Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:25
sizden2
Abone

Dış görünüşümü çok takıyorum

Dış görünüşümü çok takıyorum

Günsür
Selamun aleyküm ben dış görünüş itibariyle hiç kendimle barışamadım yıllardır da bu kavgayı sürdürüyorum ama Allah’ın takdirine isyan ettikçe bir adım ileriye gidemediğimi gördüm sadece günah işlemekle kalıyorum. Etrafıma bakıp Allah’ın yaratmış olduğu güzel insanları gördükçe sürekli haset içine düşüyorum neden diyorum bunlardan birisi de ben değilim çünkü onlar çok şanslılar hayatta hep bir adım öndeler ben ise hayatımda isteklerimi gerçekleştiremedim, sürekli insanlardan kaçtım, sevdiğimi kaybettim bunun yüzünden ama ne olursa olsun bundan kurtulmak istiyorum ve bu günaha devam etmek istemiyorum neler yapmam gerek tövbe etmeli miyim ?

Okudunuz mu?  Sevdiğini Allah için sevmek (soru)

Yorum: Dış görünüşümü çok takıyorum

Kuldurdileyen
Dış görünüş varsa, insanın iç görünüş de vardır elbette. Ve insan dış görünüşünden değil iç görünüşünden alır değerini. Kendinle barış yapamazsın, kendinle kavga etmiyorsun çünkü. Sınavdasın ve bir sınavın yanılgıları ile mücadele ediyorsun. İsyan ile ileri gidilmez tevazu ile gidilir, O nun yoluna, harici sokmazlar kimseyi mahrem yola, namahremlerin ne işi var, dilekleri ona ulaşmak değildir ki. Dilekleri O ndan ve O nun takdirinden kaçmak, uzaklaşmaktır ama kendi yarattıkları, O nun olmadığı hiç bir yer yoktur ki uzaklaşsınlar, başka bir yerde yaşasınlar günahları ile. Günah ile kalınmaz, günahım ile kaldım lafı, başka bir büyük yanılgısı yenilgisidir yenilenlerin. Günahın da kendine özel bir karşılığı vardır, aslında o bulur sahibini. Haset iç görünüşün karalığı çamurudur, sen iç görünüşüne balçık sürer isen o pislik hele domuz pisliği ile karışmış bir çamursa ve insan değerini içinden alıyorsa, sen ticaretten de anlamıyorsun demektir. Tek akçe eder değerini gömdün gittin, aç kaldın demektir. Uzatıp kimseyi bunaltmayım kimse güzel diye sevilmez sadece Allah ın sevin dedikleri sevilebilir. Kimse güzel diye şanslı olamaz. Allah ın rızkını artırdıkları dışında kimsehiç bir şekilde tek lokma bir rızık bulamaz. Çok konu sormuşsun çok uzun oldu geri kalanları da yanılgı ve yenilgi aleme ters bakma ve hakikati hep yanlış anlama ile dolu.

Okudunuz mu?  Evlilik için görüşmeye gittik sizdende bazı konular da yardım istiyorum

Yorum: Dış görünüşümü çok takıyorum

seyit gazi
insanı ölçen, imanıdır şahsiyetidir ahlakıdır ilmidir. demek ki sende böyle ölçmüyorsun. düşünsene hased ettiğin kimselerin sürekli hased edilerek yaşadıklarını. hased ettiğin özelliklerin dertleri daha çoktur. sevdiğini kaybetmekden bahsetmişin, ben güzel olmadığı için evlenemeyen, güzel bir evlilik hayatı yaşayaman birisi görmedim. istemek veya istediğini elde edememek ise insanı terbiye eder. istediğini elde edemeden önce de ben sanmıyorum ki dış görünümüne bu kadar takmış olasın. böyle şeyler birazda sağlıklı bir evlilik hayatı olmayıp, tatmin olamayan kimselerin sardırdığı mevzulardır. yoksa bir insan sağlıklı bir şekilde tatmin olduktan sonra çok da umurunda olur, kim güzelmiş kim zenginmiş kim değilmiş çok da tın. borcu olmasın ele güne bakmasın yeter. bu da sağlıklı bir şekilde ancak evlilik hayatı ile mümkün olur. kaldı ki bu tatminde öyle ahım şahım bir şey değildir. herkesin bir statik enerjisi vardır, bunun birikmesine izin vermemesi yeterlidir. hemen herkesde herkesi idare edebilir ama kendini ve karşındakini insanlarla kıyasladığın sürece, bu hoşnutsuzlukların devam edebilecektir. buradaki sıkıntı insanın kendisini başkalarıyla kıyaslaması ve kendi hoşnutsuzluğudur. yoksa temiz olduktan aklı başında hareketleri olduktan sonra herkes kendince özeldir. ama bu insanlar kendilerine kompleks edinmeyi seçmişlerse hiç çekilmezler. ne insanların kibri, ne de kompleksleri hiç çekilir değildir. böyle kimselerin kompleksleri yoksa daha samimilerdir daha tabiidirler daha etrafında bulunulasılardır. zamanla sende görürsün zaten hemen herkes bir jön olamayabilir ama gayet şekil olabilecektir. insan bunun karşılığında ikiyüzlülüğü samimiyetsizliği ve mutsuzluğu satın alır. halbuki tam tersi durumda insan daha kolay samimi ve mutlu olacaktır. böyle kimselerle otursan hayatı konuşursun, dertlerini konuşursun, hayallerini konuşursun; diğer türlüleriyle otursan egolarını tatmin etmelerine uşaklık eder, soğuk ve samimiyetten uzak olursun. kompleks edinmek veya hased etmek tamamen senin tercihindir ve bundan uzak dur.

Okudunuz mu?  Zamanında Çocuklara Kötü Davrandım. Çok Pişmanım. Günahım Affolur Mu?

Yorum: Dış görünüşümü çok takıyorum

Vuslat79
Sevgili din kardeşim; imanimiz Amellerimiz güzel olsun. Bundan daha güzel ne var ki.


dis gorunuse.cok takiyorum

Bu kategoride yer alan Sünnet Namazı Yerine Kaza Kılmak İçin Mezhep Değiştirmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dış görünüşümü çok takıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.