Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:32

Bekar kız çocuk emzirdiğinde süt anne olur mu?

Bekar kız çocuk emzirdiğinde süt anne olur mu?

Hoca
Bekar kız çocuk emzirdiğinde süt anne olur mu?

Bekarken bir çocuğu emzirmiştim. Sorum ise bekar bir kızın göğsünden süt emen çocuk, ona mahrem olur mu ayrıca süt akrabalığının gerçekleşmesi için belirlenen müddet ne kadardır? Süt emen çocuğun (radî’) belli bir zamana kadar bir kadının göğsünden (ya da göğsünden bir kaba boşaltılan) süt emmesi ile süt akrabalığı gerçekleşmiş olur. [1] Süt anneliğin gerçekleşmesi için Ebu Hanife, Malik ve Şafi’ye göre (radiyAllahu anhum) kadının bekar, dul veya evli olup olmaması arasında bir fark yoktur. Her durumda da kadın süt annesi olur.[2] Süt emme yaşı ile ilgili ise Davud ez-Zahiri dışındaki bütün müçtehitler bir zaman tayininde bulunmuşlardır. Süt emen kişinin süt ile alakalı hükümlere muhatap olabilmesi yani radî’ kabul edilebilmesi için Ebu Hanife’ye göre çocuğun doğumundan itibaren 30; Züfer b. Hüzeyl’e göre 36; Ebu Yusuf, Muhammed b. Hasen eş-Şeybâni, Malik, Şafii ve Ahmed b. Hanbel’e göre ise 24 aya kadar süt emmesi gerekir. Tercih edilen görüş ise bu sonuncusudur.[3] Çünkü Allah Teala sütten ayrılması iki yıl içinde olur. [4], Emzirmeyi tamamlatmak isteyen (baba) için, anneler çocuklarını iki tam yıl emzirirler. [5] Buyurmaktadır. Bu tarihten sonra çocukların süt emmesi ile süt akrabalığı gerçekleşmez.

Okudunuz mu?  Psikolojik rahatsızlıklarda bilinçli tedavi

[1] Muhammed Muhyiddin Abdulhamid, el-Ahvalu’ş-Şahsiyye, Beyrut, 1984, s. 377.
[2] Abdulhamid, a.g.e., s. 378.
[3] Haskefî, ed-Dürrü’l-Muhtar, (Reddü’l-Muhtar içerisinde), Bulak, ty., II, 622.
[4] Lokman(31): 14.
[5] Bakara(2): 233.


Cevap: Bekar kız çocuk emzirdiğinde süt anne olur mu?

αѕαвє
Hiç bir şey anlamadım:S:S

Okudunuz mu?  Dinle ilgili akla kötü düşünceler ve küfür gelmesi

Yanıt: Bekar kız çocuk emzirdiğinde süt anne olur mu?

CizReLi
< Bekar kız çocuk emzirdiğinde süt anne olur mu? >

kızın göğsünde süt gelmezki
sütün gelmesi için kadın olması şart
kadın olmakla beraber sütün gelmesini erkek sağlıyor


bekar kızdan süt gelmesi, bekarken bebek emzirmek, bekar biri emzirirse ne olur

Bu kategoride yer alan İbni Teymiyye hakkında biraz bilgi verirmisiniz N.F.K. in "doğru Yolun sapık kolları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bekar kız çocuk emzirdiğinde süt anne olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.