Anasayfa
24 Temmuz 2021, 3:26
Sohbet
Yönetici

Örnek Öğrenci Nasıl Olmalı ?

Örnek Öğrenci Nasıl Olmalı ?

Karabukx
– Sizlerinde fikirleriyle örnek öğrenci nasıl olmalı ? Bu konuyu açmamın sebebi ben ve benim gibi öğrencilerin bunu örnek almasıdır.

  • Sınıfta gerçekten temiz olduğuna inandığı arkadaşlarla gezmeli
  • Kötü olduğuna inandığı kişilerle konuşmamazlık yapmasa bile mesafe bırakmalı
  • Derslerini günlük tekrar etmeli.
  • Ders tekrarı ilk zamanlarda zor gelirse, cuma günleri haftalık tekrar yaparak buna alışmalı.
  • İsrafta bulunmamalı.
  • Okula zamanında gidip, Okul çıkışı hemen evine gitmeli.
  • Eşyaları tertipli kullanıp dersi dinlemeli.
  • Devamsızlıktan kaçınmalı.
  • Kılık kıyafetine dikkat etmeli ve öğretmenlerine saygılı davranmalı.
  • Kavgadan uzak durmalı.
  • Kimseye haksızlık yapmamalı, Adaletli olmalı.

Cevap: Örnek Öğrenci Nasıl Olmalı ?

imamhatipli42
Öğrencilik yıllarımı hatırlattı bana. İnsan beşikten mezara kadar öğrencidir ama o yıllar başkaydı. Rabbim bizlerin elinden tutup ilim veren bütün hocalarımızdan razı olsun.

Okudunuz mu?  Hak ve Sorumluluklarımız

Paylaşım için sağol kardeş…


Cevap: Örnek Öğrenci Nasıl Olmalı ?

yüzbin
ÖRNEK ÖĞRENCİ

Ocak 2014
Banu Uzkut Onuk

Her sınıfta öğretmenin gözbebeği olan, hem dersi hem de davranışı nedeniyle iftiharlık örnek öğrenciler vardır. Bu çocukların anne babaları onlarla gurur duyarlar, öğretmenleri de eğitimdeki başarının simgesi olarak bu çocukları gösterirler.
Bu çocuklar sınıfta bütün dikkatlerini öğretmenlerine verirler, ders aralarında bile bir şeyler okurlar. Eve gelir gelmez ödevlerini yaparlar. Oyuna, televizyona vakitleri yoktur çünkü çalışmalarını aksatmak onları hep tedirgin eder. Her dersi pekiyi olan, okul içi davranışları beğenilen öğrencilerin, çocuksu yaramazlıkları uygun olmayan alışkanlıkları yoktur. Bu yüzden örnek öğrencilerin, öğrenci koçluğuna ihtiyaç duymaları kolay anlaşılır bir durum değildir.
Halbuki bu çocuklar başarısızlık korkusunu en yoğun yaşayan çocuklardır. Ya 100 alamazsam korkusuyla yatıp kalkarlar. Sınav sonuçları açıklanana kadar hep endişelidirler. Bekledikleri notu alamazlarsa, anne babalarını, öğretmenlerini hayal kırıklığına uğratacaklarını, arkadaşlarının alaycı bakışlarına maruz kalacaklarını düşünürler. Notlara önem vermeyen, boş vermişlik içinde rahat rahat eğlenebilen arkadaşlarına imrenirler. Çünkü sadece 95 aldıklarında bile dünyaları yıkılır.
Okulda arkadaşlarına, evde kardeşlerine örnek diye gösterilirler. Herkesin onlardan beklentileri çok yüksektir. Bu beklentilere uymak için kendilerini sürekli aşma zorunluluğu hissederler.
Bazı aileler de çocuklarına sürekli baskı yaparlar, aldıkları 100’leri dikkate almayıp neden 90’nın altında not aldıklarını sorgularlar. Bu çocuklar hep başarının doruğunda olmazlarsa ailelerinde sevilmeyecekleri duygusu yaşarlar. Bu öğrenciler düşmemek için ipin üzerinde yürüyen cambazlar gibidirler. Ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar sanki anne babalarını sevindirmeye yetmeyecek gibi gelir onlara.
İlkokul çağındayken bu durumu önemsenmezken, ergenlik dönemine gelince, çocuklarının arkadaşsız kalmaları aileleri endişelendirir. Özellikle yaşıtlarıyla ilişki kuramayan ya da hiç arkadaşa gerek duymayan başarılı öğrenciler için kaygılanmak yerindedir. Çünkü başarmak ve en önde koşmaktan başka amaç gütmeyen, her türlü sosyal ilişkiye, eğlenceye, aktiviteye, spora sırt çeviren bu çocukların ileride doyumlu bir hayat sürmeleri de çok zordur.
Bu çocuklara öncelikle Başarılı olsam da olmasam da seviliyorum bilinçaltı kalıbını yerleştirmek gerekir. Doğal yetenekleri ve ilgi alanları keşfedilerek okul dışındaki alanlara zaman ayrılmalıdır. Başarmak isteğinin içlerini kemiren bir tutku haline gelmesine engel olunmalıdır. Bu sayede bu örnek çocuklar, üstün başarılarının yanında toplumsal uyum da göstererek, arkadaşları arasında popülerlik kazanabilirler. Duygusal zekâlarını geliştirerek, cesur ve güçlü olarak mutlu bir hayata hazırlanmış olurlar.
kaynak: kuraldiisidergi

Okudunuz mu?  Yay Hayattır, Ok Niyettir, Hedef Amaçtır

örnek öğrenci nasıl olmalıdır, örnek öğrenci nasıl olur, öğrenci nasıl olmalıdır

Bu kategoride yer alan Kendine Güven Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Örnek Öğrenci Nasıl Olmalı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.