Anasayfa
28 Kasım 2023, 14:34
missa02
Abone

Günahlarımı Unutamıyorum

Günahlarımı Unutamıyorum

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam.Nasıl baslıycam bilmiyorum geçmişimde bı 12 yaşında büyük günah işledim çocukken bide 21 yaşında ve bu günahlarım sürekli aklımdan çıkmıyor önüme bakamıyorum mutlu olamıyorum.Cok tövbe ettim Rabbime yalvardım ama gitmiyor aklımdan yedi yirmi dört saat aklımda ağlamaktan artık göz yaşımda kalmadı içimdeki huzursuzluk gitmiyor Rabbime çok suçlu hissediyorum kendimi nasıl can verip huzurunda hesap vericem.Bakamıyorum geleceğime olmuyor ne yapsam olmuyor.Allahım beni affetsin diye kaç defa tövbe ettim.Daha önce tövbemi bir kere bozdum içimi huzursuzluk kapladı tovbem aklıma geldi nasıl bozdum diye çok ağladım tekrar tövbe ettim kabul olurmu.Bir daha asla tövbemi bozmuycam asla ne yaptığımın sonra farkına vardım.Rabbime iyi bir kul olmak için ne yapmam gerekiyorsa yapicam ve kendimi düzelticem.Muslumanim ve buna layık olmak için kendimi düzelticem yeniden.Ama geçmişimi unutamıyorum vicdan azabından yanıyorum kalbim içim çok huzursuz.

Okudunuz mu?  Sosyal medyada göbeğini ve bebeğin usg resmini paylaşmak günah mı

Yorum: Günahlarımı Unutamıyorum

Ensar
Ve aleyküm selam sevgili kardeşim, Kul Allah a karşı istenilen görevi yapamayabilir,hata eder, günah işler ancak en önemlisi işlemiş olduğu günah her ne olursa olsun tövbe etmeyi bilmeli… Büyük günahlar işlediyseniz dahi tövbe kapısı herzaman açıktır umulurki Allah kabul buyurur. İşlemiş olduğunuz suç size vijdan azabı çektiriyorsa umulurki mümin yada mümine sinizdir. Sürekli günah işleyen kimse zamanla işlemiş olduğu günahlar artık kendisinde sıradanlaşır ve kalbi acımaz ,üzüntü duymaz. İşte siz en önemli olan durumu ortaya koymaktasınız tövbe. Allah günahlarımızı af etsin.
Asla ümitsizliğe düşmeyin, size yazacağım ayet ve hadisi şerif aklınızdan asla çıkmasın.

Okudunuz mu?  Babanın Evladını Sevmesi için Bir Dua Var Mı

"Ey günâhta haddi aşanlar, Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah, bütün günâhları affeder. O, gafûrurrahîmdir, affı, merhameti çoktur." (Zümer, 39/53)

"Hak Teâlâ buyurdu ki, kulumun, günâhı göklere kadar yükselse, benden ümit kesmeyip, af dilerse affederim." (Tirmizî) hadis
Diğer hadisi şerifte ise;
"Allah Teâlâ buyurdu ki, ‘Ey kulum, af dilersen, günâhlarının çokluğuna bakmadan affederim. Günâhların bulutlara kadar yükselse de affederim. Yer dolusu günâhla gelsen, yer dolusu mağfiretle karşılarım. Yeter ki îmân ile gel!’ " (Tirmizî)
Yeterki kul tövbe etsin. Allah’a kul olma dileğiyle…
Son söz olarak, geleceğinizi heba etmeyin ,geçmişten ders alarak yaşayın, karamsarlıktan çıkın sirkelen ve kendinize gelin. Allah yardımcınız olsun

Okudunuz mu?  Davet ile ilgili hadisler

Yorum: Günahlarımı Unutamıyorum

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm.Cevabınız için Allah razı olsun hocam.Yaptıgım hataların günahlarını farkındayım ve sürekli içim daralıyor vicdan azabı çekiyorum keşke yapmasaydım neden bende hataları küçük olan insanlar gibi olmadım diye düşünüyorum.Allah afferder evet biliyorum sürekli tövbe ediyorum içindeki acıyı pişmanlığı rabbim görüyor farkındayım ama ben unatamıyorum sürekli içinde sıkıntı ve acı rabbimin yüzüne nasıl bakicam nasıl hesap vericem.Secde ederken içim acıyor ne yüzle secdesine varırsın diyorum namaz kılarken utanıyorum Rabbime kendimi çok mahcup hissediyorum ama ondan başkada gidicek yerim yok.Allah inşAllah beni affeder ve bundan sonra hayatımda Allah korkusu kendine hayatına dikkat eden Atıcagım her adımı bin kere düşünüp o şekilde davranıcam.Artik rabbim rızasını kazanmak için yasiycam.Allaha emanet olun cevaplarınız için teşekkür ederim bize yardımcı oluyorsunuz Allah’ta sizden razı olsun.

Bu kategoride yer alan Canlı Bulunan Oyun başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günahlarımı Unutamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.