Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:41
Atasozleri
Abone

Ana evlâdını atmış, yar başında tutmuş atasözünün anlamı

Ana evlâdını atmış, yar başında tutmuş atasözünün anlamı

Hoca
Ana evlâdını atmış, yar başında tutmuş.
Biliriz ki, çocuğu en fazla seven, ona en fazla emeği geçen, onu en fazla koruyan, onunla en fazla bütünleşen genellikle annedir. Bu sebeple ona ne kadar kızarsa kızsın, ondan ne kadar nefret ederse etsin, bu durumunu devamlı sürdürmesi düşünülemez. Çocuğun tehlikeye düştüğü bir anda, annelik içgüdüleri harekete geçer ve onu korumaya çalışır.

Okudunuz mu?  Faydasız baş mezara yaraşır atasözünün anlamı

Cevap: Ana evlâdını atmış, yar başında tutmuş atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Çocuklarımızı en fazla seven onu koruyan onların bakımını en iyi şekilde yapan annelerimizdir.Bir anne evladına ne kadar kızarsa kızsın ne kadar nefret ederse etsin anne evlatlarını af eder ve evlatlerının başı dara düştüğünde ilk anneleri yanına koşar ve kanatları altına alırlar.

Okudunuz mu?  Ağaç yaş iken eğilir atasözünün anlamı

Cevap: Ana evlâdını atmış, yar başında tutmuş atasözünün anlamı

Kayıtsız Üye
Çok teşekkür ederim sağolun çok işim yaradı


Cevap: Ana evlâdını atmış, yar başında tutmuş atasözünün anlamı

Arda
İyi yaptınız teşekkürler


Kayıtsız Üye
Bence ,harika olmuş.Sizin sayenizde din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ödevini yapmış oldum.Çok ama çok teşekkür ederim sizlere,sizleri seviyorum yardımlarınız için tekrardan teşekkürlerimi iletiyorum.Yakında yeniden görüşmek dileğiyle …

Okudunuz mu?  Sabır acı ise de (acıdır) meyvesi tatlıdır atasözünün anlamı

ana evladını atmış yar başında tutmuş, anne evladını atmış yar başında tutmuş, Ana evladını atmış yar başında tutmuş anlamı

Bu kategoride yer alan İyilik et, denize at, balık bilmezse Hâlik bilir atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ana evlâdını atmış, yar başında tutmuş atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.