Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:12

Eskimiş bulunan Kur’an-ı Kerim’i yakmak caiz midir?

Eskimiş bulunan Kur’an-ı Kerim’i yakmak caiz midir?

Arsoy
Cevap: Yakmamalı, temiz bir beze sarıp sonra gömmelidir. (Fetava-i Hindiye, c. 5, s. 323)


Cevap: Eskimiş bulunan Kur’an-ı Kerim’i yakmak caiz midir?

ASUDE
neden yakılsınki eski olması ve saklanması daha güzel değilmi kimbilir ne kadar zaman geçmiş üstünden ve onu kimler okumuş ne kadar değerli bir kitap

Okudunuz mu?  Kadın düğünde oynadığı zaman nikahı düşermi ve bu zina yapmak gibi midir?

Yorum: Eskimiş bulunan Kur’an-ı Kerim’i yakmak caiz midir?

Kayıtsız Üye
kardeşim çöpe atılmış Kur’an bulmuş. çok incelemedim ama kapağı yoktu ve belli ki sayfaları da eksikti. dürüm yapar gibi yapıp çöpe atmışlar. annem de kapağı yok diye dışarıda yakmış. ben yakacağını bilseydim alır saklardım. çok üzüldüm yanmasına. annem de art niyetle yakmadı. fakat bir günahı var mıdır anneme? günaha mı girdi acaba? diğer bir sorum ise takvim yaprakların da ayetlerin yazılı olduğu sayfaları alıp ya saklarım ya da yakarım. veya dışarıda bir taşın bir duvarın arasına saklarım. benim takvim de yazan ayet sayfalarını yakmam günah mıdır?

Okudunuz mu?  Üçten dokuzâ şart olsun demek boşamak mıdır?

Yorum: Eskimiş bulunan Kur’an-ı Kerim’i yakmak caiz midir?

Kayıtsız Üye
Eskimiş Kur’an-ı kerimin üzerindeki yazıları önce bir boya kalemi ile kapatıp bu aşamadan sonra imha edilmesi daha doğru olabilir.


muvaffak
Dini/İslami içerikli olan kitapları, sayıları imha etmenin birkaç yolu vardır. Uğrak olmayan bir yere gömmek, geri dönüşüme vermek, bunların mümkün olmadığı zamanlarda zarar görmemesi adına yakmak uygun görülmüştür. Anneniz günaha girmemiştir, çünkü yasak olan bir şey yapmamıştır.

Bu kategoride yer alan Hiç namaz kılmayan şehit olurmu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eskimiş bulunan Kur’an-ı Kerim’i yakmak caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.