Anasayfa
5 Ağustos 2021, 21:41
Hikayeler
Yönetici

Karabaş Tecvidi hikayesi

Karabaş Tecvidi hikayesi

Hoca
KARABAŞ TECVİDİ ÖYKÜSÜ 🙂

Bir Alimin Öğrencisi Hızır (aleyhissellam) İle
Görüşüyormuş.Bir Gün Alim Öğrencisine Sormuş:
Oğlum Benim Derecem Seninkinden Daha Yüksek
Sen Hızır (aleyhissellam) İle Görüşüyorsun da
Ben Niye Görüşemiyorum ? Diye Sormuş.Öğrenciside:
Çünkü Sen Hep Aynaya Bakıyorsun Ben Hiç Aynaya
Bakmam Demiş.
Alim O Günden Sonra Bir Daha Aynaya Bakmamış.
Kafasında Sarığı Varmış Onu Hiç Çıkarmamış.
Hızır (aleyhissellam) İle Görüşmeye Başlamış.
Kafasındaki Sarık Terden,Pislikten Siyah Olmuş.
Bu Adamda Bir Tecvit Yazmış Tecvidin Adıda
KARABAŞ TECVİDİ OLMUŞ…

ALINTI

nasıl uydurmuşlar ama:p

Okudunuz mu?  Asi nehrinin hikayesi nedir?

Cevap: Karabaş Tecvidi hikayesi

Efdal
Allah c.c. razı olsun çok güzelmiş…


Yanıt: Karabaş Tecvidi hikayesi

ayşe betül
yıllardır okutulan ve kaynak teşkil eden bu eseri, hocaları rencide edecek şekilde küçümsemek ,islami bir sitede saçma sapan bir hikayeyle anlatmaktaki amacınız nedir..


Soru: Karabaş Tecvidi hikayesi

Hoca
< nasıl uydurmuşlar ama:p >
< yıllardır okutulan ve kaynak teşkil eden bu eseri, hocaları rencide edecek şekilde küçümsemek ,islami bir sitede saçma sapan bir hikayeyle anlatmaktaki amacınız nedir.. >
Kardeş,
İslami bir sitedeki bir konuyu anlmadan/iyice okumadan yönetimi rencide etmekten amacın nedir?
Ben karabaş tecdini okuyarak öğrendim ve Allah şahidki en az 500 kişiye bu tecvitten ders vermişim. bu hikayenin uydurma olduğu yazmıştım, asla amacım küçümsemek değildir.


seyda nur
Her Duyduğunu Naklediyorsan Benden De Sana Bir Kaç Inci: Kanuni Sultan Süleyman Neden Bu Sıfatı Almış: Kanuni Marka Motosiklete Binmeyi çok Sevdiği Için. Fatih Sultan Mehmedin Avni Mahlası Da Gırgır Dergisindeki çizgi Karakterden Geliyor. Son Bomba Hz Adem Laz Imiş.
Bunlar Da En Az O Hikaye Kadar -akıllıca-. Ama O Kadar Densiz Değil.
Hem Uydurma, Hem Naklediyorsun. Hz Ebu Bekir “duyduğunu Söylemesi Kişiye Günah Olarak Yeter” Buyuruyor. Bu Tecvidi Bilmen Vs. Seni Bu Vebalden Kurtarmaz. Ne Yazık Ki Hazretle Helalleşme Ihtimalin De Yok. Senin Hakkında Böyle Zırvalar üretilsin Safdiller De Yaysın Ister Miydin? En Temizi, Nasıl Olacaksa Sen O Hikayeyi Oradan Kaldır. Biz De Bu Sitenin Seviyesinden şüpheye Düşmeyelim.

Okudunuz mu?  Paylaşmak Hikaye

Ensar2
Ben bu hikayede bir art niyet görmüyorum. Öyle kaba-saba bir hikaye de değil. Bu hikaye burada paylaşıldı diye o şahsa her duyduğunu söylüyor yakıştırması yapılır mı! Sanki onu çok iyi tanıyormuş gibi..
Hem bu tanınmış bir şahsa değil bir Alim’e diyor.
Güzeldi hocam Allah cc razı olsun.

Okudunuz mu?  Habil ile Kabil

ravza 2
< Kafasındaki Sarık Terden,Pislikten Siyah Olmuş.
Bu Adamda Bir Tecvit Yazmış Tecvidin Adıda
KARABAŞ TECVİDİ OLMUŞ
>

Sarık pislikten siyah olmuştu burası hiçmi hiç tutmamış müslümanın heleki birde alimse içi dışı tertemizdir aynaya bakıpta kendini beğenmişlik duygusunu işlemiş yazan herhalde genede güzeldi ellerinize sağlık bazı kardeşler fena kızmışlar:)

Okudunuz mu?  Haset Hastalığından Bir Örnek

HÜSEYİN AYAZ
karabaş-i veli hazretleri sultanları tahttan indiren veli diye namlanmış büyük bir velidir kabri bursada karabaş-i veli tekkesindedir ziyaret etmeyenlere kesinlikle gidip görmelerini tavsiye ederim bugünümüzdede o güzel sohbetleri mustafa özbağ üstadımız tarafından hala devam etmekte ayrıca dünyada ilk ve tek olarak her akşam sema yapılmaktadır ALLAH bu büyük zaattan gani gani razı olsun bizide şefaatine nail aylesin Daha fazla bilgi almak için google de karabaş-i veli kültür merkezi yada mevlana org yada mustafa özbağ .com dan bilgi alabilirsiniz yorumlarımıza biraz daha dikkat edersek sevinirim Allah hepinizden razı olsun

Okudunuz mu?  Azrailin Güzelliği... Azrailin Güzelliği ( 1976 yaşanmış gerçek bir hatıra çok güzel

Kayıtsız Üye
Karabaş isimli tecvid eseri, yıllardır Kur’an Kurslarında, Kur’an harflerinin hakkını vererek okumak için Karabaş Hazretlerinin ele aldığı bir eser. Peki bu isim ne manaya gelir ve neden bu isimle anılır?

Bu tecvidi yazan zatın ismi Şeyh Abdurrahman Karabaşi Hz.leri, daha talebelik yıllarında kendini ispatlamış bir kişiydi.
Herkes ilmine hayran kalırdı bu zata kimde okudun diye soranlara karabaşta okudum cevabını verdi
Aslında Anadolu insanına göre karabaş bir nevi köpek demektir ama bu zat hocası başına sardığı sarık siyah olduğu için hocasına karabaş diye lakap takmış.
Bir zaman sonra hocası talebesinin kendine karabaş dediğini duyunca çok üzülür.Durumu haber alan talebesi şöyle bir şiir yazar:

Okudunuz mu?  İbret verici bir hikaye

BİR HOCAM VAR İDİ MEKTEPDE MEĞER
BAŞINA KARA SARAR İDİ EKSER


Kayıtsız Üye
Güzel bir hikayeymiş beğendim


Kayıtsız Üye
öncelikle selamun aleykum .sizlere bir sualim olacak anladığım kadarıyla bilgili olduğunuzu düşünüyorum şimdi konuya gelmek gerekirse kur an okumayı düzgün okuma ve de sürükleyiciliğini sağlamak amaçlı öğretilen talim tecvitli okuma sitilini hiç sorguladınızmı malumunuz üzere kur anda var olan elif ve lam takıları okunmuyor .el takısının manasının yüceltmek manasına geldiğini bilmekteyim .mesala besmele açılımını okuyalım klasik tecvitli okunuşu BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM diye okuttular bize .besmeleyi bir inceleyin aslı BİSMİ ALLAHİ EL RAHMANİ EL RAHİMİ olduğunu göreceksiniz.yani eğerki hurufu mahruca göre okunursa tane tane okumak gerekirse şimdi bize öğretilen şekliyle millah.hirra vede nirra ne manaya geldiğini bir ulema bana açıklasın lütfen ALLAH AZZE VE CELLE nin esmai el hüsnasında hirra ve nirra geçiyormu .biz kimin adıyla başlıyoruz her işimize .Bize öyle geliyorki .birileri ki bunu yahudiler ve masonları öyle güzel bir senaryo ile biz müslümanlara güzel kur an okuma adına öyle bişey yutturmuşlarki kur an okuyoruz diyerekten EL RAHMAN EL RAHİM EL ŞEDİD olan ALEMLERİN RABBİ olan ALLAH ın övgüsünü kaldırıp dalga sümme haşa geçmemizi sağlamışlar.diye düşünüyorum.birde şu tecvidin geçmişini iyi bir aratırıp kaç yılında çıkmış kim ne amaçlı yazmış kökeni nedir sırf güzel okumak uğruna manasını bozsakta önemli değil demekmidir tecvidin adı .lütfen bu konudaki bilgisizliğimi mağdur görün son olarak biz kur anı kerimi efendimiz MUHAMMED MUSTAFA S A V min ömer r a ha ve ya ebu bekir r a ha yada osman r a ha ve ya ali r a ha öğrettiği gibimi tane tane okuyoruz yoksa tecvitli mi okuyoruz .EFENDİMİZ S A V buyuruyor ki öyle bir zaman gelecekki kur an şarkı gibi okunaca.sözümü tecelli ediyor…

Okudunuz mu?  İki melek dünya senaryosu

karabaş tecvidi, karabaş tecvidi hikayesi, karabaş tecvit

Bu kategoride yer alan Hiç doğmamış cocuga mektup/ Hiç anne ve baba olmayan insanlara ithaftır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Karabaş Tecvidi hikayesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.