Anasayfa
20 Temmuz 2021, 23:34

Bir gün ne zaman başlar ne zaman biter

İslam ‘da gün ne zaman biter, ne zaman başlar?

Ceyhun
Öncelikle hepinize S.A, benim size bir sorum olacaktı; gün ne zaman başlar ya da ne zaman biter? Bağzı yerlerde Akşam Ezanı ‘ndan sonra ertesi günün başladığını duymuştum. Acaba gerçekten böylemidir yoksa gece saat tam 24:00 ‘da mı ertesi güne geçiş yaşanır. Şimdiden teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Sakal Bırakmak İçin Hanımdan İzin Almak Gerekir mi?

Yorum: Bir gün ne zaman başlar ne zaman biter

@hmet
Dinimizden gün(24 saat) akşam ezanı ile başlar ve akşam ezanı ile biter. Önce gece yaşanız sonra gündüz.
Onun için perşembe akşamına cuma gecesi deriz


Yorum: Bir gün ne zaman başlar ne zaman biter

Kayıtsız Üye
Esselamün Aleyküm o zaman birinin kazası varsa, mesela niyete vakit belirtiyorsa günün 00:00 olduğunu yada İmsakla başladığını sanıyorsa, bunların kazası geçerli olmaz mı? Mesela yatsı namazını kılamadı, sabah namazından " niyet ettim Allah rızası için dünkü kılmadım yatsı namazının farzını kaza etmeye" yanlış yapmış olur mu kaza geçersiz mi bu durumda? Bugünkü demeli mi?

Okudunuz mu?  Saç Sakal ve Bıyık

Yorum: Bir gün ne zaman başlar ne zaman biter

ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Kuracağın cümlenin hiç bir önemi yok. Önemli olan senin ne için namaz kıldığını bilmendir. Dünkü, bugünkü veya en son veya ikisini de dememen namazına bir etkisi olmaz. Namaz geçerlidir.

Okudunuz mu?  Üç talakla boşandıktan sonra tekrar nikah kıyılır mı?

Kayıtsız Üye
selamunaleyküm
günlük vakia süresi okuyorduk islamda gün dönümünün akşam ezanıyla değiştiğini öğrendik ama biz 16 gündür vakit olarak sabah ezanından sabah ezanına kadar süre içindeki zaman diliminde okuduk. Bu sefer de gün dönümünün akşam ezanı ile olduğunu öğrenince şüpheye düştük. nasıl bir yol izlememiz gerekir. günü döndürüp akşam ezanını gün dönümü olarak baz alıp mı devam mı etmeliyiz? yoksa niyetimizi aldığımız şekilde mi bitirmeliyiz?

Okudunuz mu?  Cünüp insanın elinin değdiği de mi pis olur?

Kayıtsız Üye
SELAMUNALEYKÜM,Münir Derman Hz.derki akşam ezanı sonrasında 15-20 dakikalık süre sonunda geceye girer ,yatsı namazı gece namazıdır ,sabah namazı da gün doğmadan kılındığı için aslında gece namazıdır.öğle ezanı vaktine kadar sabah namazını kazaya kalmadan vakit namazı olarak sünneti ile beraber kılınır.öğle ezanı ile gün döner sabah namazının öğle ezanından sonra sadece farzı kaza olarak kılınır. dolayısı ile gün dönümü öğle ezanı ile başlıyor olabilir mi ? acaba …….

Okudunuz mu?  Rukyeden şifa Nasıl Bulunur?

ACİLSERVİS
Aleykümüsselam Bunu her kim derse halt etmiştir. Tehlikeli biridir uzak durulması gereken biridir. Şuan gün dönümü değil tehlikeli şeyler yazdığını hatırlatır ve uyarıyorum. Gece namazı teheccüd namazıdır.
Asıl sorun sabah namazının öğleye kadar kazaya kalmadan kılınabilir demendir. Sabah namazının vakti güneş doğana kadardır. Güneş doğduktan sonra artık kazaya kalmıştır. Dikkatli olun dinlediğinizi iyi anlayın ve tuzaklara düşmeyin.

Okudunuz mu?  Ayet ve besmele yazılı kağıtları üzerimizde taşımamız caiz midir?

islamda gün ne zaman başlar, islamiyette gün ne zaman başlar, islama göre gün ne zaman başlar ne zaman biter

Bu kategoride yer alan Üç talakla boşanma nedir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir gün ne zaman başlar ne zaman biter Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.