Anasayfa
30 Ocak 2023, 4:09
sizden3
Abone

Anne hakkı nedir

Anne hakkı nedir

hatalar
Anne hakkı ne demektir

annem 40 senelik evli ve boşanmak istiyor babama sabretti ama artık gitmediğini yorulduğunu söylüyor babamın yaptıklarından dolayı annemde tiksinti oluştu cinsellikte tecavüze uğradığını hissettiğini söylüyor. babam annemi öldüreceğini söylüyor ve daha bir çok şey ve annem ayrılmak istedi ve babam 1 talak ile boşadı. annem ev hanımı geliri yok aynı evde kalmak istemiyor.

bende (kızıyım evliyim) kaldı 6 ay annem ev işlerine fazla yardım edince eşim evi ihmal ediyorsun senin yapman gerek diye sinirlendi ve biz taşındık . . biz taşınınca annem memlekete döndü. 2 abim var. ve büyük abim bu süreçte neye ihtiyacınız var nasılsınız sıkıntınız var mı paraya ihtiyacınız varmı diye aramadı annem arasada açmadı.

Okudunuz mu?  Sular kesildi gusül abdesti alamadım

küçük abim ona nazaran daha iyi ama alakasız genel olarak oda. annem benden sonra küçük abimde kalmaya gitti ve gelin surat yaptı eve gelmediği 2, 3 gün oldu annem şeker hastası sık yemek yemesi lazım sormamış ne yersin ikramlamak yok yaptığında yemek 2 kişilik yapıyormuş bazen kendi ve çocuğuna kadar ayrı yerde oturup yemek yiyormuş. ben bunları duyudğumda çok sinirlendim. annem bu konuyu akşam yemğinde abim ve gelinle konuşunca beni evde istemediğin belli şeklinde söylemiş ses çıkarmamış gelin abimde çıkartmamış öle şeymi olur burası senin evin diye beklemiş annem ama sesini çıkartmamış. annem buna çok gönül koydu. abim bu koyu sonra ablamla konuşunca eşim beni dinlemiyor onu dolduruyorlar demiş .büyük abim davet bile etmedi umurunda değil malesef ki.. ve bunu duyunca teyzem çağırdı başka şehire oraya taşınmak zorunda kaldılar . taşınacağını duyunca özür dilemiş gelin ikramlamaya çalışmış ama annem affetmemiş ab tüm süreçte ablamda var bekar birlikte kalıyorlardı. kosacası sorum şu ki ;

Okudunuz mu?  Telepati ve Melekler ile iletişim

1. ben annemlere yardımcı olalım diyorum eşime teyzemlere düşmezdi ondan önce biz davet etmeliydik dedim eşim bana düşmez oğulları var diyor ben de onlar ilgilenmiyorlar insan değiller biz ilgilenelim iyilik yapmak için sana düşmesimi lazım dedim kendini oğlu yerine koymadın annen olarak görmediğin için dedim tartıştık. benim baltığım kadar abinle bakmadı benle tartışma git abine babana söyle dedi. bende annen aynı duruma düşşe kızı var oğlu var baksınlar diyip ben köşeyemi çekileyim dedim doğru bu mu dedim. ben bu konuda anneme ve ablama yardımcı olamadığımdan kendimi. sıkıyorum eşime nasıl davranmalıyım bu konuda ne yapmalıyım ?

Okudunuz mu?  İdrarı penis kalması istemsiz meni gelmesi

2. abimlerin ilgisizliği ve kendilerinde suç görmemesinin günahı nedir ?
3. Ben abimin ve yengemin bu tavırlarını eşime anlatıyorum dedikodu olur mu ?
4. yaptıklarının yanlışlığı çirkinliği hakkında konuşuyoruz annem ve ablamla telefonda kınamış mı oluyoruz ?
🎆hakkınızı helal edin ve bir yol gösterin ALLAH’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Yemin keffareti için fakire para verirken niyet

Yorum: Anne hakkı nedir

fth123
Allah size hidayet etsin. Bu kadına yapılanın günahı sizin sülaleyi cehenneme sokar.

Allah hepinizi annenize muhtaç eder inşAllah.


Yorum: Anne hakkı nedir

hatalar
heralde dikkatli okumadınız ben ve ablam elimizden geleni yapıyoruz abimlerde suç konuşurken ona göre yorum yapın lütfen. erkeklerin bakmadığına benim ablam çalışıp ben bakarım diyor. ben elimden geleni yapıyorum. eşimdende destek bekliyorum lütfen bir hoca cevaplarsa sevinirim.

Okudunuz mu?  Zekat gıda olarak mı verilmeli yoksa para mı?

Anne Hakkı

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam Allah’ın rahmeti bereketi üzerinize olsun.Hocam ben annemden para aldım ve araba aldım yani kaç sene önce bir maaşım yok şimdi annemle babam boşandı annem bizle görüşmüyor ben arabayı sattım ama yarı fiyatına çünkü etmedi zarara girdim şimdi ben anneme satılan parayı versem ve geri ödeyecek dururum yok hakkına girmiş olur muyum ki annem bizle görüşmüyor.

Okudunuz mu?  Karı-Koca arasında cinsel resim caiz midir?

Ensar
Siz o parayı annenizden borç olarak almışsanız o parayı vermekle sorumlusunuz,velevki anneniz sizinle görüşmesede eğer hak taleb ediyorsa vermeniz gerekmekte yada eğer helal ediyorsa en azından ona söyleyip helallik dilemelisiniz. Sonuçta o para her ne kadar sizinle görüşmesede Annemizin dir buda üzerinde bir borçtur.

Okudunuz mu?  Ramazanda gelen vesvese kimden dir? Nefis mi Şeytan mı?

Kayıtsız Üye
Annenin evladı üzerinde söz hakkı varımdır eşim bana çocuklarımın üzerinde hiç bir söz hakkımın olmadığını söylüyor kendisi çocukları sinir edici davranışlarda bulunuyor ben de buna itiraz edince senin söz söyleme hakkın yok sana ne diyor bana Bü doğrumu benim çocuklarım üzerinde söz hakkım yok mu?

Okudunuz mu?  Namazda Rekat ve dua Unutmak

Ensar
Annenin elbet te çocuklar üzerinde hakları oldukça fazladır hatta o o kadar hakları varki bakın peygamber efendimiz bir hadisi şeriflerinde ne buyuruyor:

–Kendisine en iyi davranmam gereken kimdir? diye sormuştu. Rasûlullah (s.a.v):
–Annen! buyurdu. O sahâbî:

–Ondan sonra kimdir? diye sordu. Efendimiz (s.a.v):

–Annen! buyurdu. Sahâbî tekrar:

Okudunuz mu?  Biyoenerji günah mıdır

–Ondan sonra kim gelir? diye sordu. Allah Rasûlü (s.a.v) yine:

–Annen! buyurdu. Sahâbî tekrar:

–Sonra kim gelir? diye sorunca Rasûl-i Ekrem Efendimiz bu sefer:

–Baban! cevabını verdi. (Buhârî, Edeb, 2; Müslim, Birr, 1)

Evet hadis apaçık ortada Rasulullah efendimiz Anneyi tam üç defa zikrettiten sonra Babayı söylüyor Anne o kadar önemli bir makamdadır. Elbette çocuklar üzerinde adaletli olmak gerekmektedir. Babanın eşine senin çocuklar üzerinde söz hakkın yok diyemeyeceği gibi Anne ninde Babaya senin çocuklar üzerinde bir hakkın yok diyemezler.

Okudunuz mu?  Halife Hz.Ömer hakkında soru

anne hakkı

Bu kategoride yer alan Bekarım demek talak götürür mü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anne hakkı nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.