Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:00
missa02
Abone

Kendimi Nasıl Daha Fazla Geliştirebilirim ?

Kendimi Nasıl Daha Fazla Geliştirebilirim ?

Kayıtsız Üye
Esselamu aleykum ve rahmetullah.

Namaz kılan, oruç tutan ve tesettürlü bir genç kızım ama sadece bunlar yetmiyor. Henüz Kur’an-i Kerim’i okumayı bilmediğimi de belirtmek isterim. Fazlaca boş vaktim olabiliyor ve bu vakti kendimi (dini anlamda) geliştirerek geçirmek istiyorum. Elhamdülillah yukarıda saydıklarım dışında bazen vaktimi farklı zikirlerle, türkçe sureler ve çeşitli dualarla geçirmeye çalışıyorum. Bunun dışında dinimiz hakkında birkaç önemli farzlar dışında pek bir bilgimin olmadığını düşünüyorum. Bunun için kendimi nasıl geliştirebilirim ? Şöyle ki hem günlük yaşantımızda bize lazım olacak önemli bilgiler hem de nasıl yaşayıp nasıl davranmamız gerektiği hakkında (bunun için Kur’an-i Kerim’in de çok önemli olduğunu biliyorum). Nereden nasıl başlamalıyım bilemiyorum. İlk olarak hangi kitapları okumalı veya hangi hocaların videolarını izlemeli ? Uzun lafın kısası kendimi dini konular hakkında çok bilgilendirmek istiyorum, tam anlamıyla örnek bir müslüman olmak istiyorum. 🙂 En büyük hayallerimden biri ; Peygamber Efendimiz’den örnek alıp, onun yolundan gidip, onun yaşantısından örnek alıp kendim de başkalarına örnek olmak istiyorum Allah’ın izniyle.

Okudunuz mu?  Necaset ile ilgili ayetler

Allah’a emanet olun. 🤲🏻


Yorum: Kendimi Nasıl Daha Fazla Geliştirebilirim ?

emirhan uysal
Aleyküm selam kardeşim 🙂

Şimdi sana güzel bir şey önereceğim ;
Kendini dini anlamda geliştirmek istiyor isen Kuran eczanesinden yararlanmanı tavsiye ediyorum.
Nasıl mı ?
Öncelikle 5 vakit namazını kıl.
Sonra Kuran oku (Öncelikle öğren)
Sonra tefsir oku Kuran hakkında düşün(Kuran bilmeden de yapabilirsin) (Düşününce çok güzel yerlere dalacaksın ve Rabbim ilmimi arttır dediğin sürece iyi yerlere ulaşacaksın)
Nafile namaz kıl (teheccüd,kuşluş,evvabin)
Zikir çek
Değişik islami bilgiler edineceğin kitaplar oku
Bir Büyük cevşen al ve onu oku dualarını ezberle geceleri oku…
İlim ancak okumayla gelişir 🙂

Okudunuz mu?  Karı Koca ile ilgili Kıssa Hisse

Kitap önerisinde de bulunacak olursam…(Risale (tefsir kitabı) , İmam Gazali Kalplerin Keşfi,Berzah alemi,Alamet selamet kıyamet vb.) bu kitapları okuyabilirsin 🙂


Yorum: Kendimi Nasıl Daha Fazla Geliştirebilirim ?

Omer Faruk
< Namaz kılan, oruç tutan ve tesettürlü bir genç kızım ama sadece bunlar yetmiyor. Henüz Kur’an-i Kerim’i okumayı bilmediğimi de belirtmek isterim. Fazlaca boş vaktim olabiliyor ve bu vakti kendimi (dini anlamda) geliştirerek geçirmek istiyorum. >
Güzel kardeşim

Okudunuz mu?  Bismillahirrahmanirrahim izhasinAllahi billahime semihehi ALLAH

Öncelikle senin gibi dinine karşı hırslı gençlerimizi görmekten çok mutlu olduğumu söylemeliyim. Sana tavsiyem kendine senin gibi iyi yolda olan Kur’an dostu arkadaşlar edinmen. Bu dinin en önemli özelliği birlikte olmaktır. Çok bilgimiz olabilir ama müslümanla birlikte yaşamayı başaramıyorsak o bilginin anlamı yoktur.

Okudunuz mu?  Sözsüz müzik haram mıdır

Birinci ilim alanın "ailen" yani okuman gereken birinci kitabın aile kitabı olacak. Çünkü Allah’ın Rasulü’ne ilk indirdiği ayet OKU! ile başlar. Ailesiyle arası iyi olmayan bir müslümanın dini anlaması da anlatması da zordur. Tabii kastettiğim kıyısından köşesinden de olsa Allah’tan korkan ailedir. Komşularınla aran iyi, yaptığın iş en iyi olmalı. Öğrenci isen okulunda en çalışkan olmalısın. Komşu isen herkesin örnek gösterdiği; "ne ahlaklı, hanımefendi, kimseyi kırmaz, çok yardımcı…" gibi anılan birisi olmalısın.

Okudunuz mu?  Ahmet Maranki Gilaburu suyunun faydaları yazıları

Benden kitap önermemi bekliyorsun, dolu dolu kitap önermemi bekliyorsun değil mi? Ben sana yine kitap önerdim ama Kur’an’ın aslında olmamızı istediği İYİ İNSAN KİTABINI okumanı önerdim.

Çevremde pek çok genç müslüman görüyorum, ailesiyle çatışıyor, komşusu ile arası iyi değil, tembel ama beş vakit namazını kılıyor, derslerine çalışmıyor, beş vakit namazını kılıyor ama mesleğinde işini ibadet gibi yapmıyor.

Bütün bunlardan sonra sana önereceğim,sana bu davranışlarda rehberlik edecek tek kitap var o da KUR’AN… Hemen otur aksatmadan hatmeder gibi herhangi bir mealden Kur’an’ı okumaya başla. Kafana takılan anlamadığın yerleri herhangi bir tefsire bakarsın, seni tatmin etmezse başka tefsire bakarsın. Sakın şu kitap bu kitap diye KUR’AN dışında hiçbir kitaba HAKİKATİN HAZİNESİ olarak bakma. Yeryüzünde bütün dini kitaplar KUR’AN’ı anlamak için yazılmıştır. Sen de kendi kitabını yazmak için suyu kaynağından iç= KUR’AN.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz nasıl bir insandır

Sen ahlaklı olmaya çalıştıkça Kur’an bütün anlamlarını önüne dökecek, karanlıkta ışığın olacak. Sen ailene merhamet ettikçe Allah da sana merhamet edecek basiretini açacak. Sen işini iyi yaptıkça helalinden kazanacak hayatta güzel payeler kazanacaksın.

Kısaca işin özü yaşayan KUR’AN olmaktır. Bilgi de ilim de budur güzel kardeşim.

Okudunuz mu?  Hululiye mezhebi hak mıdır ?

Selametle kal, Allah yar ve yardımcın olsun…


Yorum: Kendimi Nasıl Daha Fazla Geliştirebilirim ?

seyit gazi
ilmin başı Allah korkusudur. insan bazen Allah korkusuyla ilim arasında direk bir ilişki kurmakda zorlansa da, bu böyledir.

sahabe kendisinden sonraki nesle: biz önce iman ettik, sonra öğrendik; siz ise önce öğreniyor, sonra iman ediyorsunuz, ondan bereket görmüyorsunuz demiştir. yine sahabe : biz kuran ı kerimden on ayet alır, onu kavrar onunla amel eder, ondan sonra yeni bir on ayet daha alırdık demişlerdir. işlerimizde biraz niteliği ön plana çıkarmamız gerekir.

Okudunuz mu?  Kasemül emlakül felekiyye duasının anlam ve faydası

kuran ı kerim yıldızlara benzer. yıldızlar geceleyin ortaya çıkar, zorlu yolculuklarda değerleri artar, insanlar ona bakarak yönlerini bulurlar ve hayatta kalır hedeflerine varırlar. ayrıca kimse yıldızlara bakarak kibre kapılamaz. kur an ı kerim de böyledir. zorlu hayat yolculuğumuzda bize rehberlik yapan ve cennetin yolunu gösteren, Allah avc nin insanlığa yaptığı son konuşmadır. ancak şu da var ki kuran kerimi yıldız edasıyla veya leyla gibi okuyacak olan varsa okuduktan sonra da yıldız havasına girilecekse; böyle kimseler bence namazlarını kılsalar zekatlarını verseler, açıp bir film izleseler daha iyi.

Okudunuz mu?  Eşim annem çocuğuma bakmadı diye ailemle görüşmüyor beni de görüştürmüyor,nasıl davranmalıyım?

bismillah deyip kuranla başlayın, gerisi gelecektir inşaAllah. tefsir siyer hadis ahlak tarih derslerini zamanla öğrenir, entelektüel birikiminizi geliştirebilirsiniz.

her halinizden güzel hoş birisi olduğunuz belli oluyor ancak tam anlamıyla örnek bir müslüman olmak istiyorum sözü, biraz dikkat edilmesi gereken bir sözdür.

geçen eski bir diyanet işleri başkanımız bir programa konuk olmuştu, programda konuklara sorulan soruydu: eğer bu mesleği yapmamış olsanız, hangi mesleği seçerdiniz sorusunu sordular. emekli diyanet işleri başkanımız : öğrenci olurdum cevabını verdi. bu ancak ilmin tadını almış kimselerin verebileceği bir cevabdır.

Bu kategoride yer alan Beni sevmeyen birinin beni sevmesi için nasıl dua etmeliyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kendimi Nasıl Daha Fazla Geliştirebilirim ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.