Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:12

Psikolojik rahatsızlıklarda bilinçli tedavi

Psikolojik rahatsızlıklarda bilinçli tedavi

Kayıtsız Üye
Psikolojik rahatsızlıklar tedavi edilirken, bilinçsiz yapılan tedavi sorunu atırıp ağırlaştırabilir. Kendi müdahalesi ile tedavi olmaktansa hekime gidip ilaç kullanmak daha doğrudur. Bir rahatsızlık tedavi edilirken, peygamber efendimizin kendi uyguladığı, kendine uyğuladığı veya başka bir kişilere uyguladığı tedavi şekli sünnet olur.Bilinçsiz bir tedavi şekli sünnet sayılmaz.Bir rahatsızlığı hiç bir belirti kalmayacak bir şekilde hacet duası ile iyileştirmek dua ibadetini dünya amaçlı kullanmak açısından sakıncalı ve tehlikelidir.


Yorum: Psikolojik rahatsızlıklarda bilinçli tedavi

imam
bedenimiz bize emanettir
hasta olmamak için çaba sarf ederiz Ama insanlık hali hepimiz Hasta oluruz hasta olan dinimize göre mutlaka bir hekime gider tedaviye olur Bununla birlikte dua eder Şifa amaçlı Kur’an okur

Okudunuz mu?  Sela cuma namazından ne kadar önce okunur?

Yorum: Psikolojik rahatsızlıklarda bilinçli tedavi

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz s.a.v, havas denilen bir ilim ile hasta olan bazı kişileri tedavi etmiştir. Kendiside rahatsızlık hissettiği zaman belirli âyetleri okuyup vücudunu mesh ederdi. Bu yöntem gerekli olduğu takdirde yapılırsa çok fayda sağlar.Bu iki yöntem sünnet olur peygamber efendimizin kendi uyguladığı bir tedavi yöntemi olduğu için. Kuran âyetleri şifa verebilir.Ama bilinçli tedavi olmak gereklidir.İlmi olan kişi tedavi edebilir. Elden geldiğince geçici düzeltme sağlayan dua yada sure dışında, hastalığı temelli olarak iyileştirecek bir yöntemi kendi yöntemleri ile düzeltmeye çalışmamak gereklidir.

Okudunuz mu?  Yatarak Kuran okumak veya dua etmekte bir sakınca var mıdır?

Yorum: Psikolojik rahatsızlıklarda bilinçli tedavi

vel Fecr
bir müslümanın psikolojisi ne şekilde bozulur biri bana açıklayabilir mi ?


Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz s.a.v veda hutbesinde insanlar için ve müminler için pek çok önemli uyarılarda bulunmuş ve mesajlar vermiştir. Bunların en önemlisi kuran ve sünnetlerden ayrılmamaktır. Bu iki emanete sahip çıkmaktır.İnsanlar ancak bunlardan ayrılmazsa sapıtmaz ve yolunu şaşırmaz. İnsanların hepsi bunu yapmıyor.Müslümanda olsa her insanın piskolojisi bozulabilir. Ama bu dünyadaki sıkıntılar, kabir ve cehennem azabına göre çok daha az bir sıkıntıdır.Allah zaten daha çok mümin kullarını sınamak için sıkıntı veriyor.Cin ve şeytan ahiretini kurtarmak için uğraşan insanların moralini bozar.Etrafınızdaki insanlardanda vesvese vererek sizi sıkıntıya sokar. Tüm dünyadaki insanlar ölünceye kadar bir imtihandan geçer.Bazıları isyankar olur,bazıları sabırlı olur.Önemli olan imanlı olarak can vermektir.Allah dünyayı mümine zindan, kafire cennet yaparak, kafire bir tuzak kurar.Ama kendi istediği takdirde her insan içine düştüğü sıkıntıdan, Allah’ın yardımı ile kurtulur.

Okudunuz mu?  Ayakta işemeyle ilgili ayet ve hadisler

vel Fecr
< Bazıları isyankar olur,bazıları sabırlı olur.Önemli olan imanlı olarak can vermektir. >
buradaki isyankar olurdaki kastınızı açarmısınız ?
bir müslüman nasıl isyankar olur ? neye ve neyden olur ? ve imanla bağdaştırırsanız sevinirm.


Kayıtsız Üye
Ahiret için umudu olan insanla hem kendi nefsi,hem şeytan hemde cin düşman olur.Şeytanın en büyük düşmanı 10 kişidir.En sevmediği 16 kişi vardır.Bunlar günahkar değil,çok sabırlı Allah ve peygamberlere itaat eden insanlardır. Şeytan bu kişileri daha çok isyana davet eder. Başka insanlar aracılığıyla vesvese verip sinirini bozar.Bir insanı şeytan terk etse bile, hem nefsi, hemde diğer insanlar vasıtası ile duyduğu vesveseler onun şeytanla imtihanını sürekli kılacaktır.Her hastalığa şifa veren bir bir ilim sahibi bile kaybedebiliyor bu özelliğini.

Okudunuz mu?  Büyük günah işledim, ne yapabilirim?

kastamonu37
Bir müslümanın psikolojisi nasıl bozulur? Eşi aldatır bozulur, çocuğu ölür bozulur, benim gibi şifa ararken salak bir doktorun kurbanı olur bozulur 🙂 , borç batağına girer bozulur. Herşey Allah’tan diyip iman eksikliği diyebilirsin bunlara ama değil hatta bazen insanın psikolojisi aşırı dine yönelmek ile bile bozulabilir siyaset ve din de psikolojiyi bozar aşırıya kaçınca. Psikoloji bozulması zaten bir duygu yoğunluğunun üzerine gidilen konuların şok etkisi yaratması ve çıkmaza düşme durumudur.

Okudunuz mu?  Çocuğa ezel ismini koymak uygun olur mu?

kastamonu37
Vel Fecr üstad bir müslüman sürekli dert bela ve musibet çektikçe isyankar olabilir, dini inancı azalabilir, içinden çıkmak istediği dertler bitmez bitse bile ardından daha büyük dertler gelir ve müslüman bu dertler sebebiyle isyana düşer. İsyana düşme sebebi aslında yine iman zayıflığı değil sadece. Ben bunları yaşadıkça öğrendim son 5 ayda ve çok aşırı inançlı ve her türlü zorlukta mutlu olmayı bilen biriydim ama bir yerden sonra dertler derya oluyor 🙂 isyana düşmenin sebebi genelde insanların diğer insanların mutluluğu kendi bitmeyen dertleri ve dinindeki umut verici olağanüstü olayların Allah’ın yardımının onu hiç bulmayışı ile oluyor.

Okudunuz mu?  Ahzab Suresi, Ayet 4: "Allah bir kişinin göğüs boşluğunda iki kalp yaratmamıştır

vel Fecr
biz biliyoruzki Allah teala insana kaldıramayacağı yük yüklemez.
isyan işin en kolayıdır zor olan o musibetlere karşı sabretmektir.

bir alim ; musibet ibret alınırsa nimettir, ibret alınmazsa (isyana giderse) zillettir, meskenettir diyor.
şimdi bunu iyi anlamak lazım.

Allah teala insanları sınadıkça ve mümin o sınavlarda sabrettikçe, inş onun derecesi Allah katında artacaktır. isyan ederse zaten korksun olacaklardan.

Okudunuz mu?  Hz. Asiye hakkında bilgi verir misiniz?

bunu sadece sana söylemiyorum, hepimizi ilgilendiriyor bu konu.
herşeyin Allah tealadan geldiğini bilen kul, isyan etmemeli.

ekmek su döner köfte çocuk eş anne baba miras bunlara sahip olurken şükretmeyi unutuyoruzda başımıza musibet gelince nasıl hemen Allahı hatırlıyoruz iyi düşünmek gerekir.

Okudunuz mu?  EyvAllah kelimesinin anlamı nedir?

Kayıtsız Üye
Her şerdede bir hayır vardır.Elinden çıkana insan fazla üzülmemelidir.Allah. bir kuluna bir dert verebilir.Bu ağacın ve direklerin yıldırımı üstüne çekip çevresindekileri koruduğu gibi insanı koruyabilir.Hayat imtihandır. Amaç berzah aleminde,cehennem çukurundan kurtulup, kabir cennetine girmektir.


Kendinibulanadam
Mübah rukye yapmak gereklidir.İhlas suresi, Felak suresi, Nas suresi üçer kez, sabah ve akşam okunur.Vesvese duası bunun yerine olabilir.Cuma suresi fırsat bulununca okunabilir.Kenzül Arş duası iyi gelir cin, ins ve şeytandan emin ettiği için.

Bu kategoride yer alan Altının zekatı ile ilgili soru ve cevaplar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Psikolojik rahatsızlıklarda bilinçli tedavi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.