Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:01
missa02
Abone

Bir kadın, kocasının ikinci kez evlenmesini engelleyebilir mi

Bir kadın, kocasının ikinci kez evlenmesini engelleyebilir mi

Kayıtsız Üye
Bi hocada duymuştum çook uzun zaman önce. Mesela dini nikah’ta kadın eğer ikinci veya üncü, dördüncü kadın istemezse ve bunu derse nikahta, kocası ikinci bir kadın alamaz diye. (Yani bizde 4 kadın alma hakkı varya) diyelimki kadın böyle bir isteği oldu yani istemem dedi, erkek başka bir kadınla evlenmesi yani ikinci kadın alması yani nikah kıyarsa günahmı olur? Ve geçerlimidir ?

Okudunuz mu?  Kurumuş meniye dokunmak

Yorum: Bir kadın, kocasının ikinci kez evlenmesini engelleyebilir mi

muvaffak
Kuran’ı Kerim’de erkeğin dört kadınla nikah kıyabileceğine dair ait vardır. Bu, erkeğin Müslüman olmasından gelen doğal hakkıdır. Evlenmeye niyeti olan adama eş yasak koyamaz. Klasik fıkha karşı gelmiş olur. Kadın erkeğin neden evlenmesini istemediğini, erkek ise neden evlenmek istediğini birbirlerine anlatılarsa ikinci bir evliliğe ihtiyaç kalmadan varsa bir sorun çözülebilir.

Okudunuz mu?  Çizgi roman yapmak günah mı?

Yorum: Bir kadın, kocasının ikinci kez evlenmesini engelleyebilir mi

seyit gazi
ben bu hususda erkekleri haksız buluyorum. böyle görmemin sebebi de erkeğin birden fazla evlenmeyi istemesi veya evlenmesi değil öncesinde kıvırması. evlilik görüşmelerinde veya sonraki süreçlerde erkek: islamda dörde kadar evlilik var ama Allah bize adil davranmamızı ve bununda zor olduğunu söylemiş, o eski dönemler içinmiş diyor, kıvırıyor. kadında : hem dindar hem anlayışlı, iyi iyi bu meseleyi hallettik diyor. sonra erkek gaza geliyor, aklına bir şey düşüyor veya birini buluyor sonra karısını çağırıp: hatun gel bakalım, bu dinde neler neler varmış, bak birden fazla evlenebiliyormuşum, gel beraber okuyalım diyor. evlenirken aklın neredeydi ? kadın evlenirken bunu şart getirmiş, erkekde bunu kabul etmişse ve sonrasında erkek birden fazla evlenirse; karısıyla nikahı zarar görmez ancak kadının nikahı feshetme hakkı doğar diyen hanbeli alimleri de olmuştur. bence bir erkek karısının bu şartını kabul etmişse ve hanımı ihtiyaçlarını iyi kötü görüyorsa, hanımını razı etmeden ikinci evliliğe yönelinmemeli.bu razı olmanın da göstermelik bir razı oluş olmaması gerekir çünkü ilerleyen vakitlerde karşılaşabilecekleri durumları da göz önünde bulundurarak, arkasında durarak razı olunmalı. razı ettim razı ettim… hanımın akrabaları bana düşman, çocuklar hanımın akrabalarına düşman, hanım kendi akrabalarıyla konuşamıyor, çocuklar ikinci hanımdan kardeşlerinin yüzünü görmüyor, kiminle ne konuşacağını bilmiyor ama razıyız gibi bir durum olmamalı.

Okudunuz mu?  Cinsel ilişkiye girince okunması gereken dua

Yorum: Bir kadın, kocasının ikinci kez evlenmesini engelleyebilir mi

seyit gazi
ben birden fazla evliliğin kesinlikle arkasındayım ve benim için konuşulacak hiçbir tarafı yok. ben bir erkek birden fazla kadını sevebilir ama bir kadın birden fazla erkeği sevemez der, fıtrattan ne psikolojik çıkarımlar yapar, bunu da herkese belletirim. zaruretin yeri ayrıdır. bunu farklı bir yere koyuyorum ancak bence kilit soru; ikinci evliliğini yapan kimse nikahına veya düğününe, ilk karısını kayınpederini kayınbiraderini geçtim, kendi çocuğunu çağırabilecek mi ? kendi çocuğunu çağıramadığın bir nikahı bir düğünü yapmayacaksın.

Bu kategoride yer alan Kadının fotoğraf paylaşması caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir kadın, kocasının ikinci kez evlenmesini engelleyebilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.