Anasayfa
21 Ocak 2024, 0:53
sizden08
Abone

Hocaya gitmek (muska yaptırmak için)

Hocaya gitmek (muska yaptırmak için)

Mustafa__
Arkadaşlar 3 aydır çok bunalımdayım buraya konu açmıştım Muska açtım daralıyorum , bunalıyorum die. Bizim tanıdığımız bir hocaya gitmemizi soyledi ve gittik kurandan ve bir kitaptan okudu ve su verdi içip abdest alıcam. bu hafta sonu bidaha gitcez. Biraz rahatladım gibi. Aklıma takılan gidip dua almak veya okutmak caizmi?


Yorum: Hocaya gitmek (muska yaptırmak için)

arifselim
Salih birisinden dua alınabilir veya ona giderek kendisinden dua okuması istenebilir bunun bir sakıncası yoktur. Muska yapmayı bir iş ve meslek haline getirerek insanların dini yönlerini istismar eden kimselere kesinlikle gidilmemelidir. Bir muska ise ancak içerisinde ayetler ve hadislerden dualar olursa taşınabilir. Yinede bu duaları öğrenip kişinin kendisi okuması çok daha isabetli ve doğru olur.


Cevap: Hocaya gitmek

Mustafa__
Para istemedi Allah razı olsun deyin yeter dedi.


Cevap: Hocaya gitmek

islamyolu
< Para istemedi Allah razı olsun deyin yeter dedi. >
Allah öyle hocalarımızdanda razı olsun. mesleğini çıkar için kullanmayan hocalardan.


Ercan
Para karşılığı yapmıyorsa Allah razı olsun. Bu tür durumlarda gidilebilir.
Benim de başıma gelmişti. Ayağım şişti. Dolama gibi bir şey dediler. Doktorlar bir şey yapamadı. Yaşlı bir hoca vardı oraya gittik. O hoca para istedi verdim ama hiçbir iyileşme olmadı aksine daha çok şişti. Başka bir hocaya gittim. Bana dua et yeter dedi. Ayağımı ovaladı dua okudu. Sabahına kalktığımda ayağım normaldi.


imam
< para karşılığımı yapıyor bu işi bunun cevabını versen iyi olur Tamam böyle şeyler Dinimizde vardır Suya dua okuyup içmek gibi Muska gibi güvenilen bir hoca olması lazım >
para istesin istemesin muska yapmamalı

Size soruyorum: Peygamberimiz yada Sahabeler yaptılarmı?


@hmet
< Dücane (ra) ALLAH Resulü (sav)´nün huzuruna gelip: "Ya Resulullah! Yatağıma yattığım zaman değirmen sesi, arı vızıltıları gibi sesler işitiyorum Simşek parıltısı gibi şeyler görüyorum Başımı kaldırıp baktığımda evimin orta yerinde siyah ve uzun gölge gibi bir şeyin olduğunu görüyorum Yakalamak için elimi uzattığımda derisinin üzerinde ki kılların kirpi kılları gibi olduğunu ve ağızından yüzüme doğru ateş parçaları attığını görüp beni yakacağını zannediyor, uyuyamıyorum, korkuyorum" dedi

Resülü Ekrem (sav) buyurdular: "Ey Ebu Dücane, evinize gelen korkunç bir mahluktur Bana bir kağıt ve kalem getiriniz" Getirilen kağıt ve kalemi Hazreti Ali (kv)´ye verdi ve "Bismillah diyerek (yukarda ki duayı) yaz" buyurdu Ebu Dücane (ra) diyor ki: "Resulü Ekrem (sav)´in yazdırdığı bu mektubu götürüp yastığımın altına koydum ve yattım Gece yarısı uyanmıştım Kulağıma şöyle bir korkunç ses geldi: Lat ve Uzza´ya yemin ederim ki bizi yaktın Bu mektubun sahibi hakkı için bu mektubu kaldır Senin evine bir daha gelmeyeceğiz" Ebu Dücane (ra) diyor ki: "Sabahleyin erkenden kalkıp Resulü Ekrem (sav)´in arkasında sabah namazı kıldım Cinlerin feryadını Resulü Ekrem (sav)´e haber verdim" Resulü Ekrem (sav) bana şöyle buyurdu: "Ey Ebu Dücane! O mektubu kaldır Beni hak peygamber olarak gönderen ALLAH´a yemin ederim ki eğer o mektubu kaldırmazsan onlar kıyamete kadar azap içinde kıvranırlar"

Resullullah (s.a.s) şu anda adını hatırlamadığım sahabeden birinin muskasını görünce koparmıştı ve takma demiştir.Ama muskanın ne olduğu da önemli,içinde Kuran ayetleri ya da dualar oluyor,ben de takıyorum ve sıkıca 7 kez sarılmış,kaplanmış durumda.benim de bazı sıkıntılarım oldu büyü konusunda.onlar sadece koruma amaçlı.Ancak elbette ki niyet önemli Allah a sığınıyorum muskadan değil Allah tan yardım bekliyorum bu önemli.Namazlarımı kılıp ibadetimi de yapıyorum Allah a dua ediyorum.Muska nın belli bir süresi var o süreden sonra çıkarılması lazım.ömür boyu kalması da doğru değil.bazı hocalara sordum sakıncası yoktur ama niyet önemlidir dediler >
Bu hadisin kaynağını verirmisin?
Hadislerle cevap verdiğine göre hadis ilminden iyi anlıyorsun.

Okudunuz mu?  Kız arkadaş edinmek ve buluşmak günah mı

Bak neymiş:::
forumduasi.com/showthread.php?p=711945#post711945Peygamber Efendimiz (sav)’in cinler için yazdığı ve Name-i Peygamberi -Cin Mektubu-…


ercümentaras
< Bu hadisin kaynağını verirmisin?
Hadislerle cevap verdiğine göre hadis ilminden iyi anlıyorsun >

VAllahi daha önce görmemiştim.Allah affetsin.herkesten de özür dilerim

– İntertte dolaşan bu rivayeti, el-Mevduat (Uydurma rivayetler) adlı eserine alan ünlü hadis alimi İbn el-Cevzî, "Bunun uydurma olduğunda hiç şüphe yoktur” diyerek değerlendirmiştir.(bk. a.g.e, 3/169). Beyhakî "Delailu’n-nübüvve” adlı eserinde(8/188) "Bu rivayetin uydurma olduğunu ve hadis olarak kullanılmasının caiz olmadığını” belirtmiştir. Bu rivayetin uydurma olduğunu yazan şu kaynaklara da bakılabilir: " Suyutî, el-leâliu’l-masnua, 2/292; Muhammed Tahir b. Ali el-Hindî, Tezkiretu’l-Mevduat, 1/212).


islamyolu
Ercümentaras baksana kaynaklarda Suyuti var İmam suyuti gibi büyük bir alim. Bilmiyormuyduki bu uydurma olsun bilmem ne olsun. Hemen uydurma Lafzını damgalamayın Hadislere. şimdikilerde Uydurma dese kanmayın. onlarda işine geleni sahi diyorlar işine gelmeyen Buhari olsa bile uydurma diyorlar..

Abdullah bin Ömer Peygamberden (sav) şöyle rivayet etmiştir: "Sizden biriniz uykuda korkarsa şöyle desin: Allah’ın gazab ve azabından ve kullarının şerrinden, şeytanların vesvesesinden ve yanıma gelmelerinden eksikliği olmayan Allah’ın sözlerine sığınırım" O zaman, hiçbir şey ona zarar vermez. Abdullah bin Amr onları temyiz çağına gelen çocuklarına öğretir, temyiz çağına gelmeyen çocukları için yazıp onların boynuna asardı (Ebu Davııd, Nesâî, Tirmizî)

Bak burada çocuklara Takılmasını söylemiştir. Ve sahabelerde O şekil yaparlardı. Eğer bu tür şeylere Şirk veya bidat diyecek olursa O zaman çocuklarada şirk veya bidattır.

bir yandan aklıma gelmişken. Peygamberir(SAllahu Aleyhi ve sellem) efendimizin Cinlere yazdıgı mektup var. niçin yazıldıgını biliyormusunuz. şuanda kitapcılarda satılır. sahabenin birisi aklımda değil ismi. Cinler beni çok rahatsız ediyor Ya rasullullah diyor. Peygamberimiz (Salllahu aleyhi ve sellem) efendimizde Hemen Bir kagıt yazıyor. Ve bunu yastıgının altına koy diyor. bir daha rahatsız etmezler diyor. Daha butür kaynaklar çok. Hatta dua kitaplarında. Şu duayı kağıda yazıp üstünde taşıyan falanca beladan kurtulur falan filan.

burada Gelip Peygamber (S.A.V) yazmadı demeyin. Neden yapmasın.Sahabeler neden yapmasın.

Burada kimse o Muskaya tapmıyor. O muska sayesinde ben kurtuldumda demiyor. Onu kurtaran Alllahtır. O Muska Vesiledir. O muskanın içinde Yazanlarda Allah’ın ayetleridir. Peygamberimiz (S.A.V) sözleridir.

bak aklıma gelmişken ibni Abbas Hazretleri Kuranda 7 ayet vardır herkim onu okur veya taşırsa bütün musibetlerden korunur. bunların Kaynakları aklımda yok. ama onu da bulurum Sened bakımından Sahi oldugunuda biliyorum..

Yalnız eklemeler yapayım. Muskaları İbranice veya suryanice yazmak caiz degildir. kimi hocalar Muskalara cin isimleri Yazıyor. Cin isimlerine Sığınmak caiz degildir. genelde bunlarıda Cinci hocalar Yazar zaten onlarında çoğunlugunda ilim denen bir şey yok. ve onların yazdıgınıda üzerine takan kimse çok büyük ruhani bulanıklara girmesine sıkıntılarına girmesine sebep olur.

Okudunuz mu?  Çok dardayım

ercümentaras
kime inanacağımızı şaşırdık ahir zaman a boşuna dikkat çekmemiş Peygamberimiz (s.a.s).Allah herkese doğru ilim ihsan etsin.


islamyolu
< kime inanacağımızı şaşırdık ahir zaman a boşuna dikkat çekmemiş Peygamberimiz (s.a.s).Allah herkese doğru ilim ihsan etsin. >

Hadislerin inkar edildigi zamandayız. Eski evliyalarımız , ulemalımız, Mücedditlerimiz , Müçtehidlerimiz. Abdulkadir geylani , Hasan Basri , İmam Rabbani , İmam Gazali , İmam Nevevi , İmam Suyuti , Daha bir çok Alimlerimizin Kitaplarında biliyorsunuz 1200 yıllık kitaplar var orjinal halde. onların kitapları Türkçeye çevrillenlerde var. Kadılyaz Hazretleri Şifai şerifi Kitabını 900 Yıl önce yazmış Şuanda Elimizde mevcut bozulmadan Orjinal halde. Şimdi o kitaplara bakıldıgında O alimlerimizin Uydurma demediği bir çok hadisi Hatta sahi dediği bir çok hadisi şimdikiler Uydurma diyor. ben Şimdikilere değil onlara itibar ederim. Zaten Mevlana gibi büyük alimlerimize bile burada iftira edenler oldu. Vehabilerin İnkar ettikleri Hadisleri Bizimkilerde başladı inkar etmeye. Onlar inkar yüzünden yoldan çıktılar . Biz Eskilere Sımsıkı sarılmamız lazım.

İmam Suyuti hazretleri dedimiz. Çok büyük alimdir. Şafi mezhebindedir. Bütün hadisi şerifleri Senedine kadar Ezbere bilen Birisidir o. Müçtehidlik derecesine kadar gelmiştir. Ama Müçtehidlik çok zor oldugu için . Olamamıştır. şimdi İmam Suyuti Kitabına alıpta öyle bir hadisi şerifi bizlere söylüyor. Bizimkilerde Geliyor şimdikiler Yok bu uydurmadır diyor. Ya Zayıf deseler bir şey demiyecem. Uydurma diyince sinirleniyorum ben.

Sakın sizin birinizin Koltuğuna Yaslanıp, Kuranda Bulduğuma inanırım Bulmadığımı Red ederim derken yakalamim, Ahir zamanda Bunlar gelecek benim hadislerimi inkar edecekler (Ebu Davud)

bu yukarıdaki sözü Mesaj Pencereme kaydettim belki arkadaşlar bu hadisi dikkate alırlar diye..

< – İntertte dolaşan bu rivayeti, el-Mevduat (Uydurma rivayetler) adlı eserine alan ünlü hadis alimi İbn el-Cevzî, "Bunun uydurma olduğunda hiç şüphe yoktur” diyerek değerlendirmiştir.(bk. a.g.e, 3/169). Beyhakî "Delailu’n-nübüvve” adlı eserinde(8/188) "Bu rivayetin uydurma olduğunu ve hadis olarak kullanılmasının caiz olmadığını” belirtmiştir. Bu rivayetin uydurma olduğunu yazan şu kaynaklara da bakılabilir: " Suyutî, el-leâliu’l-masnua, 2/292; Muhammed Tahir b. Ali el-Hindî, Tezkiretu’l-Mevduat, 1/212). >
kitapcılarda. Bu vardır. bir kitapevinde görmüştüm. Cübbeli Ahmet hoca da demişti bunu kim Evine asarsa Cinler kesinlikle gelmez. Bu hadisi şerifide Cübbeli Ahmet hoca Kabul etmişti. sonradan aklıma geldi benim demek istedigimde buydu zaten. Hani mektup yazmış bir sahabeye vermiş demiştim ya. Senin anlattıgın kaynak.


_müberra_
< kime inanacağımızı şaşırdık ahir zaman a boşuna dikkat çekmemiş Peygamberimiz (s.a.s).Allah herkese doğru ilim ihsan etsin. >
bazı konular ,misal ölmüş insan için yiyecek tasadduk etmek varmıdır diyede geçenler sorulmuşdu,ve ve ,bu konudada üzerinde dua taşıma sorusu,veya "Allah" diye tesbih çekmek, ve daha şimdi aklıma gelmeyen bir çok konular ,
ha olabilir belki bazı şeyler abartılmışdır misal ölü aç kalır gibi ,ama bu demek değildir ki o dağıtılaçak yemeğin ölmüş kşiinin ruhuna manevi gıda olmayacak……….sanki nerdeyse ananemizlerden beri gelen her dini adetlerimiz hep yalan çıkartılıyor,hani bunları inanamayan dinden haberi olmayan biri söylese anlayacağım,ama çıkıpda böyle hadis yok da denilince ……o ahalde ihyau-ulumiddin deki hadislerin hepsi uydurma oluyor ,?

Okudunuz mu?  Aşk Acısı Nedir

dua taşımaya ,okutup içmeye veya o suyla efsunlamaya,ehil hocanın elinden elbette bir sakıncası yok ,hatta yapabilen birini bulursan da ne ala ,bazı hocalara bu ilim verilmişdir ,arayıp bulmak gerek


ercümentaras
< kitapcılarda Bu vardır bir kitapevinde görmüştüm Cübbeli Ahmet hoca da demişti bunu kim Evine asarsa Cinler kesinlikle gelmez Bu hadisi şerifide Cübbeli Ahmet hoca Kabul etmişti sonradan aklıma geldi benim demek istedigimde buydu zaten Hani mektup yazmış bir sahabeye vermiş demiştim ya Senin anlattıgın kaynak >
Nabayım be güzel dostum görüyorsun işte.dün o kadar canım sıkıldı ki bu işe rahatsızlandım Allahım şirk mi koştum affetmesi için dua ettim.hatta muskayı çıkardım üstümden.gerçi hocaya sordum çıkarabilirsin ama evde sakla kaybetme dedi.internetten soğudum bu yüzden doğru yanlış bir sürü bilgi.Allah hatalarımızı,günahlarımızı bağışlasın


islamyolu
< bazı konular ,misal ölmüş insan için yiyecek tasadduk etmek varmıdır diyede geçenler sorulmuşdu,ve ve ,bu konudada üzerinde dua taşıma sorusu,veya "Allah" diye tesbih çekmek, ve daha şimdi aklıma gelmeyen bir çok konular ,
ha olabilir belki bazı şeyler abartılmışdır misal ölü aç kalır gibi ,ama bu demek değildir ki o dağıtılaçak yemeğin ölmüş kşiinin ruhuna manevi gıda olmayacak……….sanki nerdeyse ananemizlerden beri gelen her dini adetlerimiz hep yalan çıkartılıyor,hani bunları inanamayan dinden haberi olmayan biri söylese anlayacağım,ama çıkıpda böyle hadis yok da denilince ……o ahalde ihyau-ulumiddin deki hadislerin hepsi uydurma oluyor ,?

dua taşımaya ,okutup içmeye veya o suyla efsunlamaya,ehil hocanın elinden elbette bir sakıncası yok ,hatta yapabilen birini bulursan da ne ala ,bazı hocalara bu ilim verilmişdir ,arayıp bulmak gerek >
aynen katılıyorum kardeşime. yazık milletin aklını iyice karıştırıyorlar. Atalarımız Büyüklerimiz Daha doğrusunu yapmıştır. Şimdi sapıtma zamanı. Millet mürekkep yaladıkca Hadisleri hurafe kabul eder hale gelmiş. kimisi geliyor diyor. hz isa (A.S) 2. kat semada nasıl yaşasın orada oksijen yok. Kimisi Mehdi denen bir şey yoktur bunlar hurafedir diyor. kimisi Peygamberde bizim gibi beşerdir. Oda aynı bizim gibidir diyor. Peygamberde günah işler diyor. ben Kainatın efendisi diyorum Hz Muhammed (S.A.V) hakkında . o kişi kainatın efendisi Allah tır diyor. Yav kainatın Rabbi Allah tır Kainatın yaratıcısı Allah tır Aradaki farkı bile bilmiyorlar. yani itikati konularda bile Mezhep imamlarımızı takmıyorlar. İmamı Azam 9 tane hadis biliyordu Müçtehid oldu . ben daha fazla biliyorum Ondan üstünüm diyen var ya 🙂 bunlar da hep ilahiyatta profesör olmuş birileri. İşte bende gelipte söyledigim zaman bu öyle degildir böyledir diye. Bu sefer Alimlere Saldırı oluyor. Fitnelik çıkarıyorsun diyorlar. Ya onlar Peygambere dine imana Saldırıyorlar Neden onlara bir şey denilmiyor. Hatta Yazıları her zaman paylaşılıyor onlar ne derse o doğrudur deniliyor.

yani anlatacagım Bırak zayıf hadislere Uydurma demeye , Mutevadir derecesinde olan hadislere bile Uydurma diyorlar.

< Nabayım be güzel dostum görüyorsun işte.dün o kadar canım sıkıldı ki bu işe rahatsızlandım Allahım şirk mi koştum affetmesi için dua ettim.hatta muskayı çıkardım üstümden.gerçi hocaya sordum çıkarabilirsin ama evde sakla kaybetme dedi.internetten soğudum bu yüzden doğru yanlış bir sürü bilgi.Allah hatalarımızı,günahlarımızı bağışlasın >
Kardeş o muskada Allahın Ayetleri oldugunu biliyorsan. Neden Allahın Ayetini üzerinde taşımak Günah olsun. hele şirk demek ne demek. kimileri çok uzun ezberlemek zor oluyor. Onun yerine neden üstümüzde bulunmazsın. Bak ben nazar boncugu takın demiyorum. Falanca camı takın demiyorum. Evimizde Kuran var. Hatta şifai Şerif kitabını evinde bulunduranın evi korunur. Gemiye konulsa Gemi batmaz. denilmiştir. Kadı ilyaz Hazretleri bunları söylemiştir. çünkü içinde Peygamberimiz (Salllahu Aleyhi ve sellem) i öven Ayetler Hadisler mevcuttur. Kuran-ı Kerim Bir evde Bulunması ne güzel birşeydir. Allahın kelamı. Bizler Muskayı Takarken Bu Muska Bizi iyileştirecek falan Koruyacak demiyoruz. Bu muskanın içinde Yazan süreler Aynen ağzımızdan çıkmış gibi üzerimizde duruyor. Yaradan Rabbim oldugunuda biliyoruz. bizi koruyan Allah olduğunuda biliyoruz. Muskayıda vesile kullanırız..

Okudunuz mu?  Haşa Allah ya olmasaydı

HİZMETKAR
< aynen katılıyorum kardeşime. yazık milletin aklını iyice karıştırıyorlar >

Asıl milletin aklını karıştıran sizsiniz.Peygamberimiz (s.a.s.): "Allah hiçbir dert göndermemiş ki, dermanını da göndermesin" (Müslim, selâm 69; Buhârî, tib 1; Ebû Dâvûd, tib 1,11; Ibn Mâce, tib 1, Tirmizî, tib 2; Müsned NI/156.)buyurmuş ve hastaların tedavi edilmesini istemiştir. Yani hastanın doktor ve ilâç aracılığıyla şifâ araması, ama doktoru ve ilâci, etkisinin kaynağı değil, sebebi olarak görmesi. esas şifânın Allah`tan olduğunu bilmesi, Peygamberimizin emridir. Yine Peygamberimiz ilâcın, neşterle ameliyatta, bal şerbetinde ve dağlamada bulunduğunu bildirmiş(Buhârî, tib 3, 4,15; Ibn Mâce tib 23; Müslim, selâm 71; Müsned I/245, NI/19, 343.), hiçbir hastaya nazarlık yada muska tavsiye etmemiştir. Çünkü bu tür işlerin özellikle cahiller tarafından yapılması, çoğu zaman Allah`a şirk, yani ortak koşma anlamı taşır: Nitekim Rasûlüllah Efendimiz: "Nazarlık(Temime) takan şirk koşmustur" buyurur. ("Allah kendisine ortak tanınmasını bağışlamaz, bunun dışındakileri diledigi kimseler için bağışlar" Nisâ (4) 48.) Gerçi bu tesirin ondan görülmesi halindedir. Çünkü nazarlık, hamail, ya da muska takanlar, kötülüklere karşı onların etkili olabileceğini sanırlar,işte bu şirktir. Halbuki, Allah`ın hiç affetmeyeceği tek günah kendisine şirk koşulmasıdır. (Hakim IV/216. )Peygamberimiz bu tür bir korunmayı tavsiye etmediği gibi, yapanlara da şiddetle karşı çıkmıştır. Bunlar gibi, çeşitli tılsımlı sözlerle okuyup efsun yapmalar da batıldır ve şirktir.


islamyolu
< buyurmuş ve hastaların tedavi edilmesini istemiştir. Yani hastanın doktor ve ilâç aracılığıyla şifâ araması, ama doktoru ve ilâci, etkisinin kaynağı değil, sebebi olarak görmesi. esas şifânın Allah`tan olduğunu bilmesi, Peygamberimizin emridir
>

Tamam zaten Şifa Allah’tandır Aksi birşeymi dedik. Ama şunuda bil. Cin musallat olmuş birini doktora götür. Doktor ne der ona. Sen bunalımdasın hayal görüyorsun der. yalanım varsa söyleyin. yok Cin görüyorum derse. Yok sen hayal görüyorsun. Hemen piskologa yönlendirir. Birde o uğraşır durur. İlaç verir müzik dinle der. Şeytana daha çok kapı açar. Kardeş Ben sana hastalıkla ilgili Hadislerde getiririm. Tabiki normal hastalıklarda Vesile olarak Doktora başvuracan. Yok beni Allah iyileştirir ne işim var doktora gidim dersen Hastalıgın dahada artarsa görürsün. Musa (A.S) ‘ a oldugu gibi.

Okudunuz mu?  Allah'tan hayırlısıyla sevdiği kişiyi istemek

< hiçbir hastaya nazarlık yada muska tavsiye etmemiştir. Çünkü bu tür işlerin özellikle cahiller tarafından yapılması, çoğu zaman Allah`a şirk, yani ortak koşma anlamı taşır: >
Nazarlıkla ilgili nazar boncugu ile ilgili zaten söyledim bir cam parcasıdır. ondan hayır beklenmez demiştim. Muskayıda Cahiller tarafından yapılması demişsin onada deyindim zaten. Cahiller tarafından yapılırsa Daha çok insan bunalıma girer. Bende orada özellikle Ehli olacak İyi bir Ehli sünnet alimi olacak demiştim farkındasan. Zaten Öyleleri bilmezmiki Muska takmanın şirk oldugunu olmadıgını. Git günaydoğuya Şeyhler Seydalar Muska yapmıyorlarmı.

< Çünkü nazarlık, hamail, ya da muska takanlar, kötülüklere karşı onların etkili olabileceğini sanırlar,işte bu şirktir. >
Nazarlık ve diğerini es geç. Muska Allah kelamıdır. Ya hadis yayınladım. Peygamber Bu nu Alın çocugunuzun üstüne Koyun üstünde taşısın diyor. O hadisleri neden görmüyorsunuz. Ya onlar Vesiledir. Vesile vardır dinimizde. Demin sen demedinmi Hastalandıgın zaman doktora git. Oda Korunmak için Muskayı vesile ediyor. Yav Sure okuyorsun. Demiyormusun bu süreyi okusan cin Gelmez. Şu gelmez bu bela gelmez. Muskayla onun farkı ne. O kişi okuyamıyor üzerinde taşıyor. Vede Nasıl sureleri okurken ne düşünüyorsa, Muskayı taktıgındada onu düşünür.

bak bir ekleme daha yapayım orada durmadan şirk demişsin. Bende sana bunu diyorum. Bir kişi muska takınca şirk olur diyorsun. Yani o kişi gavur olur Kafir olur diyorsun. tutturduysan ne Ala, Ya tutturamadınsa o Kafirlik damgası Söyleyene geçer. buda bir hadistir.


Kayıtsız Üye
bende kaynanamdam uzak durmak için hocaya gittim bna bisey yazdı kopege yedir siyah kopege dedi gunahmı lütfen cvb verin


Kayıtsız Üye
hocaya gidip dua okutmak
< bir şey yazdı köpeğe yedir siyah köpeğe dedi günah mı >
Sihir yapan ve yaptıran en büyük 2. günahı işlemiş olur.
Tevbe edin ve bu işlerle uğraşmayın


Kayıtsız Üye
Slm.Beni eski kiz arkadaşim hocaya muska yaptirmis isleri ters gitsin diye isten atilsin diye


Şema
hocaya gidip dua okutmak
< hocaya muska yaptirmis isleri ters gitsin diye >
Siz namazlı ve düzenli duanızı yapan Kuran okuyan biri iseniz, dileyen dilediği muskayı yaptırsın size zarar vermez.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum arkadaşlar ben evliyim ama esimle birlikte olamadik bir tanidik vasitasyla hocaya gittik sizi baglamislar dedi muska yazdi ama içinde ne yazdigini okuyamadigim için tedirgin oldum buraya atsam resmi içinizde bilen varsa okuyup yorumlayabilir mi hoca hiç para almadi bu arada yardımcı olacak olan varr mi


Kayıtsız Üye
Hocaya hangi konu için gittiniz bnapde gitmeyi düşünüyrm psikolojim kotù bnmde takildigm konular var acaba hocalar hangi konu uzerinde yazar


Trkn
Muska yaptirdim sevdigim insanin bana donmesi için 2 gundur yaptirdim etkisini gostermiyor ne zaman gosterir veya muskalar etkisni kaç gunde gosterir


arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Böyle bir şey yoktur ve öyle şeylere inanmayın. Eğer böyle olsaydı herkes sevdiğine bir şekilde kavuşurdu. Helal olan muskalar var ama bunlar ancak dua ile çeşitli korkular için yapılabilir. Ama bu şekilde olan şeyler ya büyüdür veya boş batıl şeylerdir.

Okudunuz mu?  Bir müslümana kafir demek

Kayıtsız Üye
Sevgili kardeşlerim bende muska yaptırdım para karşılığı ama içimde halen supeler var bazı sıkıntıların için yaptırdım ve yapılan muskada yazı yok çokta kötü kokuyor yapan kişi benim herseyimin kapandigini ve kapatmak için sana muska yapmışlar dedi onun için yaptırdım uyuyamiyorum ve hiç bir şeyim yolunda gitmiyor vasiretimin bağlandığını söylüyor lar bilen ve ne yapmam gerektiğini soylermisiniz Allah rızası için


VESSELAM
Selamun Aleykum, Muska takmak Allah’a şirk koşmaktır.

Ukbe bin Amir el-Cuheni (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:

Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)’e on kişilik bir topluluk (heyet) geldi. Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) dokuzu ile beyatleşti ve birinden el çekti!!!

Dediler ki:

−Ya RasulAllah! Dokuzu ile beyatleştin, bunu neden terk ettin!?

Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

− Şüphesiz ki onun üzerinde temime (muska) vardır!

Sonra Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) onu eliyle kopardı ve onunla da beyat etti ve şöyle buyurdu:

− Kim, temime (muska) takarsa, kuşkusuz ki Allah’a şirk koşmuştur!

Ahmed bin Hanbel Müsned 17427, Albânî Silsiletu’l-Ehadisi’s-Sahiha 1/492

Allah’a emanet olun 🙂


arifselim
İlk önce bu muskayı ayak basmayan bir yere göm. İkinci olarak asla bu tür kimselere gitme ve bu tür şeyleri söyleyenlere inanma. Bunların çoğu sözü uydurma şeylerdir.

– Şifa ümidiyle, Kur’an âyetlerini, Allah’ın güzel isimlerini ve Hz. Peygamber’in öğrettiği duaları ve bunlardan alınan ilhamla yazılan dua ve münacatları okumanın caiz olduğunda ittifak vardır.

– Ancak tedavi maksadıyla bunlardan başka şeyleri okumak, özellikle içlerinde manası anlaşılmaz kelimeler bulunan sözleri okumak haramdır.


Ipek melike
Merhaba sevdigim çocuğun annesi babası beni istemiyor bende bu gün bizim burda bir hoca ver seyda diyorlar iste ona gittim bana annemizin nenemizn babamizin ismini aldı ve bana muska yapacağını söyledi karşılığında da 200 tl para aldı ve 15 gün sure istedi muskayi hazırlamak için sonra bana elma getir okuyacam bu elmalari seni istemeyenler e yedir dedi bu yaptığım gunah midir


arifselim
Merhaba. Bu yaptığın şey doğru bir şey değildir. Eğer bir dua edecekse veya sen dua edeceksen edin ama bir şeylere okuyup yedirmek veya içirmek doğru ve caiz değildir. Sen kendini o insanların yerine koysan bu doğru bir şey olur muydu? Örneğin bunlar yerine hacet yani dilek namazı kılabilir ve dilediğini özel olarak Allah’tan isteyebilirsin.


Kayıtsız Üye
Şahsen benim dedem hocadır muska yapmaya gelirler ve muska için gönlünden kopan ne olursa verirler Allahtan rahmet diliyorum diyip para için yapanlarda var ama günahh


cpuslayer
Ukbe bin Amir el-Cuheni (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:

Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)’e on kişilik bir topluluk (heyet) geldi. Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) dokuzu ile beyatleşti ve birinden el çekti!!!

Dediler ki:

−Ya RasulAllah! Dokuzu ile beyatleştin, bunu neden terk ettin!?

Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

− Şüphesiz ki onun üzerinde temime (muska) vardır!

Sonra Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) onu eliyle kopardı ve onunla da beyat etti ve şöyle buyurdu:

Okudunuz mu?  İstemeden Allah hakkında düşünceler geliyor

− Kim, temime (muska) takarsa, kuşkusuz ki Allah’a şirk koşmuştur!
Ahmed bin Hanbel Müsned 17427, Albânî Silsiletu’l-Ehadisi’s-Sahiha 1/492

ARKADAŞLAR HADİS SAHİH HADİSTİR.
MUSKA TAKMAK ALLAH TEALAYA ŞİRKTİR. NEDEN Mİ ?
ALLAH TEALA HAFIZ İSMİ İLE İNSANI HIFZEDER. YANİ KORUR. BAŞKA BİR ARACIYA BAŞKA BİR ŞEYE İHTİYACI YOKTUR.
DARALAN SIKILAN KARDEŞLERİM. GÜNAHLARDAN GELEN MUSALLAT YANİ ŞEYTAN RUHUNUZU BEDENİNİZİ SIKIYOR. SİZDE BUNDAN KURTULACAĞIM DERKEN MUSKACILARA GİDİYORSUNUZ.
HOCA VERİYOR MUSKAYI. AL BU SANA İYİ GELECEK KORUYACAK DİYOR.
SENDE İNANDIĞIN AN ŞEYTANIN TUZAĞINA DÜŞMÜŞ OLUYORSUN. ŞİRKE GİRİYORSUN HAFIZ İSMİ İLE.
ŞEYTAN DA SENİ SIKMAYI BIRAKIYOR. BIRAKIYOR Kİ MUSKANIN İYİ GELDİĞİNE İNANASIN İYİCE. İYİCE BATAKLIĞA SAPLANASIN. İYİCE ŞİRKE GİRESİN.
MUSKA TAKAN KARDEŞLERİM. ALLAH’ IM MUSKA TAKARAK SENİN HAFIZ İSMİNE ŞİRK KOŞMAKTAN TEVBE ETTİM ESTAĞFİRULLAH YA HAFIZ, YA GAFFAR. BU TEVBEYİ 100 KERE YAPIN.
SİZİN ALLAH’ IN KORUMASINDAN BAŞKA BİR ŞEYE İHTİYACINIZ YOK. ALLAH SİZİ ZATEN KORUYOR. SİZ İŞLEDİĞİNİZ GÜNAHLAR NEDENİ İLE BU HALDESİNİZ.
YAPMANIZ GEREKEN
1-NASUH TEVBESİ
2-NAMAZ VE DİĞER İBADETLERİ EKSİKSİZ YAPIN
3-Euzubillahimineşşeytanirracim.
Bismillahirrahmanirrahim.
”Niyet ettim, niyet eyledim benim, eşimin, anne babamın, anne babamın anne babasının, kardeşlerimin, evlatlarımın, soyumun ve zürriyetimin, eşimin anne babasının, eşimin anne babasının anne babalarının, eşimin kardeşlerinin, eşimin soyunun ve zürriyetinin, akrabalarımın, eşimin akrabalarının, arkadaşlarımın, gıybetini ve dedikodusunu yaparak günahlarını aldığımız insanların, üzerimizde kul hakkı bulunan kişiler ile gelmiş, geçmiş ve gelecek bütün Ümmet-i Muhammedin işlemiş oldukları kınamak, gıybet ve dedikodu yapmak, iftira atmak, sui zan yapmak, beddua, lanet, küfür, intizar ve kahır okumak, kumar oynamak, alkol içmek, zina yapmak, anne baba hukukuna aykırı davranmak, zulüm yapmak, isyan etmek, şirk koşmak, faiz yemek, yedirmek ve faiz sistemine destek olmak, yalan yere yemin etmek, yalan söylemek günahları ve günahlarım ile tüm günahları ve günahlarıma, adak ile eksik verilen zekatlara, haksız kazançlara kefaret olması, tüm Ümmet-i Muhammed üzerindeki şeytan tuzaklarının bozulması ile bela, hastalık ve şerlerin defi niyeti ile Allah rızası için sadaka vermeye.” DİYEREK SIK SIK SADAKA VERİN.

BU DEDİKLERİMİ YAPARSANIZ BİİZNİLLAH %99 SIKINTILARINIZ ZAMANLA BİTECEKTİR.

HALA SIKINTI YAŞIYORSANIZ KISAS GEREKTİREN GÜNAHLARI SİZİN VEYA SOYUNUZUN İŞLEMİŞ OLMA İHTİMALİNİZ VAR.
BUNLAR;
1.ZİNA (100 HAD CEZASI)
2.ALKOL (80 HAD CEZASI)
3.KINAMA (80 HAD CEZASI)
4.ANNE BABAYA EL KALDIRMA(80 HAD CEZASI)
5.ELLE VE DİLLE ZULÜM(80 HAD CEZASI)
6.İFTİRA(80 HAD CEZASI)
7.SAPKINLIK(700 HAD CEZASI)
8.HOR GÖRME(40 HAD CEZASI)

HAD CEZALARININ MİKTARI KİMİSİ KURAN’ DA AYETLERDE BELLİDİR. KİMİSİ SÜNNET İLE SABİTTİR. KİMİSİ İSE YAPILAN YAŞANAN TECRÜBELER İLE TESPİT EDİLMİŞ OLUP, GÜNAHLARDAN GİRİŞ YAPAN ŞEYTANLARIN İMHA EDİLMESİNDE KESİN SONUÇ VERDİĞİ GÖRÜLMÜŞTÜR.

İŞİN ÖZÜ TEVBE.(KISASLAR DA FİİLİ TEVBELERDİR.) TEVBE EDİN BİŞEYİNİZ KALMAZ İNŞALLAH.

ALLAH ŞİFA VERSİN.


Kayıtsız Üye
Bizim evde bahçede muska çıktı bize şurda diyip gösterdi hep kendimiz arayıp bulduk elini bile sürmedi. Ama bayağı para istedi verdik para karşılığında yaptı caiz mi o Muskayı akarsuya atın dedi attık eve de Arapça bir şey yazdı astık bir daha yapsalar da işlemez dedi. Günaha giriyor muyuz bilmiyorum huzursuzduk şimdi huzurluyuz ama aklımda hep sorular var sözlümde de evin bahçesinde muska var dedi annesi babası ayrı boşanmışlar gece geç yatıyor çok sinirli agresif onlarında evinde huzur yok annesi babası ayrı annesi başkasıyla evli parayı yatır evine git ordan beni ara muskayı bulduracağım sana dedi ne yapmalıyım bilmiyorum

Okudunuz mu?  Yetişkin kız veya erkek annesi ile uyuması caiz midir

Sarıçınar
S.a hayırlı günler dilerim.Muhattab olduğunuz şahısın kendisinin koymadığından eminmisiniz.Yüksek meblağalar harcayarak hayır yapmanıza ve rızkınıza engel oluyorlar.Binlerce lirayı boşa veriyorsunuz.Kuranı kerimde herşey mevcuttur.Felak ve Nas surelerini okumanızı tavsiye ederim.Afrikada su kuyusu açtırın o yaptığınız işle kıyaslanamaz.unutmadan büyü rabbin izni olmadan asla etki gösteremez.


Kuveys
Öncelikle aleyküm selam. < Bizim evde bahçede muska çıktı bize şurda diyip gösterdi hep kendimiz arayıp bulduk elini bile sürmedi. Ama bayağı para istedi verdik para karşılığında yaptı caiz mi o Muskayı akarsuya atın dedi attık eve de Arapça bir şey yazdı astık bir daha yapsalar da işlemez dedi. Günaha giriyor muyuz bilmiyorum huzursuzduk şimdi huzurluyuz ama aklımda hep sorular var sözlümde de evin bahçesinde muska var dedi annesi babası ayrı boşanmışlar gece geç yatıyor çok sinirli agresif onlarında evinde huzur yok annesi babası ayrı annesi başkasıyla evli parayı yatır evine git ordan beni ara muskayı bulduracağım sana dedi ne yapmalıyım bilmiyorum >
Menfaat için hayır yapılmaz kardeşim.Öncelikle bunu bilelim.Ki dinde kula yardımı para karşılığı yapan Allah rızasını ne denli alarak yapıyordur ki!Unutmamalı ki Allah şerri de hayrıda verendir.O istemezse büyü ne tesir eder ne deki tesirini kaybeder.O adamın edeceği duanın sizinkinden farkı yok.Okuyacağı dua Kuran dan ayetler sonuçta.Kuran ona özel inmedi ki.Oda etten kemikten,sende.Araya çıkarcı bir aracı koyarak mı şerrin sahibi Allah tan hayır istenir yoksa direk dolaysız olarak istemek mi mantıklı?Bir Kuran hatmedin,o parayı gözden çıkardıysanız tamahınız gelmesin,fakir fukaraya dağıtın,İnşAllah düzelir.En kötü halde irtibata geçelim elimden geleni yaparım.Ama Allah a kendiniz ulaşabilirken araya aracı sokmayın.O,herkesin Rabb i.Musallat olan cin varsa o cininde musallat edeninde musallat edileninde.Selametle…


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bizim bir akrabaya papaz büyüsü yapmışlar kadın her şeyi bıraktı gitti ayık degil. Bizde hocaya gittik. Dediki onu getirebiliriz ama malzeme lazım ve malzemeler iyi olmazsa gelmeyebilirmis. Malzemeler 800 liraymis. Şimdi siz dersiniz o sizi kandırıyor ama bize dedi ki ister siz alın isterseniz de beraber gidip hem fiyatları soralım alalım. Hem bide bizde tam 800 olmadığı için dediki yarısını siz verin bende tamamlarim sonra siz diğerini verirsiniz dedi. Yani bunun dışında para almayacak sadece malzeme parası. Allah dostu olanlar zaten para almaz ve kadın siz 800 vermeyin ben veririm de diyemez yani az para değil. Sizce akrabamızı getirmesi şirk olur mu?


mum
Şirkten sonra en büyük günah sihirdir (büyüdür). Asla gitmeyin


Kayıtsız Üye
Hoca büyü yapmayacak sadece onu getirecekmis. Ztn garanti vermedi veremezde biliyorum. Ama aile perişan çocuklar perişan napalim bı şey söyleyin


mum
< akrabaya papaz büyüsü yapmışlar kadın her şeyi bıraktı gitti >
Gittiğini papaz büyüsü safsatasını büyücü denen şahıs uydurdu neden inanıyorsunuz?
< aile perişan çocuklar perişan napalim bı şey söyleyin >
Bizim mahallede de br kadın beş çocuğunu ve kocasını terk etti gitti hatta hemen zaman geçmeden başkasıyla evlendii 🙂
Sebep kocası adinin teki artık dayanamadı
Sihir’e mi bağlayalım?

Okudunuz mu?  Allah'a söz verip de tutmamak kefaret gerektirir mi?

Sizin durumu bilmem ama çaresi büyücü değil, Allah’a sığının ve salihlerden dua isteyin


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar biz bir hocaya gitmedik 4 hocaya gittik hepside aynı şeyi söyledi ve sadece birisi bozarim dedi yani bir hocanın dediğine göre hareket etmedik. Allah aşkına 4 tane Allah dostu ve hepsi ayrı şehirlerde olan hoca aynı şeyi söyler mi? Yani para bile almıyorlar bizden. Bunlara inanılmaz mi sizce. Ayrıca papaz büyüsünu bu hoca demedi bu hoca getiririm dedi. Lütfen Allah için net bı şey söyleyin zaman kısalıyor işlerimiz de kötü.


Kayıtsız Üye
Merhaba benimde 7 8 aydır vesvese takıntı evham kuruntu artık ne dersek diyelim bisey vardı bir konu hakkında şeytan hep vesvese veriyordu aylarca çabaladm uğraştım geçmedi tanıdığma anlattım durumu benim tanıdıgm bir hoca var okusun sana dedi. Aramızda da 1330 km var o Başka ilde ben başka ilde muskadir kagittir sudur falan olayı olmadı sadece benim adıma okudu. Gunahi varmıdır. ( Ayrıca hiç bir ücret talep etmedim) geçtimi dersek vesveselerim hafifledi umursamıyorum artık


Ömür
Selamın aleyküm hocam benimde bir takım sıkıntılarım var geçende bir arkadaş da hocaya gitmiş ayet felan yazmış suya koymak için vermiş ucretı masaya bırakmış hiç hayir dememiş siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkinda ben de gidiyimmi doğru bisey mi sizce


mum
Dine uygun şeyler tavsiye etmişse hoca para alması helaldir bu da manevi tedavidir (buna "rukye" denir)
Kitap ve sünnete uygun bir yöntemle yapmamışsa bu caiz değil ayrıca aldığı para haramdır.
Biz ne muska yaparız ne de para alırız, ayet ve hadislerde geçen şifa dualarını okumaları için veririz.


kastamonu37
Ercan üstad bana o hocaya nasıl ukasabilecegimi söyler misin İstanbul’dayım?


tsayan
Merhaba, bende hocaya gittim. Para alıyor yalnız kuran kursunda kızları okutuyormuş kızlar için günlünden ne koparsa veriyorsun. ben 3 kere gittim eğer darlığın geçmezse sana dua vereceğim dedi. ona 75 tl para aldı. daha sonra abim askere gidecek diye ona da bedavaya verdi para istemedi. Yalnız bunu sakın açma dedi. içinde yazan yazıyı anneme verdi arapça bir şeyler yazıyor ama daha okumak nasip olmadı. Sizce açma demesinin sebebi nedir? kalın bir şey bayağı bant ile bantlamış. Birisi açtı çarpıldı dedi bana


arifselim
Merhaba. Allah rızası için yazılmış ayetler ve dualar hiç insanı çarpar mı? Allah ve peygamber kelamı olan bir dua neden gizli tutulsun. Böyle kimselere inanmayın ve asla gitmeyin.


tsayan
yazdığı kağıdı verdi ama öyle demesi şüpheye düşürdü. Annem, belki okuyarak bantlamıştır açma diye sana öyle demiştir dedi.


Kayıtsız Üye
Kardeşim yıllarca büyü musallat cin çıkarma seansı yapılmış biri olarak size tavsiyem bir müddet iyi oluyorsunuz sonra daha beteri oluyor Çok hoca gezdim Allah affetsin bunlar çözüm deyil.Nasıl kurtuldum derseniz Zikirle hayatım deyişti.Sadece Allahı anın ve ondan yardım isteyin: ZÜHRUF 36.
Kim Rahmanın zikrini görmezlikten gelirse, biz ona şeytani musallat ederiz. Artık bu onun bir yakın dostudur. YANİ ALLAHI ANMAYAN EMRİNİ YERİNE GETİRMEYEN BİRDE FATİHA NIN 4. AYETİNE UYMAYANLAR İÇİN ÇEÇERLİDİR. RABBİMİZİN İPİNE TUTUNANI RABBİM KORUMAZMI.
NİSA SÜRESİ 120,121
Kuran okuduğun vakit o kovulmuş şeytandan Allah’a sığın.
Hakikat şu ki iman edipte Rablerine tevekkül edenler üzerinde o şeytanın herhangi bir hakimiyeti yoktur.
Onun hakimiyeti ancak kendisini dost edinenlere ve Allah’a ortak koşanlaradır.
Hicr 39-40) İblis, Rabbim! Beni azdırmana karşılık, andolsun ki yeryüzünde kötülükleri onlara güzel göstereceğim, içlerinde ihlâsa erdirilmiş kulların hariç, onların hepsini azdıracağım dedi.
100 tövbe
100 salavat 100 tevhid çektim sabah ve akşam.
Peygamberimize ehlibeyte ashabına evliya sultanlara cennetlik annelerimize ve sevdiklerimize hediye edin.bu kadar.Ve görün
Fatiha süresini hayatınıza uygulayın.Yalnız sana ibadet eder yalnız senden dileriz..

Okudunuz mu?  Tuvaletteki musluklar necis mi

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Bizim memlekette ben çocukken bir hoca kadın vardı. O zamanlar o kadına herkes bir şeyini dahi kaybetse gidiyordu. Parada alıyordu. Kadın çok para almasına rağmen kötü bir evde yaşıyordu. Rahmetlik dedeme bu kadın çok para alıyorda neden zengin değil dedim. Dedem haram para birde onun yaptığı işi Allah sevmiyor ondan demişti. Bizede tembih etmişti ne sıkıntınız olursa Allah’a yalvarın Allah deseniz bile Allah gören bilen işiten herkese yardım eder . Bu tür kişilerden uzak durun demişti. Her ne zaman sıkıntıya düşsem gönülden ağlayarak Allah’ım bana yardım et. Sıkıntıya düşürme diye dua ederdim. Allah sıkıntıdan kurtarırdı. Taki yaşım 50yi geçti komşuların lafına kandım hoca var gidelim dediler. Onların yanında gittim
O günden sonra bende huzursuzluklar başladı. Sakin hocaya yani üfürükçülere gitmeyin. Çok mu daraldınız müftülüklerde danışmanlıklar var. Çok güzel yol gösteriyorlar. Hatta psikoloğa bile gitmeye gerek yok. Üfürükçüler bilmiş olsa kendi dertlerine derman olurlar.


Kayıtsız Üye
Muska ile ilgili yazı yazan kardeşlerime başıma geleni yazmak istedim. Sıkıntıya düştüm falan yerde hoca var git dediler. Gittik. Hoca bana Kuran okumasını biliyor musun diye sordu . Biliyorum dedim öyleyse evinde yasin nas felak ayetel kursi 9 sürelerini her gün oku. Birde inşirah süresini dedi. Muska fal büyü ile yapılacak olsaydı kızım bekar. En iyi yere en iyi kişiyle evlendirirdim. Yerden para bulup zengin olurdum dedi. Her şeyi Allah’tan isteyin. Kullar bir şey yapamaz. Kimseye de inanmayın dedi. Adam kendisi de hastaydı. Şimdi ben sesli yasin okuyacağım sizde bana dua edeceksiniz bende size dedi. Onun iyileşmesi için biz dua ettik. Oda bize sıkıntımdan kurtulmam için dua etti. Para falan almadı. Ben evde uygun olduğum zamanlar dediği süreleri okudum. Her okuyuşumda rahatladım.


muska yaptırmak, muska yapmak, dinimizde muska yaptırmak

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti aldıktan sonra kulaktan kir çıkması gusle engelmidir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hocaya gitmek (muska yaptırmak için) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.