Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:46
kadin
Yönetici

Cinsiyet belirleme yöntemlerini uygulamak haram mıdır, yoksa caiz midir?

Cinsiyet belirleme yöntemlerini uygulamak haram mıdır, yoksa caiz midir?

ßaran
Cinsiyet Tayini:

Erkek cinsiyetini belirleyen Y kromozomlu bir spermatozoid tarafından aşılanan yumurtadan erkek çocuk; X kromozomlu bir spermatozoid tarafından aşılanan yumurtadan ise kız çocuk doğmaktadır. Demek oluyor ki, doğacak olan çocuğun cinsiyeti aşılanma (döllenme) sırasında kesinleşmekte ve bu da yumurtaya giren spermatozoidin taşıdığı cinsiyet kromozomunun çeşidine göre olmaktadır. Çocuğun cinsiyetini tespit etmek tıp bilimine göre mümkündür.

Okudunuz mu?  Regli döneminde değilken kahverengi akıntı

Ancak doğacak çocukların cinsiyetinin belirlenmesi şimdiden öngörülmeyecek başka demografik ve ekolojik sorunlar ortaya çıkarabileceği cinsiyetlerin dağılımı konusunda var olan dengenin bozulmasına yol açabileceğinden, herhangi bir zorunluluk olmadıkça yapılması uygun değildir. Nitekim Asya ve Doğu ülkelerinde aileler, genelde erkek çocuk istemektedirler. Bizim toplumumuzda da durum farklı değildir. Bu da dünyadaki dengenin erkek çocuğun lehine bozulabileceğini göstermektedir. Bu ise, sünnetullaha aykırıdır. Zira Kur’ân’da,

Okudunuz mu?  Özel günler için Türban Modelleri

Göklerin ve yerin mülkü (hükümranlığı) Allah’ındır. O, dilediğini yaratır. Dilediğine kız çocukları, dilediğine erkek çocukları verir. Yahut o çocukları erkekler, dişiler olmak üzere çift verir, dilediği kimseyi de kısır yapar. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilendir, hakkıyla gücü yetendir (Şûrâ 42/49-50)

Okudunuz mu?  Bayanların Lazer epilasyon yaptırmak caiz midir?

Buyrularak insanların erkek veya kız olmasının Allah tarafından belirlendiği ifade edilmiştir.

Pek çok uluslararası temel metinde, örneğin Avrupa Konseyinin Biyoetik Komisyonunun raporlarında ve yakın geçmişte Kahire’de 238 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı toplantısının sonuç metninde de konu ele alınmış ve tıp dışı nedenlerle gerçekleştirilen cinsiyet seçimi uygulamaları uygun görülmemiş ve buna karşı önlem alınması gerektiği dile getirilmiştir.

Okudunuz mu?  Adet kanı ile namaz

Bu itibarla tıbbi bir zorunluluk bulunmadıkça cinsiyet tayinine gidilmesi dinen uygun değildir.

SİE


Yanıt: Cinsiyet belirleme yöntemlerini uygulamak haram mıdır, yoksa caiz midir?

imamhatipli42
< "Göklerin ve yerin mülkü (hükümranlığı) Allah’ındır. O, dilediğini yaratır. Dilediğine kız çocukları, dilediğine erkek çocukları verir. Yahut o çocukları erkekler, dişiler olmak üzere çift verir, dilediği kimseyi de kısır yapar. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilendir, hakkıyla gücü yetendir” (Şûrâ 42/49-50) >

Allah (cc) ne dilediyse o olur bizim de buna rıza göstermekten başka yapacağımız hiçbirşey yoktur. Paylaşım için Allah (cc) razı olsun.

Okudunuz mu?  Denizde cinsel ilişki

Cevap: Cinsiyet belirleme yöntemlerini uygulamak haram mıdır, yoksa caiz midir?

Kayıtsız Üye
dilediğini de kısır yapar diyor ozaman insanlar kısır yaptı Rabbim diye kabul edip xursunlar niye 10 yıl 20 yıl kapı kapı gezip bbek sahibi olmk istiyorlar


islamda cinsiyet belirleme, tüp bebekte cinsiyet belirleme günahmı, cinsiyet belirleme günahmı

Bu kategoride yer alan İslamda hamilelikte cinsel ilişki başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cinsiyet belirleme yöntemlerini uygulamak haram mıdır, yoksa caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.