Anasayfa
13 Aralık 2023, 7:32
missa0
Abone

Ceza Mı İmtihan Mı? Neden İstediğim Olmuyor Yada Ben Mi öyle Sanıyorum?

Ceza Mı İmtihan Mı? Neden İstediğim Olmuyor Yada Ben Mi öyle Sanıyorum?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm,

ben Almanya’da hukuk okudum ve şu an Avukatım. İşçi bir babanın kızıyım. Burada hukuk okumak çok zor, benimle beraber üniversiteye başlayan tüm Türk ve Müslüman arkadaşlarımdan tek Avukat olmayı başarabilen ben oldum. İşime bir tanıdığım sayesinde ulaştım. Yıllarca çok korkuyordum mezun olunca işim olmaz yada çok ararım diye, çünkü zor bitirdim okulu. Okulu bitirmeden 6 gün önce bana iş teklifi geldi ve ben hiç aramadan iş sahibi oldum. Bunun için de şükrediyorum.

Okudunuz mu?  Namaz borcu ahirette nasıl ödenir

Notumu yükseltmek için tekrar sınavlara girdim ve 8 sınavdan şu an 4unu yazdım. 4. sınavda büyük hatalar yaptım. Önümde daha 4 sınav var. Benim için notumu yükseltmek çok önemli şu an, ilerde başka işe başvurursam şu an ki kötü notumdan dolayı sorun yaşarım diye korkuyorum. Onun için çok istiyorum notumu yükseltmeyi.

Dünki sınavım istediğim gibi geçmedi, çok üzüldüm ağladım, anne neden istediğim gibi olmuyor diye anneme sordum çok dua ediyorum dedim. ve sorarken hatta dedim ki inşAllah bu sorum ile Allah’a isyan etmiyorumdur. Namazimdan sonra tevbe ettim Allah’ım isyan ettiysem affet diye. Mümkün olduğunca 5 vakit namaz kılan ve her zaman bol dua eden insanım. Mümkün olduğunca bol zamanlarımda da çok şükrediyorum, aileme iyi bir kardeş ve evlat oluyorum. Annem babam benden razılar.

Okudunuz mu?  Sınavda başarılı olma duası

Bugün sınava gitmeden dua ettim Allah’ım ne olur şeytan beni şaşırtmasın diye, ama büyük bir hata yaptım sınavda. Eve gelince bunun farkına vardım. Ben sınavlarda hata yapınca hep kendini suçlayan, kendine salaksın diyen bir insanım. Böyle olunca moralim çok düşüyor, kendimi değersiz hissediyorum.

Okudunuz mu?  Euzu besmele ile besmele arasında ne farkı vardır

Dün isyan ettim ve Allah bugün beni cezalandırdı diye düşünüyorum içten içe…hak ettim bunu diyorum. yine kendimi suçluyorum saatlerdir.

Günahlar işliyorum diye mi böyle oldu diye düşünüyorum. Yada çok dua ettiğim halde neden şaşırdım sınavda diye düşünüyorum.

Lütfen bana yardımcı olun, öyle durumlarda nasıl düşünmeliyim? Kendimi gerçekten çok kötü hissediyorum ve neden kelimesi beynimi yiyor…


Yorum: Ceza Mı İmtihan Mı? Neden İstediğim Olmuyor Yada Ben Mi öyle Sanıyorum?

misafir1
insana yapıp ettiklerinin karşılığı vardır şeklinde bir ayeti celile vardır. amellerimizin en önemli ölçüsü olan niyeti ve ihlası göz ardı etmeden, aslında bu ayet, edebiyat götürmeyen demogojiye gelmeyen, somut ve basit bir, yapılanlar ve karşılıkları ilişkisini hatırlatmaktadır. yine abdullah ibni abbas ra un rivayet ettiği malum, bak evlat geniş zamanında Allah avc yi an ki, dar zamanında da Allah avc seni ansın, sen Allah ı yüceltki Allah avc de seni yüceltsin. yeryüzünde tüm insanlar toplansa ve senin hakkında bir iyilik murad etse, Allah dilemedikce sana hiçbir fayda veremezler ve yine yeryüzünde bütün insanlar toplansalar ve sana bir kötülük murad etseler, Allah dilemedikce sana hiçbir zarar veremezler benzer şeklindeki hadisi şerifin bir varyantında da, başına gelenler imtihandır rivayeti vardır.

Okudunuz mu?  İçki içen birine yardım edilir mi

aslında ben insana yapıp ettiklerinin karşılığı vardır ayeti celilesi ile başına gelenler imtihandır rivayeti arasında yerli yerinde bir yol tutmamız gerektiğini düşünüyorum. çünkü bu konuda çok zaafımız var. sizi kastetmiyorum gayretli birisine benziyorsunuz ancak biz somut ve basit olarak gözün önünde duran yapıp edeceklerimizi yapmıyor, sonuç bekliyoruz. diğer tarafdan da bilemeyeceğimiz ve emin de olamayacağımız soyut hususlarda da; o ondan mı oldu, bu bundan mı oldu diye düşünüp duruyoruz takılıp kalıyoruz. niyetleri ve ihlası göz ardı etmiyorum, yapılan işlerin muhasebesini yapmayı ve insanın kendisini düzeltmesini ve güzelleştirmesini de kastetmiyorum, insanın niyetlerini halisleştirmesini de kastetmiyorum ki bunların başarılı olunsa da olunmasa da yapılması gerekir ama o ondan mı bu bundan mı oldu şeklinde bilmeyeceğimiz hususlarda kaybolunmaz.

Okudunuz mu?  Allaha dua ederken neler hissedersiniz?

Allah avc yarattıklarının ihtiyaçlarını karşılamayı üzerine almışdır ancak bizim düştüğümüz çetrefil şu ki, bizler işlerimizin beklediğimiz gibi, istediğimiz gibi veya aklımızdaki gibi sonuçlanmasını bekliyoruz. bu da bize müthiş bir özgüven ve müthiş bir korkusuzluk, yapılıp edilmesi gerekenlerin yapılması hususunda gayret ve tevekkül arasında, tutturup gitmemek, saplanıp kalmamak ve kendine haddinden faza güvenmemek arasında bir denge verir. Allah avc kimsenin amellerini boşa çıkarmıyor, hele şu yokluk zamanı amel eden çalışan fazla kimse yokken, el alem on çalışırken Allah rızası için beş çalışılsa insanın önü yine her türlü açılacakdır inşaAllah

Okudunuz mu?  Muhammed İkbal Kimdir?

Yorum: Ceza Mı İmtihan Mı? Neden İstediğim Olmuyor Yada Ben Mi öyle Sanıyorum?

Kayıtsız Üye
Öncelikle seçtiğin mesleğin (haklıyı ve haksızlık savunmak) bağlamında sana ileride etkileri olabilir ALLAH’IN çizmiş olduğu sınırları aşmamak ve bu bağlamda mesleğinin sana ve hayatına inancına olabilecek etkilerini anlaman ve bundan sonrası için doğru kararları vermen gerekiyor..

Okudunuz mu?  Engellilerin Kuaförde Avret Yerini Açması

Yorum: Ceza Mı İmtihan Mı? Neden İstediğim Olmuyor Yada Ben Mi öyle Sanıyorum?

Kayıtsız Üye
Lütfen konuya odaklı cevaplar verelim. Allahın bana koyduğu sınırları tabi ki mesleğimde de dikkate aliyorum.

Yanlız neden insanlar konu dışı cevap veriyor anlam veremiyorum


misafir1
diyorum ki; fiziksel olarak somut olarak, insanlar genelde yapıp ettikleriyle sonuçları arasındaki basit ilişkiyi ihmal ediyorlar. metafiziksel olarak ise hiçbir zaman bilemeyecekleri, emin de olamayacakları müphem ilişkiler kuruyorlar ve bunlara saplanıp kalıyorlar.

Okudunuz mu?  Kuranı kerimde harflerin bitiştiğinde yazılışları ve okunuşları

diyorum ki Allah avc yarattıklarının ihtiyaçlarını karşılamayı üzerine almışdır ancak bu işlerin bizim beklediğimiz veya bizim istediğimiz gibi sonuçlanacağı anlamlarına gelmez.

interneti satın aldınız da, insanların ne yazıp ne yazmayacaklarına mı anlam vermeye çalışıyorsunuz. dilediklerinizi alırsınız, dilediklerinizden yüz çevirirsiniz.

Bu kategoride yer alan Hakkım Helal Etmem Denmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ceza Mı İmtihan Mı? Neden İstediğim Olmuyor Yada Ben Mi öyle Sanıyorum? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.