Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:42
missa09
Abone

Adetli birinin hastayım demesi yalan sayılır mı

Adetli birinin hastayım demesi yalan sayılır mı

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam. Ben adet dönemi boyunca mesela diyorum ki biraz hastayım onun için falan filan ama ağrı falan kalmadığında da bu böye devam ediyor. Mesela ben adetliyim diyemeyeceğime göre herkese hastayım desem onlar da başka türlü anlasalar (gerçekten hasta olarak), ben yalan mı atmış olurum ? Yani 1 hafta boyunca bu da hastalık olarak sayılıyor sonuçta. Hastayım demek yalan mı olur onlar başka türlü anlasa da ?

Okudunuz mu?  Sevgilim başkası ile sözlü

Yorum: Adetli birinin hastayım demesi yalan sayılır mı

vel Fecr
bunları kim sana soruyor bilemedim ama izinliyim’de diyebilirsin.


Yorum: Adetli birinin hastayım demesi yalan sayılır mı

Kayıtsız Üye
Nasıl diyeyim mesela ben hayatım boyunca hiçbir erkeğe adetliyim veyahut izinliyim demedim diyemem de sonuçta böyle bir şey diyilmez. Onun için o dönemde babam örneğin neden şuraya sen de gitmedin diyince hastayım onun için diyorum. Yani o beni gerçekten hasta zannediyor. Bazen de neyin var falan diyor ben de mecburen karnım ağrıyor, iyi değilim diyorum. (Ama ağrım bitmiş olabiliyor). Bu yalan mı sayılır ? 🤢

Okudunuz mu?  Çocuk sünnet etme oyunları

Yorum: Adetli birinin hastayım demesi yalan sayılır mı

mum
Adetli kadının mecaz olarak hastayım demesinde dini bir sakıncası yoktur bu yalan sayılmaz.

Bu kategoride yer alan Sinirden söylenen sözler için ne yapmak gerekir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adetli birinin hastayım demesi yalan sayılır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.