Anasayfa
16 Aralık 2022, 23:56
kadin
Yönetici

Hayızın başlayıp bittiğinden emin olmadan namazı bırakmak veya namaza başlamak

Hayızın başlayıp bittiğinden emin olmadan namazı bırakmak veya namaza başlamak

huzurislam
Her ay ayni seyi yasiyorum. Hayzimin basladigindan veya bittiginden emin olamiyorum. Sari akintiyi vs. tam ayirt etmekte zorlaniyorum. Seytanin vesvese verdigini ve aklimi karistirdigini düşünüyorum. 15 yasindayim namaza baslayali bir yil bile olmadi çok vesveseli donemlerden gectim elhamdulillah bu da oyle bir sey herhalde, cahillikten olsa gerek. Neyse konuya donecek olursak hayzim basladigindan veya bittiginden emin olamiyorum ve en agir basan dusunceme gore amel ediyor, namazı ona gore kiliyor veya kilmiyorum. Bazen diyorum bu sari akinti hayiza degilse ben bosa namazı terk ediyorsam… Sonra diyorum hayizsa hayizliyken namaz kilmak da gunah. Uzun lafin kisasi➡➡➡➡➡➡➡➡➡➡➡➡➡➡➡➡➡➡➡➡➡➡➡ Hayiz basladi diye namazı terk ederken veya bitti diye namaza baslarken yaniliyorsam o bos yere kilmadigim veya hayizli olarak kildigim namazdan mesul muyum? Esselamun Aleyküm.

Okudunuz mu?  Kadınlar Adet Döneminde Mezarlığa Gidebilir mi?

Yorum: Hayızın başlayıp bittiğinden emin olmadan namazı bırakmak veya namaza başlamak

mumsema
Kardeşimiz
hayız günü başlayınca kaydet bir takvime, bitişini de ona göre hayızın başlangıç ve bitişini bilirsin. hayız başlangıcı olan renkler var ise ve hayız dönemi ise zaten hayız olmuşsundur tam temizlendikten sonra ve hayız günü dolmuş ise ibadetlerini yaparsın

Okudunuz mu?  Adetliyken neler yapılmaz

Yorum: Hayızın başlayıp bittiğinden emin olmadan namazı bırakmak veya namaza başlamak

huzurislam
cevabiniz için teşekkürler. Ama mesela bu ay, gecen aykinden 27-28 gun sonra (yani tam hayiz zamaninda) sabah namazına kalktigimda kahverengi akinti gördüm ve namazı kilmadim. ardından devamli sari ve kahverengi akinti geldi yaklasik 3-4 gun boyumca. bense bunu adete dahil sayip namaz kilmadim ama icimde bir şüphe vardi cunku hiç kirmizi kan gelmedi. 3-4 gun sonra kirmizi akinti gelmeye basladi ve bu da gunler surdu. Adet 10 gunden fazla surmez diye biliyorum ama ilk o kahverengi akintiyi gordukten sonra tam 10 gun gecti ve halen akıntı devam ediyor. Ya bastaki sari akinti adete dahil degildi de ben bos yere namazı terk etmis mi oldum yoksa 10 gunden sonraki surecte gelen kan adete dahil olmayacak mi? ilk zamanda dedigim gibi azar azar sari kahverengi geldiği için bu kadar uzun surdu bence. ben kanin kesilmesini bekleyeyim mi yoksa banyo yapip kilayim mi. ilk o sari-kahverengi ankinti gelen gunlerin de kazasi gerekir mi?

Okudunuz mu?  Adetliyken salavatı şerife okunurmu

Yorum: Hayızın başlayıp bittiğinden emin olmadan namazı bırakmak veya namaza başlamak

arifselim
Tam adet zamanında gelen bu akıntıların kırmızı olmasına gerek yoktur. Bunlar adetin başlangıcıdır. Adetin 10 gün dolunca akıntı devam etse bile gusül al ve ibadetlerine başlayabilirsin.


adetin bittiğinden emin olmak

Bu kategoride yer alan Şafii Mezhebine Göre Adetli Biri Mevlit Okuyabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayızın başlayıp bittiğinden emin olmadan namazı bırakmak veya namaza başlamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.