Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:18
missa06
Abone

Bu dünyada başkasıyla evlenmiş kadın ahirette başka biriyle olmak istese olabilir mi

Bu dünyada başkasıyla evlenmiş kadın ahirette başka biriyle olmak istese olabilir mi

Kayıtsız Üye
Merhaba bu dünyada başkasıyla evlenmiş bir kadın ahirette kendi istediği kişiyle beraber olabilir mi? Ve ahirette evlilik var mıdır


Yorum: Bu dünyada başkasıyla evlenmiş kadın ahirette başka biriyle olmak istese olabilir mi

Kayıtsız Üye
Ahiret alemi dünya gibi olmayacak insanlara yeniden format atılacak yeterki cennete gidebilelim cennette erkeklere huri konusunda adet sınırı yoktur okuyan erkekler hoşunuza gitti değilmi hurilerden bir tanesi yeryüzüne insw bütün dünya onu sahiplenmek için birbirlerine girer bu kadar güzel olacaklar peki cennete giren kadına Allahu taala bir haksızlık yapması söz konusu olurmu dersiniz Allah azze ve cellenin şanına yakışırmı cennetlik hanımlara herhangi bir haksızlık yapması düşünülmesi dahi caiz olmayan bir konu cennete giden hanımlar huri olacağından dolayı birde ölümsüzlük olacağından dolayı insanlarda kısknçlık ruhu olmayacağından dolayıdırki dünyada hanımına karşı davranışlarından dolayı hanımlarında kocasına karşı olan davranışlarından dolayı ahiret yurdunda ne güzellik sorunu ne yakışıklılık performans sorunu gibi mesele olmadığından cenneti kazanma adına yapmanız gerekenleri yapın yapmamanız gerekenleri yapmatınnnn ve cenneti kazanın geri kalan sorun değil ama cehennemlik olursanız en az sıcaklığı ikiyüzonbin derecede hanımını kocanı arzular durursun ve yanmaya devam edersin vesselam

Okudunuz mu?  Hz. Alinin Fazileti ve Menkıbeleri

Yorum: Bu dünyada başkasıyla evlenmiş kadın ahirette başka biriyle olmak istese olabilir mi

Kayıtsız Üye
Evli değilim sevdiğim biri var ama vefat etti. Kaderimde biriyle evlilik varsa ve ahirette cennete gitmek nasip olursa sevdiğim insanla olmak istiyorum. Bu olamaz mı?

Okudunuz mu?  Kadının örtünmesi farz mıdır

Yorum: Bu dünyada başkasıyla evlenmiş kadın ahirette başka biriyle olmak istese olabilir mi

Hoca
Kaderimde varsa demek, zorla evlendirilsem demek değildir kaderi yanlış yorumlamayın.
Evlilik tamamen sizin tercihinizdir, evlenirseniz artık kocanızın hakkısınız (ikiniz cennete girerseniz)


Omer Faruk
Eğer başkasını arzulayacaksanız, bir başka erkekle evlenmeyin. O adamcağızın da hayatını karartmış olursunuz. Ahiret dünyası ise bu dünya ile aynı değildir şüphesiz. Orada imtihan vesilesi olan hiçbir şey kalmayacaktır. Cennetlik kadınlar dilediklerini, erkekler de dilediklerini Rablerinden alacaklardır. Rabbimizin bize va’di budur.

Okudunuz mu?  Evde yaşanan olumsuzluklar için kurşun döktürmek caiz mi

Bunları düşünmekle beraber Allah’ın va’dine layık olmaya çalışmak için planlı, düzgün ve ahlaklı bir müslüman olmaya çalışmak daha doğru değil mi?

Allah sizi sevdiklerinizle hayır üzere haşretsin!


Kayıtsız Üye
Yanlış biliyomusum pardon. Ben zaten birini severken başkasıyla evlenip onun hayatını karartmak isteyecek biri değilim. Sadece kaderde biri yazılıysa onunla er ya da geç evlenilir diye biliyordum bu yüzden sordum. Elimden geldiğince düzgün bir müslüman olmaya çalışıyorum zaten. Ailelerimiz tanışmışken sevdiğim kişiyi kaybettim. Bunları düşünüp onu ozlemeyi ve ahirette beraber olmak istemeyi anormal bulmuyorum. Hem onun hem kendim için dua ediyorum. Zaten nasipte yoksa ahirette de kavuşamayız. Allah doğru bir müslüman olabilmeyi nasip etsin hepimize insAllah.

Bu kategoride yer alan Hz. Peygamber Din ve Samimiyet ile ilgili yazı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bu dünyada başkasıyla evlenmiş kadın ahirette başka biriyle olmak istese olabilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.