Anasayfa
11 Ağustos 2023, 22:46
missa07
Abone

Hafızlık yapmak istiyorum

Hafızlık yapmak istiyorum

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben Şu anda lise okuyorum ve okulu bırakıp kuran kursunda hafızlık yapmak ve bu yolda ilerlemek istiyorum. Sizce doğru mu. Bu uzun zamandan beri hayalim..bir kaç kez yapmayı denedim fakat her seferinde çevre baskısı ve cesaret edemem sebebiyle gidemedim. Sizce ne yapmalıyım.

Okudunuz mu?  Peygamberimize inanan ve onu gören ilk müslümanlara ne isim verilir?

Yorum: Hafızlık yapmak istiyorum

Omer Faruk
Aleykümselam kardeşim,

Hafızlık hem zor hem de kendi başına bir İLİM değildir. Arapça bilmeyen bir hafızın hafızlığı faydasızdır.

Hafız olmak kendi başına bir sevap vesilesi değildir. Asıl sevap Kur’an’ı ezbere bilmenin yanında onun dili arapçayı da öğrenip örnek ahlakınla İslam’a hizmet etmektir.

Okudunuz mu?  Türkçe hatmi kebir duası nasıl yapılır?

Ne yazık ki nice hafızlar HAVUZ’dan ibaret. Yani Kur’an’ı kafasına su gibi biriktirmiş ama ne ahlakına ne de çevresine fayda vermiş.

Bunun yanında az da olsa hafızlığın hakkını veren kardeşlerim, hocalarım da var. Okuduğun lise İmamhatip ise orada kal ve yine ezber yapmak istiyorsan hocalarından yardım iste. Onlar sana ezber yapmanda yardımcı olurlar. Maksadın üzüm yemek ise İmamhatip’te kalarak da (biraz uzun olmak şartıyla) hafız olabilirsin.

Okudunuz mu?  Mevlut veya Kuran Okumadan önce Yapılacak Tevbe Duaları

Selametle kal kardeşim…


Yorum: Hafızlık yapmak istiyorum

vel Fecr
aslına bakarsan imamhatiptede ezber dışında pek bir şey yok. oradada islamı anlayış bakımından eksiklikler olduğunu görüyoruz. adam memur olmak için okuyor.


Yorum: Hafızlık yapmak istiyorum

Omer Faruk
Kardeşim memurluk İslam’a aykırı mı?

Okudunuz mu?  Manevi temizlik nasıl olur?

vel Fecr
ben islama aykırı gibi bir şey dediğimi göremiyorum hocam.


Omer Faruk
Selamün Aleyküm,

< aslına bakarsan imamhatiptede ezber dışında pek bir şey yok. oradada islamı anlayış bakımından eksiklikler olduğunu görüyoruz. adam memur olmak için okuyor. >
İmamhatip değerlendirme konusunda anladığım kadarıyla bir eğitimcisiniz, sizden daha geniş faydalanabilir miyiz? Mesela İmamhatip müfredatında ne gibi eksiklikler buluyorsunuz? Bunları bilirsek belki ilgili mercilere bildirmek suretiyle faydalı bir hizmet yapmış oluruz.

Okudunuz mu?  İnsanın kendisine haksızlık yapması ile ilgili ayet

Ayrıca bir konuyu da anlayamadığım için,"memur olmak günah mı" diye sormuştum.

Adam memur olmak için okuyor‘u açıklarsanız ben de doğru anlamış olurum..

Bu kategoride yer alan Kuran-ı Kerim'in Önemi hakkında hadis-i şerif ve ayet başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hafızlık yapmak istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.