Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:53
sizden93
Abone

Günahlardan tövbe ettiysek buna şahit olanlar bizi dünyadada ahirettede rezil eder mi?

Günahlardan tövbe ettiysek buna şahit olanlar bizi dünyadada ahirettede rezil eder mi?

Takım Yıldızı
Allah’a nasuh bir tovbe ile dònüs yapan bir kulun eskiden bu günahlarina sahit olmus kisiler dunyada ve ahirette bu kisinin gunahlarini ortaya döker mi?


Yorum: Günahlardan tövbe ettiysek buna şahit olanlar bizi dünyadada ahirettede rezil eder mi?

Omer Faruk
Günah insanın doğasında ve ayrılmaz bir parçadır. Günah bir anlamda insanı sürekli diri tutan yükselmesine sebep olan pişmanlık basamaklarıdır. Eğer günah işlemeseydik, insan olmazdık. Bu günahı normalleştirmek değil insanın hata yapmaya meyilli olduğunu açıklamak içindir.

Okudunuz mu?  Öğlen ve ikindi namazını kılamıyorum, okulda gözlerimle/ima ile kılsam acaba olurmu?

Günahlarımızdan dönmek bizi yükselttiği gibi, insanlara karşı özür dileme erdemi bizi şerefli kılar. O’nun için dinimiz kul hakkına çok önem verir. 3 çeşit hak vardır; Kulun Allah’a karşı, topluma karşı, kendine karşı hakkı. Bunlar karşılıklıdır. Kul bunlara tecavüz ettiğinde Kur’an ifadesiyle hemen;

Okudunuz mu?  Eşim bana el kaldırıyor dinen boşanmam için sebep mi

Al-i İmran Suresi, 135. ayet: Ve ‘çirkin bir hayasızlık’ işledikleri ya da nefislerine zulmettikleri zaman, Allah’ı hatırlayıp hemen günahlarından dolayı bağışlanma isteyenlerdir. Allah’tan başka günahları bağışlayan kimdir? Bir de onlar yaptıkları (kötü şeylerde) bile bile ısrar etmeyenlerdir.

günahlarından tevbe ederler, hatada ısrar etmezler. Bu döngü ölünceye kadar sürer. Mühim olan hatasızlık değil hatayı telafi etmektir. Allah ise SETTAR (saklayan) sıfatıyla bizim günahlarımız dünyada da ahirette de gizler. Açıkta olan günahımızı yüzümüze vuranlar ise yalnızca kendi hamlıklarını göstermiş olurlar. Bu da hayatın cilvesidir. Hiç çivi çakılmamış tahta ile çivi ile örselenmiş tahta bir olur mu?

Okudunuz mu?  Gusülde Vesvese Sebebi Nedir

Allah bizi hatalarında şeytan gibi inat eden kullarından eylemesin, Allah’a emanet ol genç kardeşim…


Yorum: Günahlardan tövbe ettiysek buna şahit olanlar bizi dünyadada ahirettede rezil eder mi?

Takım Yıldızı
Cevaplarınız için Allah razı olsun.
Lakin benim sorum şuydu
Allah günahlarımızın şahitlerine bu günahlarımızı tövbe edersek unutturur mu?
Yoksa bu dünyada da ahirettede şahit olanlar bizi rezil eder mi?
Malesef çok günah işledim ve nasuh tövbe ile Allah’a döndüm .Ama bu günahlarıma şahit olan ortak olanlar var.Bunlar benim günahlarımı bu dünyada ve ahirette ortaya çıkartırlar diye korkuyorum.Allah buna izin verir mi?

Okudunuz mu?  Geçmiş Yıllarda Yaptığım Bir Hatadan Pişman Oldum, Ama Unutamıyorum?

Yorum: Günahlardan tövbe ettiysek buna şahit olanlar bizi dünyadada ahirettede rezil eder mi?

Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

Bu dünya’da kimse günahını da unutmaz, kimsenin günahı da unutulmaz. Ama öyle bir örnek ortaya koyarsınız ki artık geçmişinizle yalnızca münafıklar ilgilenir. Onların ilgilenmesi de sivrisinek ısırığı gibidir. Allah’a teslim olmuş olanı bir münafık mı üzecek. Ahirete gelince Allah zülcelalin önceki yorumumda hatırlattığım gibi SETTAR ismi Merhamet sıfatıyla günahlarınızı örtecek sizi cennet nimetiyle temizleyecektir.

Okudunuz mu?  Helal sertifikalı ürünler hakkında bilgi

İnşAllah tövbesine sadakat gösterenlerden oluruz.

Bu kategoride yer alan Anneme habersiz haram para yedirme başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günahlardan tövbe ettiysek buna şahit olanlar bizi dünyadada ahirettede rezil eder mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.