Anasayfa
28 Kasım 2022, 11:25
sizden2
Abone

Camiden tesbih alıp yerine başka tesbih koymak

Camiden tesbih alıp yerine başka tesbih koymak

nurçiçek
Selamün aleyküm kardeşlerim. Sık sık gittiğim bir mescitten çekimi kolay bir tespih buldum, bir şey olmaz diye aldım ve yerine ona benzer bana ait başka bir tespih bıraktım. hak olur mu aklıma takıldı? Yoksa gidip koyacağım yerine.


Yorum: Helal midir?

emirhan uysal
Bu yaptığın caiz değildir. Bunları geri götürüp camiye bırakmalısın ve bu yaptığından tövbe istiğfar etmelisin. Camiden herhangi bir şeyi almak caiz değil günahtır.

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla yemin etmek

Yorum: Helal midir?

nurçiçek
Sayın emirhan uysal zıtlaşmak için yazmıyorum ama düşüncenizi kanıtlayın lütfen, nereden böyle kesin bir yargıya varıyorsunuz? Hangi ayetten…


emirhan uysal
Camilere konan şeyler genellikle vakıftır. Vakıf olan bir şey yerinden alınamaz. Alınmış ise iade edilmesi gerekir.

Okudunuz mu?  Hayal kurmaktan kurtulmak istiyorum

Vakıf olduğundan dolayı bu başkasına ait bir mal demek oluyor.Bu da kul hakkına giriyor.Kul hakkı ile ilgili ayetleri biliyorsunuzdur umarım.Çok istiyor iseniz size tesbih yollarım 🙂


furkan
Allah açık bir şekilde hırsızlığı yasaklamıştır. Yerine başka bir şey koyman bunu değiştirmeyecektir. Tesbihi yerine koyup tövbe etmen gerekir.

Okudunuz mu?  Bir babanın kızını dövmesi

nurçiçek
Ne hırsızlığı kardeşim… ben o mescide daha önceden etekten şala kadar neler bıraktım. Üstelik oraya vakf etmedim bıraktıklarımı. Tesbihte bıraktım, fiyat açısından iyi olduğuna eminim, yanımda devamlı taşıdığım tesbihle değiştim. Orada fazla bulunan eşyaların atıldığına şahit oldum ben. Atılanlar arasında benim de bıraktığım eşyalar vardı.

Okudunuz mu?  Ramazanda gelen vesvese kimden dir? Nefis mi Şeytan mı?

Gider bulurum mescitten sorumluyu veririm parasını gerekirse. Alakasız konulara çekmeyin konuları.


emirhan uysal
Kardeşim lütfen güldürme bizleri ufak bir şey almakta hırsızlıktır.Eğer nefsinizi rahatlatmaya çalışıyor iseniz gidin başka yerde rahatlatın.Hüküm Allahındır konu da budur.Sizin oraya bir şey bırakmanız başkasının malını aldığınız gerçeğini değiştirmez.İslamı kendinize göre şekillendirmeyin lütfen.

Okudunuz mu?  Yaptığım mastübasyon kadar gusül almalı mıyım ?

nurçiçek
bence de islamı kendinize göre şekillendirmeyin. Yorum yazmayın zira ilgilenmiyorum.


ACİLSERVİS
Bir soru soruyorsun ve cevabının istediğin gibi olmasını istiyorsun. Çok iyi.


Kayıtsız Üye
Eğer onun mütemasıl kemişli olursa sıkıntı olmaz yani onu alıp başkasını bırakmak sıkıntı olmamalı sonuçta diyelim biri bir hali aldı vakfetti diyelim camininde ihtiyacı yok peki bu satılır mı evet caiz parası caminin başka bir eksiğine harcanır yani şimdi o haliyi adam vakfetmiş diye orda çürürsün mü yani ya başka camiye nakledilir veya satılır madem sen olmaz diyorsun adam bari yerine hem başkasını bıraksın üstünede para bıraksın için rahat olsun millet cami arazilerine neler yapıyor sen bir küçük tesbihe takılmışsın

Okudunuz mu?  Delilleriyle Maliki Mezhebi fıkhı

Kayıtsız Üye
Bende buna benzer bir şey yaşadım. burada sorayım istedim.. Geçtiğimiz günlerde sürekli gitmiş oldum camide beğendim elime çekerken tam olan bir tesbihi almak istedim namazdan sonra Cami hocasına bu isteğimi dile getirdim Cami hocası da bana böyle şeylere anlam yüklenmesinin pek de doğru olmadığını ifade eden cümleler söyledi buraya bırakılan tesbih kişinin diğer kişilerin tesbih çekmesine vesile olmak Bir nevi sevap olarak bırakılmış olduğunu ifade etti Sonuçta caminin demirbaşı değil aslında dedi şayet Burası benim sorumluluğunda ise bende almanıza bir şey demiyorum dedi lakin sonuçta benim aklıma bu çok takıldı şimdi diyorum ki camiye gidip tesbihi bırakayım diyorum muhtemelen bu yaptığım yüzünden günaha girdim:( Rabbim bizi affetsin beni inşAllah

Okudunuz mu?  Mahşer gününde diriliş sadece ruh mu olacak yoksa bedende mi dirilecek

camiden bir şey almak

Bu kategoride yer alan Yatmadan Önce Ayetel Kürsi Okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Camiden tesbih alıp yerine başka tesbih koymak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.