Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:06
Oruc
Yönetici

Adetimin Bittiğinden Emin Olmadığım İçin Oruca Niyet Etmedim?

Adetimin Bittiğinden Emin Olmadığım İçin Oruca Niyet Etmedim?

Kayıtsız Üye
Ben geceden acaba adetim bitti mi diye düşündüm ama gusül almadım çünkü beyaz akıntı gelmedi. Ben de yarın oruc tutmayım dedim. Ama aklımdan hep acabalar geçti, tutsam mı tutmasam mı diye. Ama ben tutmak istemedim ve tutmicam diye içimden geçirdim. Sabah uyandıgımda hala acaba sen oruçlu musun diye şeyler geçti ama ben yiyip içtim. Kefaret gerekir mi?

Okudunuz mu?  Oruç ne demektir, ne zaman farz oldu, niçin tutulmalıdır?

Yorum: Adetimin Bittiğinden Emin Olmadığım İçin Oruca Niyet Etmedim?

ACİLSERVİS
Adetli olduğundan dolayı tutman gereken kazayı tutarsın. Gelen düşünceler oruçlu olmadığın gerçeğini değiştirmez. O seslere kulak asmana gerek yok.

Bu kategoride yer alan Dudağımı ısırıp yuttum orucum bozulur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adetimin Bittiğinden Emin Olmadığım İçin Oruca Niyet Etmedim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.