Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:16
Namaz
Abone

Namazın kurallarını kim koydu?

Namazın kurallarını kim koydu?

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm namazın kurallarını kim koymuştur kast ettiğim katı kurallar örneğin sünnetten önce farz kılınmaz gibi namaz farz olan bir ibadet değil midir? İçinden geldiği zaman insan namaz kılamaz mı? (Vakit namazları dışında) sünnetten önce farz kılınırsa ne olur? Sadece Sübhaneke, Kulfü ve Fatiha ile bütün namazları kılabilir miyim? Allah rızası için cevaplarsanız teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Kalben namaz nasıl kılınır? ister istemez insanın namaz kılarken bir şeyler düşünüyor

Yorum: Namazın kurallarını kim koydu?

duzgunomer
Farz namazdan önce ve sonra kılmaktır sünnet olan, soru çok saçma. Sünnet namaz adı üstünde Peygamberimiz yaptığı mükafatı olan işlerdir. Yapmazsan günah değildir ama büyük mükafattan mahrum kalırsın. O sünnet namazlardan Allah farz namazlarındaki eksikleri tamamlayacaktır.

Okudunuz mu?  Namazın ortaya çıkış zamanı ne zamandır

Hadislerde sünnetlerin önemi geçer. Kur’an hadislere yönlendirir.

Fıkhı kuralları, Kur’an ve Hadislerden çıkarılır. Namazınkiler çoğunlukla hadis diye biliyorum.

Farz namazın ilk 2 rekatında aynı sure okumak mekruh.
İçinden geldiği zaman kerahat vakti harici kılabilirsin, nafile hükmüne geçer.

Bu kategoride yer alan Cemaatle namazda imamdan önce secdeye varmanın hükmü nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazın kurallarını kim koydu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.