Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:31
missa2
Abone

İmam Secdeye giderken iki eliyle cübbesini yukarı çekiyor

İmam Secdeye giderken iki eliyle cübbesini yukarı çekiyor

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum.
Değerli Hocalarım. Yıllarca benim kendi yaptığım ve doğrusunu sonradan öğrendiğim ve artık bu hatayı yapmamaya gayret gösterdiğim bir konuda sizlerin fikirlerini almak istiyorum.
Ben yıllarca namaz kılarken secdeye giderken iki elimle pantolunumu yukarı doğru hafifce çekip secdeye rahat bir şekilde gitmek için bu hareketleri yapıp durdum. Fakat bunun yanlış olduğunu ve Ameli Kesir durumunda olduğunu internetten araştırdım ve öğrendim.
İki el ile bunun yapılmasının namazı bozma derecesine getirdiğini anlatan siteler dahi vardı. Size bu maksatla iki sorum olacak.
1- Şu ana kadar bilmeden yaptığım bu kusurlardan ötürü bir günahım var mı?
2- Sık sık cemaatle namaz kılıyorum. Bizim camimizim imamının da benim geçmişte yaptığım bu hataları yaptığını gördüm, ve bir kaç defa arkasında namaz kılarken buna şahit oldum. O da secdeye giderken iki eliyle cübbesini dizlerinin bir karış üst tarafından yukarı çekip öyle secdeye gittiğini gördüm. Bunun hükmü nedir. Hocaya neden böyle yaptığını sorsam bu ayıp olacak. Doğrusu nedir. Bu hocamızın arkasında namaz kıldığımız için namazımız konusunda bir kusurumuz oluyormu.

Okudunuz mu?  4 dört halifenin kişiliklerindeki özellikler nelerdir?

Yorum: İmam Secdeye giderken iki eliyle cübbesini yukarı çekiyor

mum
namazda elbise ile uğraşmak elbiseyi çekmek

Namaz kılan birinin imam olsun cemaat olsun fark etmez saçını düzeltmesi elbisesini düzeltmesi secdeye giderken pantolonun çekmesi mekruhtur ameli kesir sayılmaz yani namazı bozmaz fakat mekruhtur

Okudunuz mu?  Kadın ev işleri vazifesi değildir,yaparsa eşine çocuklarına ikramıdır...

Namaz kılan birinin secdeye giderken pantolonunu çekmesi özürden dolayı ise kerahet kalkar ama daha rahat olayım anlayışıyla elbisesini çekiyorsa o zaman mekruh olur
ameli kesir peş peşe aynı namazın farzında 3 defa büyük hareket yapmaya denir.

Bu kategoride yer alan Vesvese gerçek olur mu / gerçekleşir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmam Secdeye giderken iki eliyle cübbesini yukarı çekiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.