Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:43
missa0555
Editor

Duyurulmayan Nikah Geçerli Mi

Duyurulmayan Nikah Geçerli Mi

Kayıtsız Üye
Duyurulmayan nikah geçersizmi? Kız, erkek arkadaşıyle gizlice imam nikahı yapsa (hanefi ikiside) ama hiçkimseye haber vermeseler. Sadece imam ve şahitler bilse, bu nikah geçersizmi oluyor? Onca zaman zinamı yapmış oldular…?


Yorum: Duyurulmayan Nikah Geçerli Mi

Omer Faruk
İlan edilmemiş nikah geçerli değildir, zinadır!


Yorum: Duyurulmayan Nikah Geçerli Mi

Kayıtsız Üye
Sadece aile biliyosa bu yünemi geçerli değil ? (Yani kızın anne babası ve kardeşleri ve oğlandada aynısı?)

Okudunuz mu?  Karı koca arasındaki huzur duası

Yoksa dede nine komşu,.. şartmı?

Aradan birkaç ay geçmişse, şimdi duyursalar herkese ozaman geçerli olıyormu ? Yokaa bidahamı kıyamaları lazım ? Ve bunu ikiside bilmiyorsa günah işlemiş olurmu? Bilmeden zina yapmış olmaları..

Bazı hocalar, … günah olduğunu bilmiyorsa günah illemiş olmaz diyorlar. Bu bundada geçerlimii?
Gelin ve damar bilmiyorduysa bunu? Yani şimdi hep günahamı girdiler onca zaman?

Okudunuz mu?  Bu beladan nasıl kurtulabilirim okumam gereken bir dua varmıdır?

Yorum: Duyurulmayan Nikah Geçerli Mi

Omer Faruk
İlan’dan maksat en az iki kişinin şehadetidir. Bu yeterlidir. Ancak o iki kişi de bu nikahın olduğunu serbestçe heryerde söyleyebilmelidir. Bu durumda bu nikah geçerlidir.


Kayıtsız Üye
Ben seni anlamadım..? Sadece şahitler, imam ve gelin damat biliyor. Şimdi geçerlimi değilmi? İlk önce değil diyorsun sonra geçerli diyorsun, hiçbirşey anlamadım… herkese açıklamak için okulun bitmesini bekliyolar.. (2sene)?

Okudunuz mu?  Esmaül hüsna yı okurken her dua başında celle celalühü demek gerekir mi?

ACİLSERVİS
Nikahının şekli gizlidir ve geçersizdir. Her iki cevapta da ilanın şart olduğunu sana yazdı zaten. İki sene bekleyeceksen bu nikah gizli bir nikah olur. İlan edilemiyorsa nikahta geçersiz olur.


Kayıtsız Üye
Nikah kıyılalı aylar olmuş, şimdi herkese söyleseler nikah geçerli olurmu yoksa birdaha kıyıp öylemi herkese anlatılmalı? Birdaha kıyılması şartmı?

Okudunuz mu?  Baskı altında yalan yere yemin ettim ne yapmalıyım?

Kuldurdileyen
Belediyeye başvurup evlilik cüzdanı alın. Kızların ve erkeklerin hakları yasalarla devlet koruması altına alınmalı. Toplum, aile kuran kızların ve erkeklerin korunmasına özen göstermeli. Her devlet aileyi korumalı. Bu yolla çocukların da korunması sağlanmalı. Bunca kurum, boşuna kurulmadı ve bu yasalar, üzerinde düşünülmeden çıkarılmadı. İslam dini sizden mantıksız bir şey yapmanızı ve dine muhalif olmayan toplum kuralllarına alenen muhalefet etmenizi istemez.

Okudunuz mu?  Ruhlarımız, Ruhlar Aleminde ne yapıyordu?

Evlilk cüzdanı alınca bildirin ki bir başka erkek kıza talip olmasın, aile korunsun.


Kayıtsız Üye
Geçmişte yapılan nikah geçersiz ve ilişki yapılmış ise eğer zinadır. Yeniden nikah kıyılması gereklidir.


muvaffak
Duyurulmayan nikahın geçersiz olacağını Peygamberimizden gelen rivayetleri esas alarak söyleyebiliriz. Nikahın üzerinden aylar geçmesinin bir ehemmiyeti yoktur, duyurulmamışsa/ilan edilmemişse sahih değildir. Nikahın yeniden tertibi ve şahitlerin bulunmasına, ilan etmeye özen gösterilmesi gereklidir.

Okudunuz mu?  Cami ve müştemilatı

Kayıtsız Üye
Bı kız yurt dışında ise. ve orda ailesinden habersiz evlense. Kızım ve damadın çevresindeki herkes biliyosa nikahı, ama kızın anne ve babası bilmiyorsa birtek, bu nikah geçelrimidir? Duyurulmayan nikah geçerli değil diye biliyorum, ama herkes bilse birtek anne baba bilmese ozaman geçerlimdiir ?


Ensar
Allah için savaşa gidecek bir sahabeyi Allah Rasulü Anne Baban varmı diye sorup var karşılığını alınca git onların rızasını kazanıp yanlarında cihat et cevabını alıyor. Kaldıki cihat en önemli ibadetlerdendir ve bu genç Allah Rasulü ile beraber savaşa gidecek… bırakın Ana babanın haberini eğer rızaları yoksa Allah Rasulü bu cihada rıza göstermiyor. Durum bu iken Anne ve Babanın haberi olmadan bir genç nasıl nikah koyabilir. Bu konu elbette çok hassastır çok incedir.
Elbet te kişi islam da baliğ çağı sonrası akıllı kimseler evlilik kararı alabilirler ancak özgür olmaları onların evlenenlerin Anne ve Babanın hakkını çiğnemeleri anlamında da gelmez bu hakkı islam size tanımaz. Kaldıki siz Anne ve Babanızdan habersiz nikah kıyıyorsunuz bu hakkı size hiç vermez…
Şafii, hambeli, maliki mezhebine göre Baba onayı şarttır. Hanefi mezhebinde yetişkin biri kendi kendine karar alır ancak Babanın onay vermesi ayrı haberinin olmasıda ayrı birşeydir. Haberi olmadan evlilik yapmanız mümkün değildir. Bir kaç kişinin bildiği bu evlilik islam nazarında evlilik değildir. Evlilik böyle kapılar ardında yapılan saklanmadan yapılan evliliktir.
Eğer mutlu bahtiyar bir aile olmak istiyorsanız Anne ve Babanın rızası alınıp öylece evlenilmelidir.

Bu kategoride yer alan Dua ederken ısrar etmek... ısrarlı bir şekilde dua edip sonucunu Allaha havale etmemiz gerekir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Duyurulmayan Nikah Geçerli Mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.