Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:11

Bir kişi hem alıcı hem satıcı olabilir mi

Bir kişi hem alıcı hem satıcı olabilir mi

imam
Vekil, müvekkilinin malını kendine satabilir mi?

Örneğin, ben bir dövizciye emanet olarak 1000 tl bıraktım, bir ay sonra ona dedim ki adıma kendinden bana o para ile dolar al.
Dövizci hem satıcı hem alıcı olmuş oluyor

Okudunuz mu?  Vücut geliştirmek günah mıdır?

Bu duruma caiz değildir diyor alimler.

Bir mal ya da ürünü satmak üzere vekil kılınan kişi, bu malı, kendisi satın alabilir veya birinci dereceden yakınlarına satabilir mi?

Bir mal ya da ürünü belli bir fiyattan satmak üzere vekil kılınan kişi bu malı kendisi satın alamayacağı gibi müvekkilin izni olmaksızın nafakasını vermekle yükümlü olduğu birinci derece yakınlarına da satamaz. Çünkü bir kimse aynı malın hem satıcısı hem alıcısı olamaz. Öte yandan bu tür işlemler anlaşmazlığa ve şaibeye yol açabilir (Kâsânî, Bedâi’, VI, 312).

Okudunuz mu?  Haram olan şeyleri izlemenin günahı nedir. Harama bakmak konusunda bilgi verirmisiniz

DİYANET FETVA KURULU

Bu kategoride yer alan Alkollü ağız gargarası caiz mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir kişi hem alıcı hem satıcı olabilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.