Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:18
sizden3
Abone

Hafızlık nedir? Hafızlık Nasıl Yapılır?

Hafızlık nedir? Hafızlık Nasıl Yapılır?

hafızp
Selamun Aleyküm dostlar ben erzincanda hafızlık yapıyordum 12 sayfaya kadar geldim kursumuzda bazı hocalardan kaynaklanan sorunlar yaşadık öğrenciler olarak açıkcası hafızlıktan soğdum ama hafızlıkta yapmak istiyorum kurstanda ayrıldım sizce ne yapmalıyım nasıl bir taktik uygularsam eski şevkim gelir.Hafızlık yapan herkesin böyle sorunlar yaşadığını duyuyorum hafız arkadaşlar yardımcı olabilirmi ?


Kısaca Hafızlık nedir? Hafızlık Nasıl Yapılır?

khrmn87
Hafızlarla ilgili hadisler

Okudunuz mu?  Neye tövbe ettiğimizi bilmeden tövbe edebilir miyiz?

Cabir bin Abdullah (r.a) dan: Hz Peygamber (sas) Uhud şehidlerin den iki kişiyi bir kefende birleştirir (ya bir kefene iki kişiyi sarar yada bir kefeni ikiye bölüp iki kişilik yapar) Hangisi kuranı daha çok ezberine almıştır? buyurdu. Kendisine bu ikisinden biri işaret edildiğinde, kabirdeki lahde önce onu koyar. ben bunlar hakkında kıyamet günü şahitlik yapacağım buyurdu. Yıkanmadan cenaze namazı kılınmadan kanlarıyla defnedilmesini emir buyurdu. demİştir.

Okudunuz mu?  Evlenirken tövbe etmiş olsak bile öncesinde işlediğimiz günahları karşı tarafa söylemek zorundamıyız

Sahih-i buhari 676. Hadis

Hz Aişe (ra)dan. Hz Peygamber (sas) Kur’an’ı ezberinden okuyan kimsenin misali, vahiy kâtibi olan değerli ve güvenilir meleklerle beraberliktir. Kendisine zor geldiği halde Ku’an okumaya devam eden kimseye de iki sevap vardır. buyurmuştur. (bu iki sevap, okuma zorluğundan dolayı karşılaştığı güçlük nedeniyle alacağı sevapla okuma nedeniyle alacağı sevaptır)

Sahih-i buhari 1794. Hadis

Ebu Hureyye (r.a) dan: Hz Peygamber (sas) şöyle buyurmuştur. Ancak iki konuda imrenme (haset ) vardır. Bir kimse ki Allah kendisine Kur’an öğretmiş oda gece ve gündüz her vakitte Kur’an’ı okur, komşusu sesini duyarda: keşke falan kimseye verilen bana da verilseydi de onun yaptığı gibi bende yapsaydım. der . Diğer bir kimse ki Allah kendisine mal vermiş oda hak yolunda bunu tüketir, başka biriside: keşke falan kimseye verilen bana da verilseydi de onun yaptığı gibi bende yapsaydım. der.

Okudunuz mu?  İman ile küfür arasında bocalayıp duruyorlar ayetin açıklaması

Sahih-i buhari 1813. Hadis

Hz Osman (r.a) dan: Hz Peygamber (sas): Sizin en iyiniz Kur’an’ı öğrenen ve öğreten kimsedir. buyurmuştur.

Sahih-i buhari 1814. Hadis

Abdullah b. Mes’ud (ra): Hz Peygamber (sas) : Sizden birinizin: Şu kadar, şu kadar ayeti unuttum demesi ne kötü bir şeydir. Tersine o unutmadı, unutturuldu. Sizler Kur’an’ı okuyup hatırda tutmaya çalışın. Çünkü Kur’an’ın, kişilerin göğsünden kaçıp gitmesi develerin kaçıp gitmesinden daha çabuktur. buyurdu. demiştir.

Okudunuz mu?  İlk olarak banyo sonra gusül olur mu sakıncası var mı ?

Sahih-i buhari 1817. Hadis

İbni Abbas (ra) rivayetle: Kalbinde Kur’an’dan bir miktar bulunmayan kimse harap ev gibidir.

Riyazu’s salihin 1002. Hadis

İbni Mesud (ra) rivayetle: Kim Kur’an’ı Kerim’den bir harf okursa, onun için bir iyilik sevabı vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır. Ben, elif lam mim bir harftir demiyorum; bilakis elif bir harftir, lam bir harftir, mim bir harftir. Riyazu’s salihin 1001. Hadis

Okudunuz mu?  Bir sıkıntım var fakat biraz garip tam anlatamadım

Abdullah İbni Amr İbni As (ra)dan rivayetle: Her zaman Kur’an okuyan kimseye şöyle denecektir: oku ve yüksel, dünyada tertil ile okuduğun gibi buradada tertil ile oku. Şüphesiz senin merteben, okuduğun ayetin son noktasındadır.

Riyazu’s salihin 1003. Hadis

Ebu Hureyye (ra) rivayetle: Bir cemaat Allah’ın evlerinden bir evde toplanır, Allah’ın kitabını okur ve aralarında müzakere ederse, üzerlerine sekinet iner, onları rahmet kaplar ve melekler etraflarını kuşatır. Allah Teala da o kimseleri kendi nezdinde bulunanların arasında anar.

Okudunuz mu?  Dinden çıkanın sevapları?

Riyazu’s salihin 1025. Hadis

Ebu Ümame (ra) rivayetle: Kur’an okuyunuz. Çünkü Kur’an, kıyamet gününde kendisini okuyanlara şefaatçı olarak gelecektir.

Riyazu’s salihin 993. Hadis

Nevvas İbni Sem’an (ra) rivayetle: Kıyamet gününde Kur’an ve dünyadaki hayatlarını ona göre tanzim eden Kur’an ehli kimseler mahşer yerine getirilirler. Bu sırada Kur’an’ın önünde Bakara ve Ali İmran sureleri vardır. Her ikiside kendilerini okuyanları müdafaa için birbiriyle yarışırlar.

Okudunuz mu?  En erken sabah namazı kaçta kılınır

Riyazu’s salihin 994. Hadis


Cevap: Hafızlık nedir? Hafızlık Nasıl Yapılır?

Ufkuaçık
Fatiha Suresini zaten ezbere biliyoruz.Bilindiği gibi hafızlık 1.inci cüz’ün son sayfasından başlayarak diğer cüzlerin son sayfalarını ezberleyerek kademeli bir şekilde ezber yapılmaktadır.Fakat Bakara Suresinin başından başlayarak ezberlesek ileri ki zamanda ilk ezberlediklerimizi unutur muyuz?.Yoksa boşuna mı ezberlemiş oluruz?

Okudunuz mu?  Hocaya gitmek (muska yaptırmak için)

Cevap: Hafızlık nedir? Hafızlık Nasıl Yapılır?

Aylin
Selamun aleykum. Ben 12 yasindayim Hafizlikda güzel metot ariyorum. Acaba nasil? Nasil bir yontemle ezberlemeliyim? Allah razı olsun hepinizden. Sayqilar


Kayıtsız Üye
bence sen nerede yapacağına inanıyorsan orada yap
kardeş bende yurtta kalmak istemiyom ama hafız olmak istiyom bana yardımcı olabilirmisin

Okudunuz mu?  Secem isminin anlamı

Kayıtsız Üye
Kardeşim hafızlikta kolay yapmak gibi taktik gibi seyler yararli degildir bence.Çünkü herkesin ezberleme kabiliyeti,tarzı aynı olmayabilir.yurtta hafızlık yapanlar için söylüyorum gözyaşı olmadan hafızlık olmaz


hafızlık nedir, hafızlık nasıl yapılır, HAFIZLIK nedir

Bu kategoride yer alan Bu zamanda ÇARŞAF giymek ... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hafızlık nedir? Hafızlık Nasıl Yapılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.