Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:56
missa04
Abone

Kadın ev işleri vazifesi değildir,yaparsa eşine çocuklarına ikramıdır…

Kadın ev işleri vazifesi değildir,yaparsa eşine çocuklarına ikramıdır…

aslıhanyiğit
Kadının ev işi yapması ile ilgili hadis
İslamda kadın ev işi yapmak zorunda mı

"Yemek pişirmek,çamaşır yıkamak,ev süpürmek gibi işler;kadının vazifesi değildi…r.Bunları yapıyorsa,eşine ve evladına İKRAMIDIR,HÜRMETİDİR..Eğer yaptığı tüm bu işler için hakkını helal etmeyip,ücret isteseydi vermek zorunda kalacaktınız.O halde,sana böyle hürmet eden eşine TEŞEKKÜR et.
böyle bir hadis varmıdır?


Yorum: Kadın ev işleri vazifesi değildir,yaparsa eşine çocuklarına ikramıdır…

arifselim
Hadis değildir

Selamun aleykum. Allah kadın ve erkeğe ayrı bir şekilde ve kendi yaratılışlarına uygun vazifeler yüklemiştir. Kadının daha çok zayıf olması ve duygusal olmasına göre ona hafif ve erkeğe göre kolay emirler emredilmiştir. Kadının evine, evlatlarına ve eşine karşı yükümlülükleri hakkında geçen bir çok rivayetler vardır. Lakin söz konusu olan bu söz hadis değildir. Lakin hayatı müşterek yaşayan eşler böyle bir teferruata takılarak hayatlarını sürdürmeye çalışırlarsa huzursuzluk ortaya çıkar. Peygamber aleyhisselama hizmette kusur etmeyen eşlerine peygamber aleyhisselamda ev işlerinde yardım ettiği bilinen bir gerçektir. Bu konuyla alakalı olmak üzere geçen bir hadisi şerifte şöyle buyrulmaktadır:

"Sakın ha, kadınlara da iyi muamele yapın. Çünkü onlar yanınızda sanki esir durumundadır. Onlara iyi muamelenin dışında bir başka şey yapmak hakkına sâhip değilsiniz…" (Tirmizî, Fiten 2, (2610); Tefsir 2, (3087); Müslim, Hacc, 194, (1218).)


Cevap: Kadın ev işleri vazifesi değildir,yaparsa eşine çocuklarına ikramıdır…

Kayıtsız Üye
Kur’an evin geçimini erkeğe vermiştir. Bu sabittir. Kadının görevi kısmında ise susmuştur. Yani bir evlilikte erkeğin görevi söylenince kadının görevi de kendiliğinden ortaya çıkar. Fazla bir şey demeye luzum var mı?

Okudunuz mu?  Cini bedenden çıkarmak için dua

Bir de kadın ev işi yapmak zorunda değil fetvası var ki türbanlı feministlerin favori fetvalarından birisidir. Bu fetva verildiğinde ki yaklaşık 1200 yıl öncesine aittir erkeklerin cariye edinme hakkı vardı -ki hala geçerlidir ama zamanın adetleri değişmiştir- ve erkek zenginse kadın bu işleri yapmam derse erkek o işleri cariyeye yaptırabilir. Tamam o fetvayı kabul ediyorsunuz o zaman erkekleriniz eve bir cariye alsın işlerinizi o yapsın o zaman. Yok hafakanlar basar sizi değil mi. Ama birşeyin peşine düşüyorsan her şeyiyle doğru şekilde düş.


Cevap: Kadın ev işleri vazifesi değildir,yaparsa eşine çocuklarına ikramıdır…

Kayıtsız Üye
Ne güzel izah getirmişsiniz tebriker valla ama gel de anlat millete


Kayıtsız Üye
evde yemek yapılmazsa hergün dışardan yemek siparişi vermek ya da günboyu evde olmayıp çalışan erkeğin eve geldiğinde yemek olmaması durumunda harcadığı enerjiyi tekrar nasıl kazanacak yani kısaca bu yemeği temizliği hergün yardımcı temizlikçi mi yapacak bu ne kadar doğru?


Kayıtsız Üye
SA. Allahaşkına müslümanı zıvanadan çıkaracak , İsyana sürükleyecek şekilde zora sokucu dini bilgiler vermeyin .
Burada islami bilgiler araştırıyorsak . Demekki içinden çıkamadığımız bir sorunumuz var . Çare olacak fetfa yazın . Müşkül çıkaracak fetva yazarsanız yukarda olduğu gibi derdi olan avamdan kişi . Sanki kendi sorunu yomuş gibi birde Alim zatın fetvasınındaki yanlışı düzeltmek zorunda kalır .


Kayıtsız Üye
ben yerin 1500 metre altında çalışan bir maden işçisi olarak onların rızkı için oraya giriyorsam.8 saat boyunca gün ışıgı görmeden kömür kazıyorsam bir zahmet bir çorba yapıversin artık..
bir zahmet elbiselerimizi yıkayıversin..

Okudunuz mu?  Hac ve umreye önce anne babayı mı yoksa eşi mi götürmek gerekir?

bu şekilde kaynağı belli olmayan duyumlarla ailelere nifak sokmayın


Kayıtsız Üye
Yaşım 17 böyle bilgiler dolaştıgını gördüm sasırtım kadının yemek işleri ev işleri bunlar sevap ama zorunlu degilmiş diye gördüm.Birde çocuk yapıp emzirmez ve süt anne tutabilme hakkı diye bilgiler var.Doğru mu?

Erkek calısmak farz kadına bakmak farz. Peki kadının Erkege bakması yani ev işlerini görmesi farz değil kadın sadece cinsel istegini mi getirir ?

Yani çocuk dünyaya getirse bana para ver nafakımı ver süt kardeşi al Bana hizmetci al ev işlerini o yapsın ya da sen yap peki zengin degilse ailede huzursuzluk olmaz mı?

Peygamber efendimiz döneminde polis vs kurum yoktu güvensizdi simdi her devasında en ufak bir şey için bilem kadon için komsuya gidiyorum Türbanlı olarak çıkıp ekmek almaya gidiyorum gibi her devasında izin mi almalı?

Eleştiriyom imanım tehlikeye girmiş midir?


ACİLSERVİS
Üstteki sözün hadis olmadığı arifselim zaten yazmıştı soruyu okuyorsanız cevabını da okuyun. İsteyen bunu uygulamaya kalksın üç gün sonra kocayla yolları ayrılır. Hayat müşterek tüm işler paylaşılmak zorunda ağırları kovanın hafifleri de kadınındır. Bu paylaşılmaz sa evlilikte yürümez.


Kayıtsız Üye
Peki bazı alimler niye bunu savunuyor?


ACİLSERVİS
Bizim bildiğimiz bir kaynağı yok. Bunu savunan alimin hem evindeki durumunu hemde kaynağını sorun.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm fıkıhta böyle bir fetva geciyor ama bunu fırsata ceviren bütün hanımlara rabbim hidayet versin Rabbim öyle cizgiler koymuski yolu hep ona cıkıyor esine zaten severek hizmet eden bir kadın birde Rabbinin rızasına da inanarak niyet ederek hizmet etse nasıl olur ?yapmak istemeyende böyle ortalığı karıştırır işine gelmeyenlerde hocaları suclar cümleten huzurlu mutlu hayırlı yasamlar .

Okudunuz mu?  Muhabbet kuşu beslemek günah mı

Kayıtsız Üye
Hocam bir kadın eşine yemek yapması mı doğru yapmamasımı? Hizmet yapmassa evlilik nasıl yürür.boşanmalar çok olur ve hanımlara yol açmış olursunuz erkğin hali kalmaz mecbur deyildir deyipte yalnış konuşulmuş olur.


Kayıtsız Üye
kadınlar öyle bir benlige düsmüslerki yazık yine din sömürme olayı kadın hür kadın özgür kadın yemek yapmaz kadın cocuga bakmaz kadın dogurmaz dini bari alet etmeyin kendi fikirlerinize bu dünyaya gelen insan ve cinler Allah’a kulluk için yaratıldılar ne ictiniz banada verin desene kıyamet nasıl kopacak Allah soracak


Kayıtsız Üye
Yorumları okudum da hep aynı konu üzerinden yazmışsınız eşi iş yapmıyorsa hizmetçi mi tutsun adam zengin değilse ne olacak gibi şeyler yazmışsınız ancak burda bahsedilen şey benim fikrimce erkeğinde kadına yardımcı olması, bu işlerde yardım etmesidir. Sonuçta bu kadın tek başına evlenmiyor, tek başına çocuk yapmıyor her konuda erkeklerinde ev işleri olsun çocuk bakma olsun hepsine yardım etmesi gerekir. Ayrıca günümüzde her kadının çalışması, okuması kendi ayakları üzerinde durması gerekir bu onların en doğal hakkı çünkü herşeyi erkekten beklemek yanlış, erkeğin ev işlerine yardım ettiği gibi kadında evin bütçesine destek olup paylaşılması gerekir. En basitinden karınız doktora gitse kadın doktor yok mu diyorsunuz, çocuğunuz okula başlasa kadın öğretmen olsun istiyorsunuz bunların olabilmesi içinde kadının okuması, kendi ayakları üzerinde durabilmesi gerekir.


Kayıtsız Üye
cevap yazarların bir çoğu erkek belliki, bir kişi bile olayın asıl çıkma sebebini anlayamamış.Bir kadın işi yapmamak için değil, yaptığı halde bir kuru teşekkür bile alamadığı için böyle problemler ortaya çıkıyor. sonuçta hayat müşterek ne olur azıcık eşlerinizi sevin sofra kurulurken bir tabakta siz koyun elinize yapışmaz, yemekten sonra bir eline sağlık deyip bir teşekkür edin inanın böyle olursanız kadınların size saygısı da sevgisi de artacaktır. en azından evin huzuru için bunlar olmalı.

Okudunuz mu?  Rızık nedir? Ayet ve Hadislerle

Kayıtsız Üye
Birinin yüzüne kötü huylarını sevmediğimiz yönlerini ona söyleyebilirmiyiz

Bir kişinin sevilmeyen kötü huy ve davranışlarının rahatsız edici olduğunu kendisine söylersek günah olurmu

Birinin yüzüne kötü huylarını sevmediğimiz yönlerini ona söylememiz doğru olurmu


arifselim
Müslümanlar birbirini tamamlayan iki el gibidirler. Mümin kardeşinin hatalarını söylemek gerekiyorsa onu kırmadan ve utandırmadan çok uygun bir ortamda ve uygun bir cümlelerle söylemek gerekir. Kırmadan ve nefret ettirmeden olursa bir anlamı olur.


Kayıtsız Üye
Peki kadının işi nedir, kadın ne iş yapar, Onu yapmaZ, bunu yapmaZ, ee sen ne yapacaksın o zaman, Bir kadının ailesine yaptığı yemek bile vazifesi değilse Allah Kadını neden yarattı o zaman, Kadın Evinin Rutin işlerinden dolayı bile teşekkür bekliyorsa, Pes yani, ne diyeyim,


Kayıtsız Üye
Ya hep erkek sözü dinle erkeğe oraya et sözlerine gelince bu adamlar dindar oluyor. Doğru okumuyor musunuz? Evet kadın evinin işini yapmakla yükümlü değildir. Ama kadinlar merhametli ve amaçtır herşeyi sarıp sahalar kocasının durumu yoksa zaten bunu kadın yapar. Ama kocasının durumu müsaitse bunu ondan isteyebilir hakkıdır. Ama durumu olmamasına rağmen adamında boş zamanı varsa muhakkak kadına ev işinde ortak olmalı ki efendimiz böyle yapmıştır. Erkekler hemen bosanirmis. Buyrun bosanin. Kadın evi temizlemedi diye boşalma köşesi yoktur dinde. Öyle yemek yapmadı evi temizlemedi diye kadın bosanmaz.

Okudunuz mu?  Müezzinin görevi nedir

fth123
Hizmet etmek istemeyen kadın, ikinci eşe razı olmalı.


Kayıtsız Üye
Bütün sorun herkesin bir taraf tutması. Gerçekten mutlu bir evlilik isteyen insan bunu yapmamalı. Kadın mecbur değilim diip bir kenara çekilmemeli. Koca da ben çalışıyorum diip işin içinden çıkmaya çalışmamalı. Bu devirde zaten kadın da koca da çalışıyor çoğunlukla. Kadın evin işini yapıyorsa koca da düşünceli davranıp yardım edebilir. Allah razı olsun diyerek kadını teşvik edebilir. Böyle hareketler ve sözlerle kadına bir adım yaklaşılırsa kadın erkeğe on adım yaklaşır… sadece kadın ya da erkek tarafından yaklaşılırsa ortaya mutsuz evlilikler çıkar.. yoksa yaptığınız işi birisi zorunluluk olarak göriyor beğenmiyorsa kimse o işi yapmak istemez. Ve huzursuzluk çıkar..


Kayıtsız Üye
"Kadın Evinin Rutin işlerinden dolayı bile teşekkür bekliyorsa, Pes yani, ne diyeyim," diyen kardeş ve aynı fikirde olanlar. Gerçekten yazıklar olsun. Kuran’da kadına ev işi yapıp yapmaması konusunda bir şey yazmaması sizin gibiler içindir belki de. Kadın hizmetçi değildir. Ben ev işi yapılamakta yükümlü görülmem yapmam diyecek kadar da vicdansız değildir. Sizin gibiler mecbur bırakmadıkça tabii. Sizin gibi bir kocam olsa ben de yapmam derim. Orta yolu bulup biraz kadına yardım edilse iki güzel söz söylense hem sevgi artar hem karı koca arasındaki bağ güçlenir hem sevap kazanılır hem de yuva çöküntüye uğramaz. Ona bakarsanız erkekler de evi geçindirmek zorunda. Kadınlar da bir sürü mücevher altın istesin mecbursunuz diye. Nasıl kazandığınızı düşünmeden harcasın. Uç noktalara gitmenin bir anlamı yok. Ne kadın ben iş yapmam desin otursun ne de koca kadını ev işleriyle mecbur görsün. Biraz sevgiyle hareket edelim ya. İki düşmandan değil. Karı koca gibi sevgi saygı bağı kuvvetli olması gereken iki kişiden bahsediyoruz. Şeytana fırsat vermenin bir manası yok.. şeytanlık yapmanın da..

Okudunuz mu?  Kıyamet günü Allah'ın rahmeti o kadar geniş olacaktır ki, şeytan bile ümitlenecektir hadisi sahih m

fth123
Benliğiniz yüzünden cehennemi dolduracaksınız ey kadınlar!

Erkeğin bütün haklarını verdinizde bu kaldı dimi?


Omer Faruk
Hayırlı Cumalar ALlah’ın selamı üzerinize olsun,

Müslüman için evlilikte ölçü herşeyde oduğu gibi Rasulullah (A.S) dır.

1- Rasulullah (A.S) eşlerinden asla özel işleri için yardım istemezdi.
2- Eşlerine bağırmaz, onları azarlamazdı.
3- Ayetlerde belirttiği gibi onlar tarafından eziyet edildiğinde bile onlara bir şey demeyip bir süre onlardan uzaklaştı.
4- Başta Hz. Aişe annemiz olmak üzere nazlarını çeker onlarla iyi geçinirdi.
5- Annelerimiz ise O’na olan muhabbetlerinden dolayı her işini kendisi söylemeden yapmaya çalışırlardı.
6- Sahabe içerisinde karısını dövenleri azarlar asla buna izin vermezdi.
7- Onlara cehennemliksiniz filan diyerek aşağılamazdı
8- Kadınlara özel sohbetler düzenler tıpkı erkeklere hatırlattığı gibi cennet ve cehennemi hatırlatır, cehennemlik amellerden uzak durmalarını nasihat ederdi.
9- Kadınlar sabah namazı dahil bütün namazlara katılır hemen erkeklerin arkasında saf tutarlardı.
10- Emzikte çocuğu olan kadınlar için namazı kısa tuttuğu olurdu.

Bütün bunlardan Rasulullah (A.S)’dan iki şey öğreniyorum;

Okudunuz mu?  Başkasına ait olan ÖTV indirimini kullanmak caiz midir ?

1- Rasulullah (A.S) eşlerini ve kadınları diğer erkekler gibi eksikleriyle kabul ediyor ve merhamet gösteriyordu
2- Birbirlerine hizmeti ise muhabbetin vesilesi olarak gösteriyordu.

Rasulullah (A.s)ın örnekliği yeter diyenler için bu yeter. Ama bazı kardeşlerimiz kadı önüne gelmiş evlilik problemleriyle normal evlilikleri birbirine karıştırıyorlar. Problemler mahkemeye gittiğinde artık bir problem vardır ve orada hukuk konuşulur ama doğal giden evlilikte "Muhabbet" KONUŞULUR. Ve herşey muhabbet çerçevesinde halledilir,

1- Kadın gerektiğinde eşi gibi eve rızık getirir.
2- Erkek de gerektiğinde eşi gibi çocuğunun altını değiştirir, evinin bulaşığını, çamaşırını yıkar, evini süpürür.

Senin hakkın şu, benim hakkım bu diye çekişilen evden hayır gelmez. Son olarak evli olmayan arkadaşlar bu konuda fikir belirtirken dikkat etsinler çünkü "Bekara avrat boşamak kalaydır" Selametle kalın.


Kayıtsız Üye
Sürekli ağlayan bir bebek diğer yanda kendisiyle de ilgilenilmesini bekleyen abi veya ablalar diğer yanda düzenli tutulması gereken bir yuva acıkmış yorgun gelen eşe tatlı bir guleryuz sıcak bir yemek işte bu sondaki cümlenin gerçeklese bilmesi için gereken tek şey kadına sende yoruluyosun ve stres yasiyosun seni anlıyorumu hissettirilmek çünkü kadınlar ilgiye ve sevgiye anlaşılmaya erkeklerden daha çok ihtiyaç hisseden varlıklar seni anlıyorum ve seviyorum deyip ufacık yardımlarla sıkıntılı zamanlar atlatılabilir bence erkekler mantık kadınlar duyguyla yönetilebilir bence


Kayıtsız Üye
Mecbursun arkadaşım karşılıklı olan bişey yok bakmaycaksan evlenmeyecek çocuk yapmayacaksin bukadar net. Bunu başa kakamazsin


Omer Faruk
Müslüman için evlilikte ölçü herşeyde oduğu gibi Rasulullah (A.S) dır.

Okudunuz mu?  Arkadaşım Beddua Etti. Onun Bedduası Tutarmı

1- Rasulullah (A.S) eşlerinden asla özel işleri için yardım istemezdi.
2- Eşlerine bağırmaz, onları azarlamazdı.
3- Ayetlerde belirttiği gibi onlar tarafından eziyet edildiğinde bile onlara bir şey demeyip bir süre onlardan uzaklaştı.
4- Başta Hz. Aişe annemiz olmak üzere nazlarını çeker onlarla iyi geçinirdi.
5- Annelerimiz ise O’na olan muhabbetlerinden dolayı her işini kendisi söylemeden yapmaya çalışırlardı.
6- Sahabe içerisinde karısını dövenleri azarlar asla buna izin vermezdi.
7- Onlara cehennemliksiniz filan diyerek aşağılamazdı
8- Kadınlara özel sohbetler düzenler tıpkı erkeklere hatırlattığı gibi cennet ve cehennemi hatırlatır, cehennemlik amellerden uzak durmalarını nasihat ederdi.
9- Kadınlar sabah namazı dahil bütün namazlara katılır hemen erkeklerin arkasında saf tutarlardı.
10- Emzikte çocuğu olan kadınlar için namazı kısa tuttuğu olurdu.

Bütün bunlardan Rasulullah (A.S)’dan iki şey öğreniyorum;

1- Rasulullah (A.S) eşlerini ve kadınları diğer erkekler gibi eksikleriyle kabul ediyor ve merhamet gösteriyordu
2- Birbirlerine hizmeti ise muhabbetin vesilesi olarak gösteriyordu.

Rasulullah (A.s)ın örnekliği yeter diyenler için bu yeter. Ama bazı kardeşlerimiz kadı önüne gelmiş evlilik problemleriyle normal evlilikleri birbirine karıştırıyorlar. Problemler mahkemeye gittiğinde artık bir problem vardır ve orada hukuk konuşulur ama doğal giden evlilikte "Muhabbet" KONUŞULUR. Ve herşey muhabbet çerçevesinde halledilir,

1- Kadın gerektiğinde eşi gibi eve rızık getirir.
2- Erkek de gerektiğinde eşi gibi çocuğunun altını değiştirir, evinin bulaşığını, çamaşırını yıkar, evini süpürür.


Kayıtsız Üye
Kadın yemek yapmak ev işlerini yapma gibi bir zorunluluğu yoktur yani kesin bir sorumluluğu yoktur. Kadın ve erkek ailece bu işleri görmesi daha doğrudur. İslam çerçevesinde zaten erkekte kadına yardım etmeli kadın da erkeğe yardım etmelidir. Bu yüzden kadının yeri mutfaktır, kadın sadece çocuk bakma gibi saçma şeyler düşünmek de yanıştır. Hayırlı günler herkese..

Okudunuz mu?  Gece yolculuğa çıkmak sünnet midir? (Yolculuklara gece mi çıkmalıyız? Bunun sünnet olduğu söyleniyor hikmeti nedir?)

Kayıtsız Üye
Kadın çocuk doğurarak zaten bedenin mahvediyor, her ay bir hafta boyunca adet sancısı çekiyor… bu kadar acı çekti halde neden bu kadar üstüne geliyorsunuz. Bir de burada ikince karı alarak tehdit ediliyor . Sanki birinciye baka biliyorsunuz da. Siz nasıl bir den fazla eve kira ödeyip bütün masraflar ödeyecek siniz. Bir de zaten resmi nikah yapamadığınız için otomatik olarak kul hakkını girme şansınız var çünkü eşlerinizi adaletli ve aynı muamele sağlamanız lazım.


Kayıtsız Üye
sen o kadınla evlenmesen bile o işi yapacak, o madende kalacaktın ama o kadın seninle ev işi yapıp ona köle gibi davranıp, hizmetçinmiş gibi her işini yapmak için evlenmedi sesi keselim o yüzden


Kayıtsız Üye
Yazık yazık. Bu güne kadar kadınlara İslam dışı türlü zorluklar yaşattınız( sadece egosunu tatmin etmek için en ufak kavgada ana/Babana göndermem demeleri. Kadından faydalanırken onun da bundan memnun olma hakkını vermemeleri. Ben dışarıda çalışıyorum sen bütün gün evde ne yapıyorsun diyerek evdeki görevlerini küçümsemeleri.emrivaki tavırları hak görmeleri. Bir para kazanmayı böbürlene böbürlene bitirmeyince artık kadını isyan ettirip üniversite ve iş hayatına atılmaya mecbur bırakmaları. Erkeğin elinin kiridir deyip namusu kadına yüklemeleri. Tecavüz eden ile evlendirilmeleri) ben bu ülkede yaşıyorum. Gelenek görenek olmuş din. Gönül rızası yok hoşgörü yok. Sonra kadınlar konuşmaya başlayınca vay evlilik kurumu tehlikeye girdi, yok efendim nifak soktular yok dini işine geldiği gibi yorumluyorlar. Bugüne dek erkekler işine geldiği gibi kullanmadı çünkü değil mi dini hükümleri . . Bugüne kadar erkeklerin bu tavırları kabalıkları efelenmeleri, korku baskı ile yönetme hevesleri ;kadınları sürükledikleri isyan ve evlilikten soğutmak değildi çünkü dimi yaşananlar. Biz çok zorlandık yıllarca din adı altında ataerkillikten . Birazda erkekler zorlansın bakalım nasıl mis? Ayrıca fıkıhta bu haklar verilmiş siz beslenmezseniz de. Allah çok şükür Size sormamış vereyim mi diye.çünkü dini birçok hükmü merhametsizlikle uygulamaya kalkan eğip büken erkek kulları da olduğunu biliyordu. Yine şükür rahmet ve merhamet sahibi peygamberimizi de örnekledi sizi örnek göstermek yerine
Aile.hayatında hz..Hatice ye nasıl evde yardım ettiğini nasıl onore ettiğini de nasıl sökük dikip süpürge yaptığını da anlattı. Benim canım çıktı koskoca peygamberlik görevimde türlü sıkıntılarla uğraşıyorum birde sana sökük mü dikeceğim dememiş …çok şükür yine Allah’a, .

Okudunuz mu?  Haram olan bir seyi beğenmek küfür müdür

kadının ev işi yapması ile ilgili hadis, islamda kadın ev işi yapmak zorunda mı, kadın ev işi yapmak zorunda mı

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadın ev işleri vazifesi değildir,yaparsa eşine çocuklarına ikramıdır… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.