Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:36

Bir Kadın Kocasının Erkek Kardeşi Ile Yalnız Kalabilir Mi?

Bir Kadın Kocasının Erkek Kardeşi Ile Yalnız Kalabilir Mi?

mumine
Bir Kadın Kocasının Erkek Kardeşi Ile Yalnız Kalabilir Mi?

Bir kadın kocasının erkek kardeşi ile yalnız kalabilir mi? Kimi zaman lise veya fakülte öğrenimi için kayınbiraderin, ağabeyinin evinde kalması gerekiyor. Bu durumda nasıl davranmalıdır?

Okudunuz mu?  Erkek erkeğe zina

Erkeğin veya kadının evde evlenmesi caiz olan bir yakını ile yalnız olarak başbaşa kalması caiz değildir. Kayın birader, baldız ve genç yengeler de bu kapsamdadır.

Bir erkekle mahremi olmayan bir kadın yalnız kalınca üçüncülerinin şeytan olduğu Ukbe b. Amir (r.a.)’ın naklettiği hadiste şöyle belirtilir: Bir kadınla bir erkek yalnız kalmasın. Aksi durumda üçüncüleri şeytan olur . Yine Ukbe’nin naklettiği bir rivayet daha açıktır: Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: Kadınların yanına girmekten sakının Ensardan birisi ey Allah’ın elçisi, kocanın erkek kardeşi konusunda ne buyurursunuz? , diye sorunca; Kayın birader (hamv) ölümdür (yani onunla bir arada bulunmak daha tehlikelidir) cevabını vermiştir.( bk. Buhârî, Nikâh, III; Tirmizî, Radâ’, 16; A.b. Hanbel, IV, 149, 153)

Okudunuz mu?  Hayvan figürlü çocuk kıyafetleri günah mı

Sonuç olarak bir evin içinde çeşitli sebeplerle kayın birader, yenge ve baldız gibi hısımlar birlikte oturmak durumunda kalırlarsa yanlarında başka bir hısımın veya üçüncü bir şahsın, meselâ yetişkin çocuklarının da bulunması halinde, hanımlar örtünmeye de dikkat edince bir sakınca doğmaz. Ancak aile eşler ve kayınbirader yahut baldızdan yani üç kişiden ibaret olursa, kayın birader evde ancak erkek kardeşinin bulunduğu sırada bulunabilir. Buna göre bu düzen kurulmalıdır. Aksi durumda sünnete uyulmamış ve şeytana açık kapı bırakılmış olur. Yolculuk için de aynı sakıncalar söz konusudur. İslâm bir fıtrat dini olduğu için temele inen çözümler getirmiş ve sosyal problemleri rastlantıya bırakmamıştır.
Alıntıdır

Okudunuz mu?  Büyük günahlar nelerdir ve "Yedi Büyük Günah" hangileridir?

Cevap: Bir Kadın Kocasının Erkek Kardeşi Ile Yalnız Kalabilir Mi?

AYSEVEN
kadının kimlerle görüşüp kimlere mahrem olmadığı kitaplarda açıkça belirtilmiştir kuranı kerimdede bazı ayetlerdede bildirilmiştir bu kurallar dahilinde yaşamak daha doğru olacaktır


evde yalnız kalmak caiz mi, yengeyle

Bu kategoride yer alan Tırnak Kesimi Nasıl olmalıdır... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir Kadın Kocasının Erkek Kardeşi Ile Yalnız Kalabilir Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.