Anasayfa
2 Mart 2023, 19:13
sizden92
Abone

Akraba Evliliği Günahmı?

Akraba Evliliği Günahmı?

gelincikm
Merhaba Ben Bir şey öğrenmek Istiyorum. öz Halamın Oğlu Ile Evlenebilirmiyim? :(Nikah Düşüyomu? Yardımcı Olun Lütfen…


Cevap: Akraba Evliliği Günahmı?

fecr
Ahzap Suresi/ 50. Ey Peygamber, gerçekten Biz sana ücretlerini (mehirlerini) verdiğin eşlerini ve Allah’ın sana ganimet olarak verdikleri (savaş esirleri)nden sağ elinin malik olduğu (cariyeler) ile seninle birlikte hicret eden amcanın kızlarını, halanın kızlarını, dayının kızlarını ve teyzenin kızlarını helal kıldık; bir de, kendisini peygambere hibe eden ve peygamberin kendisini almak istediği mü’min bir kadını da, -mü’minler için olmaksızın yalnızca sana has olmak üzere- (senin için helal kıldık). Biz, kendi eşleri ve sağ ellerinin malik olduğu (cariyeleri) konusunda onlar (mü’minler) üzerine neyi farz kıldığımızı bildik (size bildirdik). Böylelikle senin için hiçbir güçlük olmasın. Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.


İslamda Akraba evliliği

Kayıtsız Üye
biz tekirdagliyiz ve bizde akraba evliligi yok denir…

Okudunuz mu?  Peygamberimiz insanları nasıl uyarmıştır

ama gönül bu ve ben annemin kuzeninin ogluyla cikiyorum… bu evlilik günahmidir yazakmidir…

tsk ederim


Cevap: İslamda Akraba evliliği

Hoca
Akraba evliliği tavsiye edilemse de islma dininde caizidir/dini bir sakıncası yoktur.
Ama evlenip nikah kıyılmadan birlikte olmak/çıkmak caiz değildir / günahtır.


Ercan
Annenizin kuzeninin oğluyla evlenebilirsiniz. Herhangi bir günahı yoktur. Evlenilmemesi gereken akrabaları Allah (c.c) Kuran ayetlerinde bizlere bildirmiştir.

"Sizlere; analarınız, kızlarınız kızkardeşleriniz, halalarınız teyzeleriniz, kardeşlerinizin kızları, kız kardeşlerinizin kızları, sizi emziren süt anneleriniz, süt kardeşleriniz, karılarınızın anneleri, kendileriyle gerdeğe girdiğiniz kadınlarınızın yanınızda kalan üvey kızlarınız -ki onlarla gerdeğe girmemişseniz size bir engel yoktur-, öz oğullarınızın eşleri ve iki kız kardeşi bir arada almak suretiyle evlenmek, -geçmişte olanlar artık geçmiştir- size haram kılındı. Doğrusu Allah bağışlar ve merhamet eder. Kocalı kadınlar ile evlenme de haram kılınmıştır..."'(en-Nisâ, 4/93)

Okudunuz mu?  Erkeklerin Kolye Takması Caiz midir?



Kayıtsız Üye
peygamber efendimiz (s.a.v) bile halasinin kiziyla evlenmistr sıkntı yok yani


şeyma nur
Akraba evliliği aynı soydan gelen iki kişinin evlenmesi anlamına gelir. Akrabalığın, anne soyundan veya baba soyundan gelmesi akraba evliliğin beraberinde getirdiği tehlike derecesini değiştirmez.

Müslümanlar için normal, ya da anormal, helâl ya da haram sınırını koyan Allah`tır. O`nun ve O`nun emriyle elçisinin helâl dediği helâl, haram dediği de haramdır. Çünkü helâl, ya da haram kılma, bir dinin en büyük özelliğidir. Ya da her helâl ve haram kılan, din koyuyor demektir. Bu yüzden Peygamberimiz; büyüklerinin yasak dediğini yasak, yani haram. mübah dediğini de mübah, yani serbest sayan insanları, o yasak ve mübah koyanlara tapan diye nitelemiştir. Yani; Allah bir şeyin helâl ya da haram olduğunu bildirdikten sonra, birisi yetkisine dayanarak O`nun helâl dediğini yasak, haram dediğini de serbest etmişse, yeni bir din koymuş, onun dediklerini kabul eden de onu ilâh edinmiş demektir.

Okudunuz mu?  Kişi kendi nikahını kıyarken neler yapar?

Allah kendisiyle evlenilemeyecek kadınları Kur`ân-ı Kerîm`de bildirmiş. Peygamberimiz de buna açıklık getirmiştir:

1. Anneler, kızlar, kızkardeşler, halalar, teyzeler, kız ve erkek kardeş kızları ile; ister öz, ister üvey, ister nesepten, ister sütten olsunlar, evlenmek ebediyyen haramdır.

2. Babasının ve çocuğunun karısı, karısının annesi ve kızı da bunlara dahildir.

3. Başkasının nikâhlısı onunla nikâhlı olduğu sürece, karısının kızkardeşi, halası ve teyzesi de karısının kendi nikâhında bulunduğu sürece kendisine haramdır.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre kişi bir sıkıntıdan dolayı oturarak namaz kılamıyorsa namazı nasıl kılmalıdır?

Kayıtsız Üye
Dini acidan problemler cozuldu. Peki isin biyolojik tarafi nasıl olacak… dogacak cocuk konusunda dna cakismasindan oturu benim ciddi tereddutlerim var.


Kayıtsız Üye
dayımın kızı ile evlenebilir miyim nikah düşermi


musab
Dayı kızı,amca kızı,teyze kızı,hala kızı ile evlenmek caizdir.


Kayıtsız Üye
yapanlarda ölü doğum sıklığının normal topluma göre yaklaşık 2 kat arttığı bildirilmiştir (Normal toplumda %1.24, akraba evliliklerinde %2.14). düşük ve ölü doğumlar birlikte ele alındığında aynı artış yine dikkati çekmektedir (Normal toplumda %5.21, akraba evliliklerinde % 10.55). Yenidoğan kayıpları açısından bakıldığında ise %50 lik bir artış söz konusudur (Normal toplumda %10.76, akraba evliliklerinde %16.29). Ayrıca akraba evliliklerinde doğumsal kusurların 10 kat arttığı bildirilmektedir

Okudunuz mu?  Eller Bağlanmadan namaz

Allah kuranda akraba evliliğini serbest bırakmıştır , sorum şu böylesine serbest bıraktığı ve peygamber üzerinden örneklendirdiği bir durum için neden böylesine fazla risk içeren bir durum ortay çıkıyor?


devlez 99
– Dedelerimiz amca yigen oluyor bizim evlenmemizde sakınca varmı

– Benim dedem o nun dedesinin yigeni oluyor yani dedelerimiz amca çocuğu ama soyad ayni bir sakınca varmı


arifselim
– Amca kızı olsa bile evlenmek caizdir. Bu kişi ile evlenebilirsiniz.

– Amca çocukları yani kuzenlerin evliliği caizdir evlenebilirsiniz. Dedelerinizin amca çocuğu olması evlenmenize bir engel değildir.


Kayıtsız Üye
biz balkan gocmeniyiz bizde akraba ile evlilik gunah biliniyor biz kesinlikle akraba bagi olan kisilerle evlenmeyiz yani bize gore bu imkansiz bisey.


halilcan
Süt kardeşi olmadıkları sürece sadece kardeş torunları değil, kardeş çocukları yani amca, hala, dayı ve teyze çocukları da birbirleriyle evlenebilirler.

Okudunuz mu?  Arkadaşım Hiristiyan Ne Yapmalıyım

siz galiba bir nevi kardeş torunu oluyorsunuz hatta dedelerinize göre biriniz torun, diğeriniz torunun cocugu oluyor, sıkıntı olmaz eğer böyleyse.


muhamed
Akraba evliliğinde bir sakınca yoktur. Ama tavsiye edilmemiştir.


Kayıtsız Üye
bence akraba evliliği yapanlar büyük risk alırlar ama dinimiz uygun görmüş buna güvenerek yapanlar sonunda özürlü çocuğunda Allah tan geldiğine inandıkları için sorun yok


Kayıtsız Üye
– Merhabalar uvey ablamin kızı ile evlenmem doğrumudur

– Ben öz amcamin kızı ile evlilik düşünüyorum herhangi bir sakincasi varmidir


arifselim
– Üvey ablan senin öz ablan sayılır. Onun çocuğu da senin yeğenindir. Yeğenle evlenmek haramdır.

– Öz amca veya dayı kızı ile evlilik caizdir evlenebilirsiniz.

Okudunuz mu?  İbadetin amacı nedir?...

Üye
Dedelerimiz 2 kardeş ben dedemden o da diğer dededen evlenmede sakınca olurmu nikah düşer mi


arifselim
Babalarınız amca çocukları olur. Amca çocukları evlenmeleri caiz olduğu gibi onların çocuklarının da evlenmesi caizdir. Bu durumda evlenmenizde bir sakınca yoktur.


Karışık kafa
Sevdigim cocuk babamın kuzeni. benden 5 yas buyuk arada akrabalık var sevgili olsak gunah olur mu?


MERAK EHLİ
sevgili olmak ister akrabayla olsun ister olmasın günahtır.


Şem’a
< arada akrabalık var sevgili olsak gunah olur mu? >
Babanızın kuzeni ile evlenebilirsiniz ama sevgili hayatı yaşamak doğru değildir.


Kayıtsız Üye
ya anlamadigim bir sey var neden akraba evliligi uygundur deniyor hiç mi kimse okuyup arastirmiyor.akraba evliliginden dogacak cocuklarin ozurlu olma riski bu kadar buyuk olasilik iken hala akraba evliligini dusunenler var.arkadaşlar bir okuyup arastirin once.belki dinen sakincasi yok ama saglik acisinida yabana atmayin. SON PISMANLIK FAYDA ETMEZ !!!!!

Okudunuz mu?  Kafein abdest bozar mı

Kayıtsız Üye
Amca kızı, dayı kızı, hala kızı ve teyze kızı ve yenge, yani kardeş zevcesi (Zirahm-i mahrem) değildir. Yani bu beş kadın, yabancı demektir. Bu beş kadın yabancı olduğundan, bunlarla evlenmek caizdir. Fakat, bunlardan ilk dördü ile evlenmek tenzihen mekruhtur. (K.Saadet)’teki, hadis-i şerifte, (Bunların çocukları zayıf, hastalıklı olur) buyuruldu. Fakat amca kızının kızı ve amca oğlunun kızı ile, hala kızının kızı veya hala oğlunun kızı ile, dayı oğlunun kızı ve dayı kızının kızı ile, teyze kızının kızı ve teyze oğlunun kızı ile evlenmek mekruh olmaz.

Bazı kimseler, Hazret-i Ali’nin amcasının kızı ile evlendiğini söylüyorlar. Bu yanlıştır. Peygamber efendimiz, Hazret-i Ali’nin amcası değil, amcasının oğludur. Yani Hazret-i Ali, amcasının oğlunun kızını aldı. Bu bakımdan tenzihen de mekruh olmadı.

Okudunuz mu?  Vesvese,korku,kötü düsünce kurtulmak istiyorum

Eğer kuzeninizle evlenirseniz tenzihen mekruh yapmış olursunuz.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben bir bayan olarak anne tarafindan annemin amcasinin ogluyla evlilik olurmu haram mi dir yardımcı olurmusunuz


Hoca
Annenin amcasının oğlu gibi yakın akraba evliliği günah değil tabi ki


Kayıtsız Üye
Ayette helal olanlar yazılmış ama en sonunda ne denilmiş sadece sana özel bu buyurmuş Allah. Bu durumda akraba evliliği sadece peygamber için olur sonucu çıkar. Akraba evliliğinin çocuklar için taşıdığı riski düşünürsek ve Allah’ın da bunu bizden daha iyi bildiğini düşünürsek gayet normal.


Kayıtsız Üye
3 yıldır Konuştuğum kişi hem babannemin tarafından hem dedemin tarafından akraba bana baya uzak oluyo ama onunla soyisimlerimiz bile aynı bir iki yıla evlenmeyi düşünüyoruz bize nikah düşer mi

Okudunuz mu?  İşyerinde Benim çok Hakkımı yediler

mum
< bize nikah düşer mi >
Akrabalık bağını net yazmadan biz nasıl cevap yazalım.
Dinimizde evliliği yasak olanları öğrenmeniz gerekir: Nine, Anne, Kız kardeş, yeğen, kendi kızı, süt kardeş


akraba evliliği günahmı, akraba evliliği günah mı, akraba evliligi günahmi

Bu kategoride yer alan Şafii Mezhebinde Cuma Namazının Sıhhat Şartları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akraba Evliliği Günahmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.