Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:15
missa07
Abone

Dilenciye yemin kefareti verilir mi?

Dilenciye yemin kefareti verilir mi?

Kayıtsız Üye
Sokaktaki dilenciye yemin kefareti versem geçerli olur mu yoksa sadaka yerine mi geçer? Ayrica dilencinin gerçekten fakir olduğunu bilemem ama yine de verilir mi?


Yorum: Dilenciye yemin kefareti verilir mi?

çınar
Yemin kefareti bir dilenciye verilmez çünkü direnmeyi onlar iş olarak yapıyorlar yani meslek edinmişler yemin kefareti 10 fakiri sabah ve akşam olmak üzere yemek verilir günde 2 öğün olmak üzere yemek değilsede kıyafet verilir kıyafet yeni alınmış olması gerekiyor yada 10 fakiri giydirilecek yada parası verilir ama sadece 1 kişiye verilmez 10 kişiye vermeniz gerekiyor yok ben fakir bulamadım 1 kisi var derseniz yinede 1 kisi yi 1 günde vermezsiniz 10 gün boyunca vermeniz gerekiyor 1 kişiye sabah aksam 10 gün yemek verebilirsiniz yada 1 kişiye 10 gün boyunca 1 kıyafet alamadinmi bilirsiniz yada 1 kişiye 10 gün boyunca parasını verebilirsiniz

Okudunuz mu?  Anason çayı içmek caiz midir ?

Yorum: Dilenciye yemin kefareti verilir mi?

furkan
Sözü ettiğiniz keffaret 10 fakiri ayrı ayrı doyurmaktır. Buda 2018’in miktarı için 20tl’dir. Dilenci sonuçta fakir ve yardıma muhtaçtır ancak dikkat etmelisiniz bazı kötü niyetli insanlar maalesef bu işi meslek haline getirmiş hali vakti yerinde kişilerdir. Fakir ve yardıma muhtaç olduğundan emin olduğunuz kişiye vermeniz daha doğrudur.

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla bir şey söylemek

yemin kefareti verecek fakir bulamamak

Bu kategoride yer alan Alın yazısı varmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dilenciye yemin kefareti verilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.