Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:19
missa01
Abone

Küfür Söz Söyleyenlerin Yanında Oturmak

Küfür Söz Söyleyenlerin Yanında Oturmak

Kayıtsız Üye
Nisa suresi 140 ayete göre, kuran ayetlerine veya dine hakaret edenlerin yanında sesizce bulunmak, oradan gidebildiği yada karşı tarafa bişey söyleyebileceği halde bunları yapmayan ve orda bulunan kişi dinden mi çıkıyor? Sanal ortamda yada gerçek hayatta bir yerde veya guruplarda. Kendisine haşa Ben şunun tanrısıyım diyor ise ama islama yönelik laf atmıyor ise. Yada direk islama yönelik küfür/şirk kategorisinde sözler ediyor ise. Bunları kalben onaylamasak bile orda bişey yapmadan sessizce bulunmak insanı dinden çıkarır mı? Bazıları bunun küfre razı olmak anlamımda olduğunu söylüyor ve bu dinden çıkarır diyorlar.

Okudunuz mu?  Kaza namazını nasıl kılmalıyım

Yorum: Küfür Söz Söyleyenlerin Yanında Oturmak

seyit gazi
güzel kardeşim genel olarak söyleyim böyle durumlarda; senin dinin, inançların, şahsiyetin, hakların, menfaatlerin ayakların altına alınabilir, pazarlık konusu yapılabilir demektir ve farkında bile olmazsın bu bir ömür böyle devam eder. sende herkes böyle yapıyor zannedersin, kutsalların ömrün şahsiyetin hakların ve menfaatlerin zayi olur gider. bu iş küfre girdim helak oldum, küfre girmedim paçayı kurtardım meselesi değil. kimse hakkına menfaatine şahsiyetine dokundurtmuyor bile, kimse içinde bulunduğumuz dönemin tabularına kahramanlarına dokunulmazlarına ve sorgulanmazlarına bir laf dahi ettirmiyor. lafın oraya gelebileceğini sezdikleri zaman kulaklarını dikiyorlar. olurda bizde laf oralara gideceği zaman binbir kıvırmaya takla atmaya başlıyoruz. adamlar bizi hiç dinlemiyorlar bile. anca iyilik güzellik havaya konuşunca veya kıvıra kıvıra bizde güzel şeyler söylüyoruz bizi sevin dediğimiz zaman tabi olabilir deyip bildiklerini okumaya devam ediyorlar. yoksa şöyle güzel kardeşim artık rabbimize kulluk yapmanın vakti gelmedi mi, Allah ve rasulü böyle buyurmuştur dediğin zaman, kafayı mı yedin sen diyorlar. adamların hiçbirşeyleri dokunulmaz, bizim herşeyimiz ayaklar altına alınabilir. bana soruyorsan da adamlar doğrusunu yapıyor, ağzı açık adamların ağzının içine bakan bizleriz. yoksa hatalar yapılır, haller düzeltilir, herkese her yerde aynı tepkide verilmez. ben dini bir söylemde de bulunmuyorum biraz kendinizi kollayın. tabi adamlardan kastım ben hariç herkes değil. benim kastım insanlara merhamet göstermemeye, yol göstermemeye, insanca yaşamamaya, örneklik yapmamaya değil benim kastım sözüm meclisden dışarı daha kendini koruyamamaya bunların peşinden koşmaya.

Okudunuz mu?  Bir kızım var adı vuslat nur ikincisi de kız ona uygun isim istiyorum islama uygun

nisa 140

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfür Söz Söyleyenlerin Yanında Oturmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.