Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:03
missa01
Abone

Başka İş Yoksa İşten Ayrılmak Haram mı?

Başka İş Yoksa İşten Ayrılmak Haram mı?

Kayıtsız Üye
birarkadaşım var evli ve çok sinirli biri. çocuğuna, ailesine vs bakması lazım. Ama çalıştığı yerde, ne olursa olsun müşteriye kötü cevap vermek yasak. Kötü derken mesela haklısın bir konuda, hayır öle değil diyemezsin.. dersen kovulursun. Sorum şu; çalışan sinirle bir söz söylemesinden dolayı o işten kovulursa (ve bakması gereken bir ailesi varsa) onu söylemesi harammı olur ? Yani kovukursa ve ailesine bakamazsa ? Ve çocuğu hasta. Yani tedavı için para gerekli. Ve burda iş bulmak çok zor. Bazıları 2 senedir işsiz. Yani kısacası: arkadaşım öyle bir şey derse ve işten kovulursa bu harammıdır

Okudunuz mu?  Ayeti yanlış okumak

Yorum: Başka İş Yoksa İşten Ayrılmak Haram mı?

Omer Faruk
Bu konunun Dinle alakası sabırla ilgili olan yanıdır. Bir kişi sabır göstermediği zaman da haram işlemiştir denilemez. Zaten öfkeyle kalkan zararla oturur diye meşhur bir laf vardır. Öfkesini yönetemeyen insanlar her zaman heryerde zarar ederler. Zaten bu kendilerine ceza olarak yeter.

Okudunuz mu?  İçim sıkılıyor daralıyorum dua

Ancak bir kişi cinsel güdülerine karşı acele eder sabır göstermez sonucunda zina fiilini işlerse harama girmiş olur. Aynı şekilde öfkelenip birini öldürürse harama girmiş olur. Ancak işini kaybetmek bu kategorilere girmiyor. Yapamıyorsa başka iş arar. Eğer Kur’an’ı sürekli okur, temel ilkeleri öğrenirseniz bu tür soruları sormadan kendiniz de cevabını bulabilirsiniz. Ancak iyice okumak şartıyla…

Okudunuz mu?  Tecvid bilmeyen Kuran okuyamaz mı

Selametle, hayırlı huzurlu işler…

Bu kategoride yer alan Namaz Çeşitleri neden farklı? Neden Salli Barik okunur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başka İş Yoksa İşten Ayrılmak Haram mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.