Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:44
Kuran Meali
Yönetici

Çalışmak Hakkındaki Ayetler

Çalışmak Hakkındaki Ayetler

İnşirah
وَاَنْ لَيْسَ لِلْاِنْسَانِ اِلَّا مَاسَعى وَاَنَّ سَعْيَهُ سَوْفَ يُرى

Necm / 39-40. Bilsin ki insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur. Ve çalışması da ileride görülecektir.

وَمَنْ اَرَادَ الْاخِرَةَ وَسَعى لَهَا سَعْيَهَا وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَاُولئِكَ كَانَ سَعْيُهُمْ مَشْكُورًا

İsra / 19. Kim de ahireti diler ve bir mümin olarak ona yaraşır bir çaba ile çalışırsa, işte bunların çalışmaları makbuldür.

وَابْتَغِ فيمَا اتيكَ اللّهُ الدَّارَ الْاخِرَةَ وَلَا تَنْسَ نَصيبَكَ مِنَ الدُّنْيَا وَاَحْسِنْ كَمَا اَحْسَنَ اللّهُ اِلَيْكَ وَلَا تَبْغِ الْفَسَادَ فِى الْاَرْضِ اِنَّ اللّهَ لَا يُحِبُّ الْمُفْسِدينَ

Kasas / 77. Allah’ın sana verdiğinden (O’nun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu iste; ama dünyadan da nasibini unutma. Allah sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama. Şüphesiz ki Allah, bozguncuları sevmez.

فَاِذَا قُضِيَتِ الصَّلوةُ فَانْتَشِرُوا فِى الْاَرْضِ وَابْتَغُوا مِنْ فَضْلِ اللّهِ وَاذْكُرُوا اللّهَ كَثيرًا لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

Cum’a / 10. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan isteyin. Allah’ı çok zikredin; umulur ki kurtuluşa erersiniz.

فَاسْتَجَابَ لَهُمْ رَبُّهُمْ اَنّى لَا اُضيعُ عَمَلَ عَامِلٍ مِنْكُمْ مِنْ ذَكَرٍ اَوْ اُنْثى بَعْضُكُمْ مِنْ بَعْضٍ فَالَّذينَ هَاجَرُوا وَاُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ وَاُوذُوا فى سَبيلى وَقَاتَلُوا وَقُتِلُوا لَاُكَفِّرَنَّ عَنْهُمْ سَيَِّاتِهِمْ وَلَاُدْخِلَنَّهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرى مِنْ تَحْتِهَا الْاَنْهَارُ ثَوَابًا مِنْ عِنْدِ اللّهِ وَاللّهُ عِنْدَهُ حُسْنُ الثَّوَابِ

Al-i İmran / 195. Bunun üzerine Rableri, onların dualarını kabul etti. (Dedi ki: Ben, erkek olsun kadın olsun -ki hep birbirinizdensiniz- içinizden, çalışan hiçbir kimsenin yaptığını boşa çıkarmayacağım. Onlar ki, hicret ettiler, yurtlarından çıkarıldılar, benim yolumda eziyete uğradılar, çarpıştılar ve öldürüldüler; andolsun, ben de onların kötülüklerini örteceğim ve onları altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacağım. Bu mükâfat, Allah tarafındandır. Allah; karşılığın güzeli O’nun katındadır.

Okudunuz mu?  İsra suresi 11. ayet: İnsan hayrı istediği kadar şerri de ister. İnsan pek acelecidir!

Cevap: Çalışmak Hakkındaki Ayetler

Desert Rose
Allah c.c cümlemizi çalışkan kullarından kılsın…amin


Cevap: Çalışmak Hakkındaki Ayetler

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun ne güzel ayetleeer


Cevap: Çalışmak Hakkındaki Ayetler

Kayıtsız Üye
Çalışma ayetleri

5. Sure (Mâide Suresi), 79. Ayet
İşledikleri herhangi bir kötülükten birbirlerini vazgeçirmeye çalışmazlardı. Yapmakta oldukları ne kötüydü!

17. Sure (İsrâ Suresi), 19. Ayet
Kim de mü’min olarak ahireti ister ve ona ulaşmak için gereği gibi çalışırsa, işte bunların çalışmalarının karşılığı verilir.


Hoca
Kuranda Çalışma ile ilgili ayetler
Çalışmak hakkında ayetler

•
21. Sure (Enbiyâ Suresi), 94. Ayet
Şu halde kim mü’min olarak bir salih amel işlerse, çalışması asla inkâr edilmez. Şüphesiz biz onu yazmaktayız.

•
25. Sure (Furkân Suresi), 47. Ayet
O, geceyi size bir örtü, uykuyu istirahat zamanı ve gündüzü de hareket ve çalışma vakti yapandır.

•
26. Sure (Şuarâ Suresi), 151. Ayet
"Yeryüzünde ıslaha çalışmayıp fesat çıkaran haddi aşmışların emrine itaat etmeyin."

Okudunuz mu?  Hz. İsmail (a.s.) ile ilgili ayetler

•
28. Sure (Kasas Suresi), 27. Ayet
Şuayb, "Ben, sekiz yıl bana çalışmana karşılık şu iki kızımdan birisini sana nikahlamak istiyorum. Eğer sen bunu on yıla tamamlarsan o da senden olur. Ben seni zora koşmak da istemiyorum. İnşaAllah beni salih kimselerden bulacaksın" dedi.

•
53. Sure (Necm Suresi), 40. Ayet
Şüphesiz onun çalışması ileride görülecektir.

•
53. Sure (Necm Suresi), 41. Ayet
Sonra çalışmasının karşılığı kendisine tastamam verilecektir.

•
76. Sure (İnsân Suresi), 22. Ayet
Onlara şöyle denecektir: "Şüphesiz bu sizin için bir mükâfattır. Çalışma ve çabanız makbul görülmüştür."


Kayıtsız Üye
Çok teşekkürler emeğinize sağlık bana çok katkıda bulundu Allah razı oldun ve birde hadis koysanız olur mu yaparsanız çok mutlu olurum ricam olur lütfen bunu göz önünde bulundurun yapmasanıza da sorun yok sadece kendi fikrimi sundum herkese tavsiye ederim ben sadece bir kereliğine yazıcağım için üye olmadım ama bir dahakine üye olurum ve Peygamberimiz hakkında hikayeler de koyabilirsiniz emeği geçen herkese tekrardan teşekkür ederim


Neden?
Neden sürekli çalışmak zorundayız, günün yarısından fazlası iş-çalışma için geçiyor, bir yandan da Allah bizi kulluk için yarattığını belirtiyor, ömrümüzün yarısından fazlası çalışarak geçiyor, yaşamak için sürekli çalışmak zorundayız, eğer çalışmazsak yani para kazanamazsak öleceğiz, aynı vahşi doğada hayvanların yemek bulamazsa ölmesi gibi, zayıf ve tembel olan hayatta rezil olur, sonunda da olur, hayatın kuralı neden bu, bir yandan Allah’a kullukla emrolünmüşüz, bir yandan Allah’ın verdiği ömrün-zamanın çoğu boş geçiyor, üniversite öğrencisiyim, üniversite bitince iş buldum buldum, bulamadım napçam, zor bir iş yapmak zorundayım hayatta kalmak için, zaten türkiye gibi bir ülkede yaşamak zor, neden yaşamak için çalışıyoruz, neden Allah böyle bir kural koydu yaratılistan, çalışmadan hayatta kalmak imkansız, iş stresinden dinimize de yeterince önem veremiyoruz, bu mudur hayat????

Okudunuz mu?  Hafızlıkta korkunun heycanın gitmesi ve daha kolay ezber yapıp pekiştirmek için ne yapmalıyım?

furkan
Allah kimseye taşıyamayacağı yük vermez. Karşılaştığın sorunlar karşısında şükretmelisin. Elin ayağın var ve bunlar sayesinde çalışabildiğin için şükretmelisin bu nimetlere ulaşamayanlarda var.


vel Fecr
< Neden sürekli çalışmak zorundayız, günün yarısından fazlası iş-çalışma için geçiyor, bir yandan da Allah bizi kulluk için yarattığını belirtiyor, ömrümüzün yarısından fazlası çalışarak geçiyor, yaşamak için sürekli çalışmak zorundayız, eğer çalışmazsak yani para kazanamazsak öleceğiz, aynı vahşi doğada hayvanların yemek bulamazsa ölmesi gibi, zayıf ve tembel olan hayatta rezil olur, sonunda da olur, hayatın kuralı neden bu, bir yandan Allah’a kullukla emrolünmüşüz, bir yandan Allah’ın verdiği ömrün-zamanın çoğu boş geçiyor, üniversite öğrencisiyim, üniversite bitince iş buldum buldum, bulamadım napçam, zor bir iş yapmak zorundayım hayatta kalmak için, zaten türkiye gibi bir ülkede yaşamak zor, neden yaşamak için çalışıyoruz, neden Allah böyle bir kural koydu yaratılistan, çalışmadan hayatta kalmak imkansız, iş stresinden dinimize de yeterince önem veremiyoruz, bu mudur hayat???? >
keşke yaşamak için çalışman gerektiğini düşündüğün ve bundan rahatsız olduğun kadar, ahiretin için dünyada amel etmeyede bu kadar önem versen.

Okudunuz mu?  MÂÛN SURESİ Hakkında Bilgi

sizin bu yazdığınız korkularıyla beslenen kişilerin kendini rahatlatma cümleleridir.
çalışıp dinini yaşayan birçok insan var.
rızkı Allah teala vereceğini zaten beyan etmekte. bir müslümanın rızık korkusu olmamalı.
bak hayvanlara yuvalarından sabah aç kalkıp akşam tok geliyorlar. ne çölü nede antartikası hepsinin rızkını Allah teala veriyor.
lütfen islamda samimi olun. cennet ne kolay ne de çöplük. tabiki mücadele edeceğiz.
benim bu dini yaşamam için hem dünya hemde ahiret maslahatlarımı düşünmem lazım.

çalışmaktan amel edemiyorum diyip işten çıktığımda bu sefer ailem parasızlıktan sefil olacak ve ucu amellerime dokunacaksa, en azından dinin asıllarını koruyup o işyerinde çalışmam daha hayırlı olacaktır. lütfen dürüst samimi olalım.


Neden?
Anlamadiniz galiba ne demek istediğimi.Diyorum ki Allah bizden ona kulluk etmemizi istiyor, bizi bu yüzden yarattı (zariyat 56), buna rağmen bir insan günün yarısından fazlasını rızık-ekmek ne derseniz artık kazanmak için harcıyor, 6-7 saat de uyku desen kaldı 4-5 saat, bu yazdıklarımin içinde kişi elbette farz olan ibadetlerini yerine getiriyor ama sadece yerine getiriyor, Allah’a büyük bir istekle ve mutlulukla ibadet edemiyor, neden Allah bizden kulluk istediği halde bizi rızık kazanmaya muhtaç bırakıyor? Açlık diye bişey olmasa herkes evinde güzelce kulluğunu yapar!!

Okudunuz mu?  Kureyş süresi tefsiri

vel Fecr
ben sizin ne demek istediğinizi gayet anladım. sizde dediklerimi lütfen anlamaya çalışın.
musa aleyhisselamın kavminede gökten yiyecek iniyordu hemde pişirilmiş et. onlar buna rağmen dinlerini ifsada sürüklediler. iman etmediler.
demek ki insanoğlunun fıtratnda bu da var. bu meseleyide inkar etmezsin umarım.

inkar edecek adama gökten rızıkta ağzına gelse. o gene inkar eder. çalışma vs bahanedir.
kaldı ki ben dinin asıllarını koruyorsam, ve yaşıyorsam. benim çalıştığım vakitlerde ibadet bunlarda kulluğun kendisi !
ben uyumamda ibadet, yemek yememde, haramın içinde olmayan her halim ibadet. ben bunu bilmiyorsam, kulluğu sadece namaz olarak algılarım.
evet namaz bu dinin olmazsa olmazıdır. dünyaya geliş amacımız zaten imtihanın kendisi. akla karanın ortaya çıkma meselesi. kim ne kadar neyi istiyorsa ahirettede onunla karşılacak. benim infak sadaka zekat hac gibi durumları yerine getirmem için gene çalışmam lazım ki, malımı bu yolda kullanayım.

sadece rızkın var hacca nasıl gitmeyi düşünüyorsun. bu sefer Allah bizi neden ışınlamıyor diye konu açarsın ( haşa )

lütfen amelleri yapmamak için bunları bahane etmeyin. zaten nickiniz bilerek kasti açılmış. nickinizi şeytan, vakti zamanında Allah tealaya sormuştu ve hepside şeytancaydı. soruların içerisinde gaybı meselelerin bilinmezliği, itaatın kendisi takdirin kendisi soruluyordu.


Neden?
Hakkımdaki düşüncelerinizden dolayı üzüldüm, Allah’ın izniyle namazımı 5 vakit kılan biriyim, kötü alışkanlıklarım yok, iyi bir kul olmaya çalışıyorum, sohbetlere de gidiyorum, hakiki manada Rabbime iyi bir kul olmak istiyorum, aklımdaki bütün soru işaretlerini ince detayına kadar gidermek ve imanımin artmasına katkıda bulunmasını istiyorum bu sebeple bu foruma üye oldum, nickimi de bu sebeple belirledim, "Neden?"
Yani körü körüne inanmak, insana bişey kazandırmaz, ama varolan sebepleri araştırarak ve bilerek inanmak bizi çok daha iyi bir kul yapar ve Allah’ı daha iyi anlamamızı sağlar.
Verdiğiniz bütün cevaplar için Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Anne Baba Hakkı İle İlgili Ayet-i Celileler

Kayıtsız Üye
Değerli kardeşim. Eğer dediğin gibi Allah (celli celalühü) insanlara rızıklarını ve istediklerini, insanlar çalışmadan, eziyet görmeden verseydi sınav denilen bir şey olmayacağını düşünüyorum. Zaten Allah’ı görüp her zaman zikir eden melekleri var. Ve onların rızık derdi yok. Ama onların kendi iradeleri de yok. Ve Allah’u teala onlara değil bizlere cenneti vaat ediyor. Ve bizleri onlardan üstün kılıyor. Sence de bizleri bu şekilde sınava tabi tutması normal değil mi. Ya da şu örneği vermek istiyorum. Sadece bu dünyada iyi bir iş sahibi olabilmek için kaç yıl okul okumamız, sonra yapılan sınavları geçmemiz gerekiyor. Bu açıdan düşünürsen Allah’ u Teala’nı bizlere ebedi cenneti vaat edip, bizi tabi tuttuğu bu sınav gayet normal geleceğini düşünüyorum.


talebe_celebi
Kardeşim sen diğer arkadaşın suizanlı cevabını çok kafaya takma. Aynı soruları bende soruyorum kendime. Bence günün hemen hemen yarısını bir işin rızkımızı kazanmak için geçirmemiz ve bu işi büyük çoğunluğumuzun sevmeyerek yapmamız, bu çağın sorunu. Elbette rızık kazanmak için acı çekmek ve emek vermek olacak ancak bu çabamızı kapitalizmin egemen olduğu iş dünyasına ve kötülerin kurduğu düzene gidiyor olması boş geliyor banada.

Okudunuz mu?  Ölçü-tartı ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Güzel kardeşim, ne hoş soru sormuşsunuz. Bana da güzel bir pencere açtınız. Allah gerçekten de sistemi çalışma üzerine kurmuş.Emeksiz yemek olmuyor. Her sonuç bir sebebe dayanıyor. Mucizelerde bile temsili emekler var. Hz Musa asasını kaldırmadan deniz yarılmıyor, Hz Hacer toprağı kazmadan su gelmiyor… gibi..
Bence ibadetlerle günlük hayatı birbirinden ayıramayız. Allah u Teala bence kendini inzivaya çekmiş sürekli ibadet eden bir kul istemiyor.İsteseydi dünya sistemini çalışmaya dayalı kurmazdı,isteseydi bize örnek gönderilen peygamberimiz insanlar arasında değil dağda yaşardı. Kaldı ki dinimiz ruhbanlığı doğru bulmuyor.
Madem kafa çalıştırıyoruz,kendi kendime şöyle düşünüyorum.Hayranlık duyacağım insan kimdir? Öğrenciyse öğrenciliğini,öğretmense öğretmenliğini,doktorsa doktorluğunu kısaca işini hakkıyla yapan , çalışkan,birikimli,insan iletişimi dengeli,seviyeli,insanlara faydalı olmaya çalışan,etrafına ışık saçan,akraba, aile ilişkilerini sıcak tutup farz ibadetlerine az da olsa düzenli nafile ibadetler ekleyebilen ahlaklı insandır. Yoksa bir kenarda sürekli ibadet eden insanı bence kul da istemez Allah da.
Çalışmak dinin dışında değil bilakis dinin içinde .. Her ne yapıyorsan amiyane tabirle racona uygun yapacaksın.İslam budur kardeşim. Çalışmanda zamandan, maldan ,güvenden çalmıyosan ibadettesin kardeşim.Evliliğinde eşine hürmetliysen,sevgiliysen ibadettesin kardeşim. Allahın emir ve yasaklarına rıayet ederek Çocugun ,ailen vb. için alnından ter akıyorsa o pırlantadır,ibadetin alasını yapıyorsun kardeşim.
Arı bal yapıyor çalışıyor.İnek süt veriyor çalışıyor.Kumrular yuvalarına yemek taşıyor…Bulutlar yağmuru getiriyor çalışıyor.Dünya dönüyor,günes dönüyor,atom elektron harekette…Herşey çalışıyor. Sen niye duracakmışsın kardeşim?

Okudunuz mu?  Tevbe suresi 111-112. ayet tefsiri

NEDEN Mİ?
Allah sadece bana ibadet et kulum dememiş. Çünkü dünyada çalışmadan olmuyor söylediğiniz gibi. İkisini bir arada yürütmek zorundayız. Ve ayrıca çalışmak Allahın verdiği ömrün boşa geçmesi demek değil. boş durmuyorsunuz ya o yeter. Asıl sorunuzun cevabını vereyim. NEDEN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ? Bizim bu dünyaya rahat yaşamak için gelmediğimizi bildiğinizi varsayıyorum. Eh öbür dünyadaki huzuru bu dünyada yatarak bulamayız değil mi? NE DEMİŞ MEVLANA "ZOR DİYORSUN, ZOR OLACAK Kİ İMTİHAN OLSUN…" merakınızı giderebildiysem ne mutlu bana. İYİ GÜNLER…


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm kurbanlar
Hiç çalışmasanızda açlıktan ölmezsiniz
Allah kullarını yaratmadan önce kaderi yazdığı gibi
Rizıklarıda yazan kaleme yazdırıp kalemin mürekkebi kurutmuştur hiç süphesiz ki risk sadece yemek içmek ten ibaret değildir unutmayalım ki Allah’ın bu kâinatı Yüzü hürmetine yarattığı efendimiz bir tane hurmayla iftar yapıp tekrar bir hurmayla sahur yapıyordu yani rızk yemek içmekle sınırlı olmayıp
Vücudumuzdaki bütün huzlarımız ve bunları kullanabilmeniz yaşadığımız ömür soluduğumuz nefese kadar aklıne gelen her şey bizlere bahsedilen rızıktır ve Allah bunlar için çalışmamızı istemiyor sadece samimi bir şükür etmemiz yetiyor
Ama insanın rızıktan anlayışı farklı olursa lüks arabalar lüks evler pahalı kıyafetler şaşalı bir yaşam hayali bunların peşinde koşmak rızk peşinde koşmak değil bilakis dünyalığın peşinde koşmaktır
Ne yazık ki bunların peşinde koşup hayatımızı ömrümüzü harcamayı rızık peşinde koşmak zannederek ebedi saadeti kayıp ediyoruz

Okudunuz mu?  Hz Muhammedin insani Yönünü ifade Eden Bir Ayet Meali

misafir1
16 17. yy lara kadar avrupalılar, osmanlılarda din diyanet olmadığını, bütün işlerinin dünya olduğunu dünyanın peşinde koştuklarını söylerlermiş. 19. yy dan itibaren de bunlar dünyadan kopuk yaşıyorlar, mistik mistik bir şeyler yapıyorlar demişler. tabi adamlar hakikat bilgisinden uzak olunca, hayrı şerri bilmeyince, bakınca bunlar boş durmuyor, dünyada koşturup duruyorlar, sultanları bile seksen yaşında at sırtında seferlerde ölüyor, ne dünyaya düşkün insanlarmış doymuyorlar demişler. kardeşlerim hepimizin içinde bulunduğu bir hata, sizce hayır amellere doymayan insanlar, cennete koşan insanlar ne yaparlar. bunu şekillendirecek olan da hakikat bilgimizdir. ben bunun ifsad edilmesini kastetmiyorum, dinlerin protestanlaşmasının hikayesi de budur ancak cennetin kıymetini bilen, dünya hayatının imtihan olduğunu bilen, zamanın kıymetini bilenler, hayır amellerde yarışanlar ne yaparlar.


Kayıtsız Üye
O zaman sınav olmazdı ki:S


Kayıtsız Üye
Neden?
Güzel kardeşim biz bu dünyaya sadece ibadet(senin anladığın ) için gelmedek ki kul olmak kulluk etmek için geldik tamam senin bahsettiğin ibadetleri yapmak lazım farz zaten ama filli hareket gerektirmeyen ve hayatımızın her anında yapabileceğimiz ibadetlerde var tefekkür gibi mesela hem bu dünyada sadece eve kapanıp ibadet etseydik bu hayatın imtihan kısmı nerde kalacaktı biz melek değiliz ki eğer iman hakikatlerini hayatımızın merkezine yerleştirebilirsek attığın adımdan içtiğin suya sevap kazanırsın.

Okudunuz mu?  Kuranda nasip ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm kardeşim, ibadetin lezzetini tadını anlamak isteyen bilirki kişinin önce acziyetini anlaması lazımdır, kişi rahatlıkta ve bollukta acziyetini bulamaz, bulsa ne bulduğunu anlamaz. ACİZLİĞİNİ HERDAİM FARKEDEBİLMEN İÇİN GERÇEKTEN ACİZ OLMALISIN. işte mümin kulun hali budur, dediğin gibi uykuyuda çıkarırsan 4-5 saat bile kalmışsa ne mutlu sana, o gün 4-5 saat hediye vermiş rabbin sana. Ama o bile kalmamalı: bir işi bitirdinmi hemen başkasına koyul diyor ayeti celile.
çoğu zaman uykuya bile vakit çok az kalıyor, insanı rabbine yalvartan şey sonunda insana kendisinin ne kadar zavallı ve çaresiz olduğunu kavratır. Anlayacaksın kardeşim, rabbimize boyun eğip teslim olmaktan başka çaremiz olmadığını, nefsinin arzusuna uymaki alabilesin RABBİNE YALVARMANIN LEZZETİNİ.


çalışmak ile ilgili ayetler, çalışma ile ilgili ayetler, çalışmak ayet

Bu kategoride yer alan Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık ayeti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çalışmak Hakkındaki Ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.