Anasayfa
6 Ağustos 2021, 23:43
Namazlar
Yönetici

Sübha namazı kıldınızmı

Sübha namazı kıldınızmı

harunbaba06
Abdest aldıktan sonra kılınan 2 rekat namaza sübha namazı denir. Mekruh vakitler hariç, her zaman kılınır. Abdest aldıktan veya guslettikten hemen sonra sübha kılmak isteyen, kazası var ise, hem kaza namazına, hem de sübha namazına niyet ederse, hem kazası ödenmiş olur hem de sübha sevabına kavuşur. Vaktin farz veya sünnetini kılarken bu namaza da niyet etmek iyi olur.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzelce abdest alıp, vesvesesiz iki rekat namaz kılanın, günahları affolur.) [Buhari]

Okudunuz mu?  Tahiyyetü'l Mescid Namazı

(Cennette Bilal’e bu makama nasıl geldiğini sordum. "Her abdest aldıktan sonra iki rekat namaz kılardım" diye cevap verdi.) [Buhari]

Sübha namazından sonra edilen dua da kabul olur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ buyurdu ki: Abdesti bozulunca abdest almayan bana cefa etmiş olur. Abdest alıp da, iki rekat namaz kılmayan da bana cefa etmiş olur. İki rekat namaz kılıp da benden bir ihtiyacını istemezse yine bana cefa etmiş olur. Abdest alıp, iki rekat namaz kıldıktan sonra dua edenin duasını kabul etmezsem ben de ona cefa etmiş olurum. Halbuki ben cefa etmem.) [Şir’a]

Okudunuz mu?  Namaz vakitleri bize ne anlatır?

Sual: Sübha namazı için abdestten sonra beklememek mi lazım?
CEVAP
Geciktirmemeye çalışmalıdır.

(Dinimizislam)


Cevap: sübha namazı kıldınızmı

sbr yldrm
verdiğin bilgilerden dolayı Allah razı olsun


Yanıt: sübha namazı kıldınızmı

senagülsema
Paylaşım için teşekkürler selam ve dua ile kalın


Soru: sübha namazı kıldınızmı

katmer
< hem kaza namazına, hem de sübha namazına niyet ederse >
islamda niyet çok önemlidir çifte niyet yoktur niyet kesin yapılır

Okudunuz mu?  Namazın insan vücuduna faydaları nelerdir?

halil akyaz
vakit namazlarını hakkıyla kılmayı hallettikte diğer namazlara sıramı geldi? hakkınızı helal edin kardeşler.


BiLaL HaTTaB
Sahih-i Buhari’de rastlamadım deniyor, arkadaş site linki veriyor.. Verdiği site de, Ehl-i Sünnetçilik oynayan müsteşrik dostlarının… SubhanAllah… Gel de buğzetme bunun gibilere…

Yahu Peygamber sözü sizin için ne ifade etmekte?? Biraz Allah’tan korkun yahu! Biraz edeb edin yahu!! Allah’ın Rasulünün sözlerinden bahsediyorsunuz, falan efendinin sözleri değil. Bu ne hadsizlik! Bu ne cehalet! Cehalet ile allamelik olmaz. Bilmiyorsan, susmayı bileceksin! Allah(cc) ıslah etsin..

Okudunuz mu?  Namazda elleri kaldırmanın hükmü

Ben razı değilim sizin gibilerden, Allah(cc) da olmasın…

ve’s-Selam…


gezgin54
kılandanda kılmayandanda Allah razı olsun

rabbim ibadetlerimizi şuurlu ve rızasına uygun yapmayı nasib etsin


uhutgunesi
Harunbaba kardeşim hadis nakli yaparken dikkatli olmak zorundayız.Herkes kendi amelinden sual olacağına göre siz yazmış olmakla bizde hemen inanıp kabul etmek zorunda değiliz tabiiki araştıracağız verdiğiniz bilgileri.

Okudunuz mu?  Namaz İnsanı Kılar (Ismet Ozel)

Okuduğum hadisleri önce kaynaktan araştırırım sadece Sahih-i Buharide aktardığınız lafızla bulamadığımı yazdım.Bulamadım diyede hiçbir hadise yoktur demem haşa demedimde.Aktarılan hadisleri aynı lafızla bulan varsa eklesin inşaAllah.Kaldıki hadislerle namazlardaki niyetleri birleştirmeye aid bir bağlantı nasıl kurdunuz anlamadım.

< Vaktin farz veya sünnetini kılarken bu namaza da niyet etmek iyi olur. >
Hem bir kaza namazına, hem de vaktin sünnetine olmak üzere bir namazın iki ayrı niyyetle kılınması ise, kaynak niteliği taşımayan (Necâtü’l-mü’minin ve benzeri) bazı ilmihal tipi kitaplar ile, bu kitaplardan nakiller yapan kişiler dışında, Hanefî müctehid ve fakihlerince câiz görülmemektedir.

Bilindiği üzere, sünnet ve nafile namazların sıhhati için, mutlak namaz niyyeti yeterli ise de, farz ve vacip namazların sıhhati için, (söz gelimi, "bu günkü öğle namazının farzı…" veya "dünkü ikindinin kazası…" gibi) niyyette kılınacak namazın hem aslını, hem isim ve vasfını tayin şarttır. (1) Bu itibarla, sünnet veya nafile bir namazda, söz gelimi hem tahiyyetü’l-mescid, hem duha (kuşluk) gibi, iki ayrı niyyet câiz görülmekte ise de, -ister edâ, ister kaza olsun-; bir farz namazda iki ayrı niyyet câiz değildir. Bu takdirde niyyet, bunlardan kuvvetli olana masruf olur.

Okudunuz mu?  Kuran Ve Sünnete Göre Namaz Kılınışı

sorularla islamiye.

Biz böyle öğrendik ve farz namazlarımızı başka namazada niyet ederek kılmayız kardeşim.Herkes kendi amelinden sorumludur neticede.

Vesselam


harunbaba06
< uhutgunesi >
Allah razı olsun kardeş vermiş oldugun bilgilerin her kelimesine katılıyorum insAllah hatalarımızı eksilerimizi paylaşarak azaltacagız selam ve dua ile

Okudunuz mu?  Secde etmenin tıbbi faydaları

uhutgunesi
< forumduasi.com/uye/48016-harunbaba06.htmlharunbaba06

Allah razı olsun kardeş vermiş oldugun bilgilerin her kelimesine katılıyorum insAllah hatalarımızı eksilerimizi paylaşarak azaltacagız selam ve dua ile
>
Allah c.c sizdende razı olsun kardeşim
Açılan her konunun bir faydası oluyor kardeşim.Yanlış bilgi ise doğrusunu öğreniyoruz hepberaber.Doğru ise zaten inşaAllah amel etmek nasip olsun duasını ediyoruz birbirimize.Yeterki niyetlerimiz halis olsun ve öğrenmek üzerine olsun.Ben bu anlamda razıyım kardeşlerimden ve Mevlam da razı olsun .

Okudunuz mu?  Her sabah dünyada ilk ezanın nerede okunduğunu biliyormusunuz ?

Vesselam


sübha namazı, sübha namazı nedir, sübha namazı nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan Gecenin ihyâsı (gece ibadeti) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sübha namazı kıldınızmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.