Anasayfa
16 Ocak 2024, 6:31
missa0555
Editor

Psikolojik rahatsızlıklar

Psikolojik rahatsızlıklar

Kayıtsız Üye
Psikolojik hastalıkların geldiğine sevinmeli miyiz bu günahlarımıza kefaret olur mu yoksa Allah’ın bizi sevmediğine işaret olabilir mi?


Yorum: Psikolojik rahatsızlıklar

Muhammed
Bu dünyada bütün insanlar sınavdadır. Kimisi büyük sıkıntılar çeker, kimisi de az. Yüce rabbimiz bizlere bazı belalar gönderir. Ona karşı nasıl davranacağımızı göstermek için. Bu yüzden bazen psikolojik ve bir birinden farklı hastalıklara yakalana biliyoruz. Allah (c.c) sabreden kullarına sevap vermektedir. Her sıkıntı isyan edilmediği sürece günahlara kefarettir. Bu tür rahatsızlıklara yakalananlar Allah’a şükretmelidirler. Bir insana herhangi bir sıkıntı veya bela gelmiyorsa, imanını kontrol etmesi gerekir.

Okudunuz mu?  METİN2 oyunu oynayıp onu satmak harammıdır NE YAPMAK GEREKİR.

Yorum: Üye olmak istiyorum nasıl üye olabilirim ?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Hocam yaklaşık 10 gün öncesine kadar gayet mutlu huzurlu bir insanken bir anda içime türlü olumsuzluklar geldi psikolojik rahatsızlık geçirdim ve ilaç kullanmaya başladım. Sürekli aklimda geçmişte yaptığım hatalarım sürekli vesvese içim bir an bile rahat değil. Sorum şu ki bu bir manevi hastalık mi bir hocaya gidip durumu anlatsam okunsam ya da cevsen yapsa bana günaha girmiş olur muyum? Ayrıca dini resmi nikâhı olan biriyim düğünüme 2 ay kaldı kendimi evlilik hazirliklarima dahi veremiyorum. Lütfen yardım edin bana

Okudunuz mu?  Çalışmanın Önemi İle İlgili Yazı‎

Yorum: Psikolojik rahatsızlıklar

mum
< manevi hastalık mi >
Vesvese ise bir hocadan yardım alın, hocanın tavsiyeleri fayda verecektir.
Nureddin yıldız hocanın ŞEYTAN SALINCAĞI adlı sohbetini mutlaka izleyin


Kayıtsız Üye
Psikolojik rahatsızlıklar, nazar, büyü, haset, kin gibi nedenlerle ortaya çıkıyor. Aşık cin psikolojik rahatsızlığa neden olmaz. Her sıkıntı mutlaka günahların bir kısmını örter. Ama ne olursa olsun kuran ve sünnet gerçeğinden ayrılmamak gereklidir. Şeytanın düşüncelerini benimsemek, dünya ve ahiret perişanlığını ile sonuçlanır. Şeytanın çağrısına uymayın.İlhamlar ise doğru yolu gösterir. Kibirli olmamak ve merhametsiz insan olmamak gereklidir. Çünkü amelleriniz sevaplandırılmaz.

Okudunuz mu?  Esmaül hüsna fazileti

Kayıtsız Üye
Ben çok vesveseliyim. Bu vesveseler çocukluğumdan beri tamamı bırakmadı. Bu hastalıklar ara ara hafifleyip yine karşıma çıkıyor. 5 sene önce birden kendimi eve tıkadım bir sürü korku yaşadım. Hocaya gittik haliyle birkaç hoca gezdim hepsi büyük olduğunu söyledi. Şuan o büyüler çözülmüş çok şükür ama vesveseli yapıdan kurtulamıyorum. İnsanların arasında yemek yeme korkusu oluştu. Çocukluktan beri olan bir şey bu. Çocukken okul için annemin hazırladığı yemekleri yemez yatağın altında biriktirirdim( günah olduğunu bilmiyordum) hayatım hep yemek yeme sorunları ile geçti. Sürekli öğürüyorum ve mide bağırsak sorunları yaşıyorum. Bıktım bu hayattan tahammül etmek o kadar zor ki.

Okudunuz mu?  Hicretin nedenleri nelerdir?

Kayıtsız Üye
Benim 14 yaşında oğlum var son bir kaç aydır aşırı içine kapandı 15 gündür de kendi kendine gülüyor aşırı dalgın sürekli dalıp gidiyor ve geçmişte olmayan kişiler ile olmayan olaylar yaşadığını sanıyor sürekli.. düşünüp üzülüyor ağlıyor yada gülüyor. Bazen tevbe ediyor günah işledim yok küfür ettim herkese gibi bazen birileriyle kavga ettiğini. Sanıyor endişeleniyor. Çok tuhaf olaylar anlatıyor bir kıza aşık olduğu varsayıyor bazen o kıza insanların zarar verdiğini görüyor kahroluyor bir gün o ki ile evliyken boşandığını sandı hatta 3 kişiden hamile kalmış dedi bende rüya diye ikna ettim.hocam ne yapacağımı bilmiyorum. Çok az 3.4 saat uyuyor onun dışında uyku tutmuyor sürekli düşünüp kahroluyor bir şeylere. psikologa götürdüm akıl hastalığı gibi bir durum olabilir dediler. Psikozbelirtileri dediler çeşitli tarzmalar yapılıyor hala hoca gibi durumlara da tavsiye ediyor kar ama kime güveneceğim hocaların gerçekten samimi ve düzgün iki-katlı olması fikrindeyim ama sizler gibi yardim edin ne olur çok dardayım

Okudunuz mu?  Arkadan ilişki dinden çıkarırmı?

FıkıhYolu
Hanım abla geçmiş olsun bu hocalarımızın yapabileceği bir şey değildir maalesef bu tıp alanına giren bir durum Allah şifa versin sizin yapacağınız tek evladınız düzelmesi için dua etmeniz ve evladınızı tıp alanında destek ile devam etmeniz nasihat etmeniz güzel olmasını umarım saygılar

Okudunuz mu?  Komsuluk ilişkisi ilgili soru

misafir4
sabırla, duayla, akılla, özveriyle ve emekle, sağlıklı iş yapmaya bakın. sebeblerine göz atın ve kırılma noktalarını sahih ve sağlıklı bir şekilde inşa etmeye bakın. profesyonel yardım da alabilirsiniz ancak bu durum meseleyi bu kimselere havale etmek anlamına da gelmemeli. yani zor işlerde, kaygılamanyın, beraber sağlıklı yaşamaya bakın. çocukların dini hocalara, eğitimi okullara, psikolojileri psikiyatrlara, geçimi mesleğine maaşına veya paraya havale edilip işin içinden çıkılmamalı. fazla kaygılansan mıncıklasan kurcalasan da olmuyor, sağlıklı hakikatli iş yapın. Allah yardımcınız olsun

Okudunuz mu?  Hocanın sohbetine başlamadan önce okuduğu sohbet duası

misafir4
yani çocuğunuzu kolunuzun altına alın, sıkmadan kızmadan yargılamadan, konuşun, dinleyin, gerçeklikden kopduğu meselelerin yerine sağlıklı olanlarını izah ederek koymaya çalışın. mesela ben yeryüzünde herkesin erkeğinde kadının de kim olduklarını bildiklerini, evlilikden başka sağlıklı bir ilişkinin olmadığını söylüyorum, 15 yaşında bir çocuk bile anlıyor hatta daha iyi anlıyor, insan kurnazlaşınca salağa yatıyor. veya ne bileyim; ah yavrum ne olacak bu erkeklerin halleri, kızların peşinde ömürleriniz tükeniyor deyip, işlerin nasıl olduğunu güzelce anlatabilirsiniz. bu arada Allah korusun başka problemleriniz varsa, sağlık veya maddi problemleriniz gibi veya ah bu babaannen yok mu babaannen, boynu devrilesice veya tükür yavrum babanın suratına şeklinde değil de; bunları da sağlıklı hakiki bir şekilde izah edecek olursanız, bunları da anlayacakdır. yani vermiş olduğum örneklere takılıp kalmayın ancak gerçeklikden kopulmaya başlanılan meselelerin yerine, sağlıklı olanları konulduğu takdirde ve bunların istendiği gibi olmasa da hakiki bir şekilde izah edilip bu şekilde pratik edildiği takdirde inşaAllah hallolup gidecekdir. Allah yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  Salatı tefriciye duası kaç günde bitirilmeli?

psikolojik hastaliklar gunahlara kefaret, psikolojik hastalıklar günahlara kefaret midir

Bu kategoride yer alan Yemin edip sonra pişman olan kişi yeminini nasıl bozar? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Psikolojik rahatsızlıklar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.