Anasayfa
23 Nisan 2023, 10:28
sizden4
Abone

Çirkinlik – Yalnızlık

Çirkinlik – Yalnızlık

000
Selamun aleyküm kardeşlerim, abilerim ve ablalarım. Benim büyük bir derdim var. Aslında büyük bir dert denemez, sonuçta bir yerimiz sakat değil, sağlığımız yerinde çok şükür. Ancak insan daha kötüsüyle karşılaşmadan kendi derdini büyük görüyor maalesef. Neyse konuya geçiyorum.

Öncelikle yalnızlık konusuna değinmek istiyorum. İnsanlarla iletişim kuramıyorum, çok yabani bir insanım. Herhangi bir arkadaşım yok, bugüne kadar da olmadı. Öyle ayak üstü mecburen iletişim halinde olmam gereken insanlarla sohbet ederim falan ama beraber vakit geçirebileceğim eğleneceğim bir arkadaşım yok. Bunun sebebi benim elbette çünkü iletişim kuramıyorum. Yaşım geldi de geçiyor, arkadaşlığın yanı sıra yalnızlık rabbime mahsustur. Peygamber efendimiz (s.a.v) erken yaşlarda evlenmemizi öğütlemiştir. Açıkçası sokakta veya televizyonda evli çiftleri görüp çok imreniyorum. Birbirlerine bakıyorlar, birbirlerini seviyorlar beraber vakit geçiriyorlar dertleşiyorlar. Ancak bugüne kadar hiçbir kadına kendimi beğendiremedim. Beni birileriyle tanıştıracak, evlendirecek bir ailem de yok maalesef.

Okudunuz mu?  İçimden istemeden küfür edıyorum ne yapmalıyım?

İnsanlarla iletişim kuramamamın ve kadınlar konusunda ilerleyemememin en büyük sebebi çirkinliğimdir. Biliyorum buraya gelip "Allah herkesi güzel yaratmıştır, önemli olan içinin güzelliğidir" falan diyeceksiniz ama maalesef öyle olmuyor. Aynaya baktığımda kendimden iğreniyorum, ne kadar dua edersem edeyim ne kadar önemli olan içim dersem diyeyim insanların benden iğreneceğini düşünüyorum ki çoğu defa buna şahit oldum. Gerek gizli, gerek açık açık yüzüme söylendi. Allah konusunda içim rahat çünkü rabbim kullarını bir annenin bir babanın evladını sevdiğinden daha çok sever ve tek yapmamız gereken onun rızasını kazanmak için var gücümüzle çalışmak. Ama işin insan kısmı beni zor duruma sokuyor. Dediğim gibi insanlar yalnız kalması gereken canlılar değildir, bazen birileriyle oturup konuşmak istiyorum veya cidden evlenmek istediğim anlar oluyor ama insanlarla iletişim kuramadığım için bunu gerçekleştiremiyorum. Çok çirkin olduğum için zaten evlenme şansım yok.

Okudunuz mu?  Evlilikte kader

Ha şimdi sizden yardım istediğim konu ne mi? Ben bunları kabullendim. Zaten yıllardır böyle yaşıyorum. Benim sizden isteğim, sonuçta bu sitede tecrübeli bilgili arkadaşlar var. Bana bir yol göstermenizdir, ne yaparsam kendimden iğrenmekten vazgeçerim? Hiç değilse aynaya uzun süre bakabileyim, yani insanın kendisini sevmesini sağlayacak bir dua bir yöntem var mıdır? Ben de söylüyorum kendi kendime "Beni Allah yarattı, Allah’ın yarattığı her şeyi sevmeliyim," gibisinden ancak dilim bunları söylese de gönlüme söz geçiremiyorum. Zaten aksini söylersem iki yüzlülük etmiş olurum ki öyle bir şey yapamam. Beni bu halimden kurtaracak bir yönteminiz var ise duymayı çok isterim. Allah razı olsun şimdiden.

Okudunuz mu?  Kızıma Huzeyme İsmini vermek istiyorum ama uygun mudur bilemiyorum?

Yorum: Çirkinlik – Yalnızlık

Şem’a
Sevgili 000 kardeş
MaşAllah imanın güzel şuurunda güzel bu en güzel nimettir Nice insanlar var fizik olarak çok iyi belki mal varlıkları da iyi ama maalesef iman nasip olmuyor bu şuurda da değiller sen Rabbine şükret derim.
Arkadaş meselesi konusunda gerçekten iletişim problemin varsa bir psikoloğa git tavsiyelerini dinle Ama şunu unutma ki dünyada samimi olacak arkadaş bir tanedir en fazla 2 dir 3 samimi arkadaş çok nadir görülür, Senin de bir tane arkadaşın varsa ki bunu Allah’tan istersen mutlaka nasip edecektir, dertleşebileceğin muhabbet edeceğin bir arkadaşın varsa bu sana yeterlidir
Evlilik konusunda ise Sabır ve namazla Allah’tan yardım iste Mutlaka senin yapına uygun biri karşına çıkaracaktır ama Rabbine Güven ve sıkılmadan usanmadan kavuşuncaya kadar dua etmeye devam et Allah yardımcın olsun

Okudunuz mu?  Bir insanın evleneceği gün kadermidir?

Yorum: Çirkinlik – Yalnızlık

OZdenkaya
İnsanları böyle kalıplara koymak çok kırıcı ve yanlış. Kimi ağzı açık olanı beğenir kimi ağzı kapalı olanı beğenir.


Yorum: Çirkinlik – Yalnızlık

emirhan uysal
De ki : Allah beni böyle seviyor ve bende razıyım
De ki : Sabrın sonu cennettir
De ki : Yüzüm de ki herşey Allahın eseridir ve o her şeyi güzel yapar.
De ki : Bu dünya fanidir.Allah burası cennet demedi zaten.Yaşayın imtihanınızı cennete girin dedi.
De ki : Ben öleceğim ve sabrımın sonunda baki cennette kalacağım.
Allah gafururrahimdir. Vesselam

Okudunuz mu?  Tehlil hatmesi nedir?

Omer Faruk
Güzel kardeşim,

Çirkin olduğunu iddia ediyorsun ama kadınlara baktığımda yalnızca yakışıklı erkekler peşinde değil, ahlaklı ve onları mutlu hissettirecek erkeklere de yöneliyorlar. Kendini iyi hissetmenin ve özgüvenli olmanın (kibirli değil) yolu, yaptığın işte zirve olmaya çalışmandır. Dikkat et!" zengin olman demedim. Yaptığın işte en iyi olmaya gayret etmendir. Çünkü bir kişi bir işi severek ve isteyerek yapıyorsa daha da önemlisi sabırlı ise er geç para, şöhret ve insanlar tarafından sevilirlik arkasından gelir. O zaman insanlar sizin yüzünüze değil elde ettiğiniz etkin statüye bakarlar.

Okudunuz mu?  Zina ettim pişmanım

Öğrenci misin, en çalışkan olacaksın, memur musun? dairende yapılan işi en iyi yapacaksın, tamircimisin en dürüst ve işini en sağlam yapan tamirci olacaksın. Duvarcı mısın? duvarı en düzgün ve bu konuda en titiz usta olacaksın, vs… Böyle birisinin evlilik düşünmesine gerek yok çünkü kendisi yerine YAPTIKLARI KONUŞUR, vesselam!

Okudunuz mu?  Sanalda kendini farklı tanıtmak

Allah’a emanet ol kardeşim…


Kayıtsız Üye
Sana tek bir örnek veriyorum. Frank Ribery örneği. Adam dünyanın en kaliteli futbolcularından birisi ve kendisini sürekli tipiyle eleştiriyorlar. Adam müslüman oldu ve iyi bir aile kurdu. Güzel bir şekilde hayatını yaşıyor, kendi çapında bir eşi var. İnternette biraz araştır bu adamı. Her insanın kafa yapısının uyuşacağı birileri vardır. Dünya Ribery abimizi yeteneği ile tanıyor. Yani iş tipte felan değil. Kendini sev, kendinle dalga geç. Yaptığın iş ne olursa olsun, iyi bir şekilde yap. Ve kendin ol! Elbet kendin gibi birisini bulursun kardeşim. Sen kafanda kuruntu yapıyorsun. Kendine iyi bak.

Okudunuz mu?  Zina ettiğin kızla evlenmek

Adam gerçekten çirkin ama harbi kral bir adam. (Ribery)

Bu kategoride yer alan Yeminin bozulması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çirkinlik – Yalnızlık Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.