Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:02
missa02
Abone

Nişan Atmak İstiyorum

Nişan Atmak İstiyorum

Kayıtsız Üye
Mantığıma uyduğu için nişanlandık ama hicbir duygusallık olmadi şu an dört ay geçti duygusallık sevgi olmadığı için nişan atmak ıstiyorum çok iyi biridir belki de ama sevgi zerre içimde yok zamanla oluşur dedim istemediğimi Soylicem bunun vebali var mıdır ilk kez nisanlandim ve bayanim

Okudunuz mu?  Yeni Doğan Bebek için dinimizin emirleri nelerdir? Bebek doğunca neler yapılmalıdır?

Yorum: Nişan Atmak İstiyorum

Omer Faruk
Helallik almalısınız. Nişanlanıncaya kadar bunu düşünmeniz gerekirdi. Evlilik için ön görüşmelerinizde duygusal bir yakınlık hissetmediyseniz böyle bir yola girmemeliydiniz. Kul hakkına girmişsiniz helallik alın. Bu evlilikten vazgeçin çünkü erkeğe zulüm olur.


Yorum: Nişan Atmak İstiyorum

Kayıtsız Üye
On görüşme şöyle oldu sadece telefonda konuştuk aileler uygun gördü diye.. geldi gördüm evet dedim zamanla oluşur diye 3.güne nisan öldü onu gördükten iki gün sonra yani..şu an dört ay geçti yurt dışında çalışıyor telefonda konuşuyoruz sadece bir yaşanmışlık hiç yok topu topu 3 gün gördüm bunu ağırlığı gene var mıdır?

Okudunuz mu?  Namaz kılarken rahatsız edilmek

Yorum: Nişan Atmak İstiyorum

Omer Faruk
Size aynı muamele yapıldığını düşünerek bunun bir vebalinin olup olmayacağı konusunda karar veriniz.


toptanci
Bence doğru bir karar. Duygusallık olmazsa bu tarz ilişkilerin çok zor olacağına inanıyorum. Yine de zor bir karar. Ancak kararı aldıysanız bir an önce karşı tarafın da selameti için uygulamanız mantıklı olacaktır.

Okudunuz mu?  İsmi azam hangisidir?

Kayıtsız Üye
"Sonradan severim" mantığıyla evlilik görüşmesi yapılmaz, kişiyi beğenmediyseniz ilk görüşmeden sonra kendisine kararınızı bildirmeniz gerekirdi, resmen umut vermişsiniz, yazık değil mi karşı tarafa, çocuk oyuncağı mı bu?


seyit gazi
öncelikle bu konuda herhangi bir ölçü bulunmadığını, en önemli etkenin gönül rahatlığıyla vereceğiniz karar olduğunu iyi bilin ve bu kararınızı kaygılarınızın yönlendirmesine izin vermeyin.

Okudunuz mu?  Hiç bir tarikata bağlı değilim,herhangi bir tarikata bağlanmam gereklimidir?

açıkcası ortada bir sıkıntı görünüyor ancak bu sıkıntı sizin ne istediğinizi bilmemenizden kaynaklanıyor. nişanlanmak, nişan atmak, evlenmek üzerinde düşünülmesi gereken kararlardır.

açıkcası dininde bir sıkıntı görmediğiniz birisinin evlilik talebini geri çevirmek ileride bununla imtihan edilmeye de sebeb olabilir. keza kalbinizin ısınmadığı birisiyle evlenmekte uygun olmayabilir ayrıca insanların şartları birbirlerine uygunda olmayabilir.

Okudunuz mu?  Kuranı kerimde kaç süre ve kaç ayet vardır?

ben duygusallığı; hak ve hukukun çiğnenmesi için, kibar tabirle insanların ağızlarının tadlarının kaçırılması için kullanışlı bir mazeret olarak görürüm. kalbin ısınması veya meveddet farklı şeylerdir. kalb pek ala karşıdaki insanla arada bir duygusallık olmamasına daha fazla bile ısınabilir. bu da sizin ne istediğinize bağlıdır. daha doğrusu size de bağlı değildir ama neyse.

Okudunuz mu?  Hanbeli mezhebinde okunan kunut duası (arapça türkçe)

hemen her özellik iyi kötü bir sonuca götürebilir, yol açtığı yaralar tamir edilebilir, olumsuz tarafları olduğu gibi olumlu tarafları olabilir ancak ne istediğini bilmemek hiçbir yere götürmez.

hangi kararı veriyorsanız gönül rahatlığıyla alın ve sebat ediniz. bunu olgunluk işidir nişanlınızla da paylaşabilirsiniz.büyükleriniz sizlerin mutlu olmanızı, sizin için uygun olan kararı vermenizi isteyeceklerdir.bu konuda kendinizi yalnız hissetmeyiniz.

Okudunuz mu?  Dualardaki şehit sevapları

bazende bazı şeyler olması gerekir olur, kendinizi de yıpratmayınız.bekara boşamak kolaymış burada evli birisine tavsiye edilmediği için söyleyeyim ki; rasulullah a kadınlar boşanmak için gelmişler, rasulullah sav hiçbirine sabret dememiştir. bir ilişkide kalmak duygusal bir baskı aracına dönmemeli, evlilik güzel bir yoldur, bir nimettir bunlara döndürülmemesi gerekir. inşaAllah hakkınızda hayırlısı olur

Bu kategoride yer alan İbn-i Sinan Matematiğe Katkısı Ve Türk Islam Dünyasındaki Yeri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nişan Atmak İstiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.