Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:26
missa04
Abone

Dinler bölgesel midir

Dinler bölgesel midir

Kayıtsız Üye
Hindistan’da doğsak Hindu, Avrupa’da doğsak Hristiyan, israilde doğsak Yahudi olacaktık ve İslamı tercih etmemiz çok düşük ama biz bu coğrafyada doğduğumuz için Müslümanız(çoğumuz) diğer dinleri araştırmıyoruz twitterda aklın gözü diye bir sayfaya denk gelmiştim o yazıyordu bunları bazı İslamı yerlerden aldığım cevaplarda tatmin etmedi yardımcı olun lütfen

Okudunuz mu?  Ehli sünnet ve ehli beyt farklı mı?

Yorum: Dinler bölgesel midir

Omer Faruk
Güzel kardeşim,

Bu konuda bir bilim dalı var; "Dinler Tarihi". Dinler tarihi bize kısaca bütün dinlerin orjini hakkında bilgi verir. Özet olarak, bütün dinlerde ortak olan bir takım değerler, dinlerin tek bir kaynaktan geldiğini göstermektedir. Bunlardan bazıları; kurban, oruç, namaz (çeşitli şekillerde), dua, adak, yetkin bir ilah, hesap ve ahiret. Bu bilim dalının bize verdiği bilgi ile Kur’an’ın bozulmuş dinler hakkında bilgi birbiriyle örtüşüyor. Yani aslında, Yahudilik, hinduistlik, budistlik, hristiyanlık diye bir din değil İslam’ın bozulan formlarından bahsetmek gerekiyor.

Okudunuz mu?  Allah İnsana Nasıl Cevap Verir?

Gelelim sorunuzun ikinci kısmına, Allah Kur’an’da: "Biz bir topluma peygamber (nebi) göndermediysek onlara azab edici değiliz" diyor. Bundan anladığımız şu, eğer bir topluluğa SAHİH İSLAM ulaşmamışsa o topluluk müslümanların sorumlu olduğu ibadetlerden sorumlu değildir. Öyleyse ahiretleri nasıl olacaktır? O da aklımızla ulaştığımız evrensel doğrulardan olacaktır; yalan söylememek, başkasının eşine yan bakmamak, sözünde durmak, aldatmamak vs. Bunu da yine Kur’an’dan anlıyoruz;

Okudunuz mu?  Sadakanın önemi nedir ?

Al-i İmran Suresi, 190. ayet: Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün art arda gelişinde temiz akıl sahipleri için gerçekten ayetler vardır.

Gecenin karanlığı O’nu (İbrâhîm’i) kaplayınca O bir yıldız gördü. «Rabbim budur!» dedi. Yıldız batınca «Ben batanları sevmem!» dedi. (Daha sonra) Ay’ı doğarken görünce (yine) «Rabbim budur! dedi. O da batınca «Rabbim bana doğru yolu göstermezse, elbette yoldan sapanlardan olurum.» dedi. Güneş’i doğarken görünce de «Rabbim budur! Zîrâ bu daha büyük.» dedi. O da batınca dedi ki: «Ey kavmim! Ben sizin (Allâh’a) ortak koştuğunuz şeylerden uzağım! Benim Rabbim, bütün noksan sıfatlardan münezzeh olan Allâh’tır! Ben hanîf olarak yüzümü, gökleri ve yeri yaratan Allâh’a çevirdim ve ben müşriklerden değilim.» (el-En’âm, 76-79)

Okudunuz mu?  Hafız kime denir?

Allah adildir herkese gücü yeten şekilde hesap sorar.

Bakara Suresi, 286. ayet: Allah, hiç kimseye güç yetireceğinden başkasını yüklemez. (Kişinin nefsinin) Kazandığı lehine, kazandırdıkları aleyhinedir. "Rabbimiz, unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizi sorumlu tutma. Rabbimiz, bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Rabbimiz, kendisine güç yetiremeyeceğimiz şeyi bize taşıtma. Bizi affet. Bizi bağışla. Bizi esirge, Sen bizim Mevlamızsın. Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et."

Okudunuz mu?  Günah işleyen herkes cehenneme mi gidecek

Selametle kardeşim.


Yorum: Dinler bölgesel midir

HamzaT33
Twiterda a.. gözü diye bir sayfaya denk geldim demişsin kesinlikle bu tarz ateist yerlerine girme bende çok girdim ve pişman oldum tavsiyem bu tarz yerlerde dolaşma

Bu kategoride yer alan Uykudan ağlayarak uyanan çocuk için neler yapılabilir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinler bölgesel midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.