Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
missa
Abone

Kadın hocaya bakmak

Kadın hocaya bakmak

Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar sorumu cevaplarsanız sevinirm

1.Okulda bayan hoca dersimize girdiğinde ona odaklanmadığım zaman dersi tam anlayamıyorum bazen ona bakıp odaklansam bir problem olur mu

2.Öğretmenlerde açık kızların olduğu bir okulda eğitim verirken kızlara bakabilir mi

Okudunuz mu?  Diş çukurundaki siyahlık gusle engel olur mu

Yorum: Kadın hocaya bakmak

mum
Zaruret ve nikah olmadan karı cinse bakmak haramdır/büyük günahlardan bunu hepiniz biliyorsunuz.

Nur suresi 30. ayet
Mümin erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Bu onlar için daha arındırıcıdır. Allah onların bütün yaptıklarından haberdardır.

Okudunuz mu?  Dini kısa tiyatro

Nur suresi 31. ayet
Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Açıkta kalanlardan başka süslerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kadınları, hizmetlerinde bulunan köleleri ve câriyeleri, cinsel arzusu bulunmayan erkek hizmetçiler, kadınların cinselliklerinin farkında olmayan çocuklar dışında kimseye süslerini göstermesinler. Yürürken, gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz!

Okudunuz mu?  Allah bir kulunun günahını örttüyse tekrar o günahını açığa çıkarabilir mi

Yorum: Kadın hocaya bakmak

Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

Mum isimli kardeşimiz ayetleri sunmuş. Burada yapmanız gereken şehvetli bakış ile işini görmek arasındaki bakışı ayarlamaktır. Bu tamamen vicdanınızla ilgili bir meseledir. Bayan bir tezgahtardan ya da erkekten alışveriş yapan karşı cins alışverişini yaparken ne niyetle bakıyorsa, öğretmeninize de o niyetle bakmanızın bir mahzuru yoktur.

Okudunuz mu?  Allah kuluna neden yardım eder veya etmez

Aksi takdirde sırf rahatsız oluyoruz diye toplumun tamamını çuvala sokamaz, karşı cinsi ayrı ayrı yerlere hapsedemeyiz. Unutmayınız, evlenecek kızların ve erkeklerin de birbirlerini edep dairesinde normal hayatta görmeleri gerekir.

Ben bu anlamda soru soran kardeşlerime ayrıntılı bir İslam tarihi okumalarını tavsiye ediyorum. Orada kadın erkek ilişkilerinin nasıl olduğunu göreceksiniz.

Okudunuz mu?  Kişi evlendiği zaman dininin yarısını korumuş olur bu hadisin devamını ve Arapçasını verir misiniz?

Gözünün niyetini en iyi kişi bilir, bu noktada ayeti bir mü’min olarak gözünüzün önüne koyup öyle hareket ediniz, vesselam.


Yorum: Kadın hocaya bakmak

Ad4m
< öğretmeninize de o niyetle bakmanızın bir mahzuru yoktur. >
"Mesajım silinmezse sevinirim."
Anlamadım.Uzatmadan kısa ve öz şekilde biri bana "bakabilirsin" veya "bakamazsın" desin.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz nasıl bir insandır

Omer Faruk
Alimler arasında Mukallide şu tavsiye vardır:
"fetvayı kadıya sor bir de dön vicdanına sor"

aradığınız kesin cevabı burada zaten verdim:

< Gözünün niyetini en iyi kişi bilir, bu noktada ayeti bir mü’min olarak gözünüzün önüne koyup öyle hareket ediniz, vesselam. >

Bu kategoride yer alan Oyunlardaki açık kadınlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadın hocaya bakmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.