Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:48
sizden07
Abone

Küfür İçeren Sözleşme Kabul Etmenin/imzalamanın Hükmü Nedir?

Küfür İçeren Sözleşme Kabul Etmenin/imzalamanın Hükmü Nedir?

Muvahhid2018
Günümüzde artık her şey için sözleşme isteniyor: Su, elektrik, telefon, internet aboneliği, banka hesabı açtırmak, kredi kartı almak vs vs. Hatta bir yazılım kurarken bile kullanıcı sözleşmesi çıkıyor, onu kabul etmeden programı kullanamıyorsunuz. Yalnız tüm bu sözleşmelerde "X ülkesinin kanunları geçerlidir ve X mahkemeleri yetkilidir" gibi küfür içeren maddeler oluyor. Bu kanunlar İslam’a aykırı ve mahkemeler de Allah’ın(cc) indirdiğiyle hükmetmiyor. Kalben reddetsem de fiilen bu sözleşmeyi onaylamakla küfre girer miyiz? Sonuçta ikrah oluşturacak bir durum yok; kimse kafamıza silah dayamıyor, ama temel ihtiyaçları dahi sözleşme imzalamadan alamıyoruz. Bu durumda ne yapmalıyız, bu durumun hükmü nedir?

Okudunuz mu?  Annem İle Konuşmuyorum

Yorum: Küfür İçeren Sözleşme Kabul Etmenin/imzalamanın Hükmü Nedir?

muvaffak
Bu durumun herhangi bir hükmü yoktur. Füruat olan şeylerle uğraşmayı bırakın. Kimsenin size bu sözleşmeyi imzalamanız halinde haşa Rabbiniz olan Allah’ı terketmeniz ve yeni Rabbinizin şirket olacağı gibi bir şey söylememektedir. Sözleşmede yazılan hükümler tüketici olan sizi ve üretici olan şirketi korumak üzerine yapılmış kurallardır. Bunları ayetin bahsettiği "hüküm" ile karıştırmak eksik bilgiden kaynaklıdır. Sünnetullah’ı bu tür kabuğu doldurmayacak sorunlarla küçültmeyin. Bir ayeti okuduğunuz zaman o ayetin tek olarak anlattığı şeyler yerine totale/bütününe bakmanız halinde sizin için daha faydalı olacaktır. Bu sözleşmeleri imzalamak küfür değildir. Küfür diyenin nasibi yoktur.

Okudunuz mu?  Allah kulunun ameline sevinir ve üzülür mü?

sözleşme küfür, Diyanet haber, Mahkeme

Bu kategoride yer alan Namazda önünden birisinin geçmesi ve içinden konuşmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfür İçeren Sözleşme Kabul Etmenin/imzalamanın Hükmü Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.