Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:12

Kabul Olmayan Duanın Mükâfatı

Kabul Olmayan Duanın Mükâfatı

Kayıtsız Üye
Ahirette kabul olmayan duanın mükâfatını gören müminler, keşke hiç bir duam kabul olmasaydı diyeceklerdir. Bu bir hadisten alıntıdır. Allah duanın kabulünü uygun görmezse bundada bir hayır olabilir. Mevlana olursa bir hayır olmassa bin hayır sözünü söylemesi bu duruma benzerdir. Her işte bir hayır vardır. Dua kabul olmadığı zaman kabul olmuyor dememeli fakat duaya devam etmelidir. Duanın kabulü hayırlısı ise kabul olsun denmelidir. "Allah’ım hayırlı olan dualarımı kabul eyle" diye dua etmelidir.

Okudunuz mu?  Eskimiş bulunan Kur'an-ı Kerim'i yakmak caiz midir?

Yorum: Kabul Olmayan Duanın Mükâfatı

Vasat
Dua ediyorsun kabul olmuyor ediyorsun kabul olmuyor. Sürekli beklentiye girip o iş için uğraşıp dua edip karşılık alamamak insanı çok yoruyor. Bazen diyorum ki ben dua etmeyeyim bir şey istemeyeyim diyorum. Beklentiye girmiyorsun bir şey istemiyorsun sonucunda da hüsran olmuyor.Bu doğru bir şey mi sizce?

Okudunuz mu?  Zalimi Helak Eden Sureler

Yorum: Kabul Olmayan Duanın Mükâfatı

Kendinibulanadam
Dua kabul olmasa bile ahirette mükâfatı vardır. Yani ziyana girilmiyor. Ama ısrarla ve vazgeçmeyecek yapılıyorsa ve gücü yettiği kadar günah ve kötülüklerden uzaklaşıloyorsa bir gün hayırlısı ise kabul olacaktır. En önemlisi haram olduğu bilinen şeyleri bile bile yapmaktır. Bir insan günahtan sakınarak dua ederse duası kabul olur. Ama bile bile günah işlememelidir. Yani kasıtlı günahtan korunmak gerekli.

Bu kategoride yer alan Kendisine büyü yapılıp cin musallat olan kişi bunlardan nasıl kurtulabilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kabul Olmayan Duanın Mükâfatı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.