Anasayfa
26 Temmuz 2022, 20:22
missa06
Abone

Yaşını büyük söylemek

Yaşını büyük söylemek

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hocam ben 14 yaşındayım 25 ocakta girdim ama hocam 6. Sınıftayken tanıştığım bazı arkadaşlarıma 7ye gittiğimi söyledim 6ya giderken geçen sene tanıştığım arkadaşıma da 7ye gittiğim halde 8e gidiyorum gibisinden bir şey dedim yani beni 1 yaş büyük biliyorlar bu günah mı hocam hayatlarına pek etkisi yoktur diye düşünüyorum benim yaşımın lütfen cevap verin hocam iyi günler

Okudunuz mu?  Yemin Bozmanın Günahı Nedir?

Yorum: Yaşını büyük söylemek

Kuldurdileyen
İnsana yalan söylemesi için çok az yerde ruhsat verilmiştir. Savaşta, karı koca arasını düzeltmek gibi sınırlanmış çok az yer dışında ruhsatı yoktur. Rabbin senin yalan söyleyen bir kul olmanı istemez. bunu seni sevmeyen sana düşman olan şeytan ister. Sende sevme onu ve onun yalanlarını. Onun tüm derdi sana yalan söyleterek Allah ın nazarında seni küçük düşürmek. Bu kötü bir ahlaktır. Sen güzel ahlakı sev. Bir daha içinde yalan söyle diyen bir ses duyduğunda sus lanetlenmiş ve kovulmuş düşman de. Sende Rabbin gibi yalanı sevme. Rabbin doğrudur ve O yalan söylemez.

Okudunuz mu?  Hislerim çok kuvvetli ve rüyalarım çıkar nedeni nedir?

Yorum: Yaşını büyük söylemek

Kuldurdileyen
Arkadaşlarına bir şeyi farklı söylerken onlardan bir şey bekliyordun ya işte onu onlar sana veremeyecekler. boşuna söyledin. Senin her şeyini sadece Allah verir diğerleri Rabbin sana istediğini vermek dilediğinde sadece vesiledirler. Sen bunu anladığın yaşa geldiğinde bir daha bunu yapmayacaksın zaten. Bazı çok yaşlı insanlar görürsün onlar o yaşa hiç gelmezler. Umarım sen o yaşa erken kavuşursun.

Okudunuz mu?  ALLAH günahları kaç defa affeder

Yorum: Yaşını büyük söylemek

Kayıtsız Üye
Çok teşekkür ederim artık yaşımı 14 diyorum zaten ama eskiden küçük olduğum için hani küçüklere bir algı olur ya bazen velet gibisinden ben de dalga geçmesinler diye büyük gösteriyordum bir şey beklediğimden değil yani Allah razı olsun sizden iyi günler

Okudunuz mu?  Hoşgörü ile ilgili şiir

Kuldurdileyen
Delikanlı şimdi söyliyeceklerim sana değil evladı olan anne babalara. Dalga geçilmek, ciddiye alınmamak, utandırılmak, aç bırakılmakla korkutulmak, saygınlığın zedelenmesi, dünyaya dair bir zarara uğratılma korkusu, dünya da birisi veya bir şeyler tarafından sevilmeme korkusu bu tip bayat numaralarla halen daha çocuklarınızın kandırılmaması için onları şeytanın numaralarına karşı yaşlarına göre hazırlayın. Babalar bir göreviniz çocuklarınıza Kuranı okutmaktır. Eğer sizde bu numaralar ile kandırılıyorsanız o zaman babanız size Kuran ı okutmadı mı diye sormazlar mı? Evinize girerken selam verin. Çocuklar selam vermiyorlar, acaba bu babalarının onlara doğruyu göstermemelerinden mi? Eğer ki siz selamsız giriyorsanız o zaman size babanız eve selamsız mı giriyordu diye sormazlar mı? Allah yardımcımız olsun. İnşAllah iyi bir nesil yetiştirmek nasip olur bize. Allah günahlarımızı af etsin. O çocuklar bizlere emanet. Onları ateşe atmayalım. Onlar meyvanızdır. Onlarla övünmeyecekmisiniz? Onlara destek olmayacakmısınız? Onlara iyi örnek olun ve güzel ahlak üzere yetiştirin inşAllah.

Okudunuz mu?  İşini yalan söyleyerek yapan birinin kazancı haram mıdır?

kuldurdileyen

Bu kategoride yer alan Gizli dini nikah başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yaşını büyük söylemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.