadar oturuyorum. İşlerin hep ters gittiği için dualarının kabul olmadığını düşünüyorsun. Sünneti terk etmek sevabı azaltır. Zikir çekmemek sıkıntı darlık gibilere sebep olur. Dua etmezsen Allah sana değer verir mi? (Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin Furkan 77) anladığım kadarıyla şeytan seninle uğraşmış uğraşıyor. İnsan hiç düşmanına köle olur mu? İmanını çaldırma. Bunun için tek bir şey yapabilirsin dua et. Allahtan yardım iste. Her türlü dualarda bulun Allah’a sığın. Elinden alan Allah neden fazlasıyla sana vermesin? Belki sen bütün kapılar yüzüm kapandı diyorsun ama bir açılan kapının farkına varamamışsındır yüzüne kapanam kapıları bakmayı bırak senin için açılan kapıyı bulmalısın. Bunu Allah senin için yaptı. Allah kimseyi rızıksız nimetsiz bırakmaz. Sünneti terk edersen zikiri ve duayı bırakırsan olacağı bu. Duaların kabul olmuyorsa tövbe etmeyi dene belki farkında olmadan bir hatan vardır. Asla vazgeçme. Allah her daim seninle.

Bu kategoride yer alan Hayız günü hakkında iki adet arası temizlik süresi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İbadetlerimi İsteksiz Yapıyorum? Ne Yapabilirim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.