Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:04
aile
Yönetici

Ailelerimiz evlenmemizi istemiyor

Ailelerimiz evlenmemizi istemiyor

LeoparGS
Ailelerimiz evlenmemizi istemiyor

İst. E.K. Ben 29 yaşındayım. Evlenmeyi düşündüğüm bayan ise 23 yaşında. İkimiz de birbirimize uyduğumuzu düşünüyoruz. Ancak ailelerimiz farklı kültürlerde olduğumuzu ve evlendiğimiz takdirde mutsuz olabileceğimizi söylüyorlar. Evlenmeyi düşündüğüm hanım ailesinin rızası olmadan evlenmek istemiyor. Ben ise bize haksızlık yapıldığını ve evlenmemizin bir mahzuru olmayacağını düşünüyorum. Bizi yönlendirin lütfen. Merhabalar; Evlilik beraberinde birçok faktörü düşünmeyi gerektiren ciddi bir süreçtir. Siz tam bir uyum içinde olduğunuzu düşünüyorsunuz, ancak bu uyum içine aile faktörünü dahil etmediniz sanıyorum. Aile faktörü de bu süreç içinde yadırganamaz bir değere sahiptir. Sizin dediğiniz gibi ailelerinizi göz ardı ederek evlendiğinizi düşünelim. Bu durumda siz 29 yıllık bir aile hayatının bakış açısını, eşiniz ise 23 yıllık bir aile hayatının bakış açısını arka plana attığından aileleriniz ile ilişkileriniz zedelenecektir. Bu zedelenme zamanla sizlerin ruh dünyasına yansıyabilir. Birtakım mutluluklarınızı veya hüzünlerinizi ailelerinizle paylaşmak istediğiniz an bunu yapamadığınız takdirde faklı gerilimler oluşabilecektir. Ruhunuzda oluşan bu gerilimler zamanla aile hayatınıza da yansıyacaktır. Bütün bunlar olmayabilirde. Ancak bu olumsuzlukların yaşanması halinde kuracağınız yuvanızda sıkıntılar baş gösterecektir. Bu riski göze almamanızda fayda var. Çünkü aileler ve kültür evlilik ile doğrudan ilgili iki kavramdır. Bu sebeple biraz daha beklemenizi ve ailelerinizin konuya yaklaşımlarını hafiflettikten sonra reel bir biçimde kendinizi onlara iyice anlatmanızı öneririm. Ayrıca bu arada ailelerinizin deneyimlerini de değerlendirmenizde fayda var. Sonrasında tüm yönleri ile evliliğe okey diyebiliyorsanız size mutluluklar dilerim.

YASEMİN YALÇIN AKTOSUN
Ailem Dergisi
Sayı:54


Ailelerimiz evlenmemizi istemiyor

LeoparGS
Ailelerimiz evlenmemizi istemiyor

Antalya B.A Ben 22 yaşında nişanlı bir beyim. Nişanlımı seviyorum. Kendi tercih ve isteğimizle evlenme kararı aldık. Birçok noktada uyuşum halindeyiz. Ancak evliliğimiz yaklaştıkça sanki sorunlarımız büyüyor. İşlerim çok yoğun. Evlilik için daha fazla çalışıyorum. Ve bu sebeple nişanlımla 10 günde bir görüşebiliyoruz. Çok sık telefon da açamıyorum. Bütün bunlardan dolayı sık sık benimle konuşmuyor. Bana kızıyor olması beni de sinirlendiriyor, "suç onun niye ben konuşayım ki” diyorum ve ben de konuşmuyorum. İkimiz de huzursuzuz. İşimi bırakamam, nişanlımdan da vazgeçemem. Sonu ne olacak bilmiyorum.

Merhabalar; Nişanlılık süreci zor bir süreçtir. Bireylerin psikolojik anlamda zorlandıkları bir dönemdir. Ve genellikle bayanlar özel olduklarını ve hep hatırlanıldıklarını bilmek isterler. Bu sebeple de çeşitli sorunlar ortaya çıkar. Öncelikle nişanlınızı bu arzusundan dolayı asla suçlamayın. Çünkü bu fıtri bir arzudur. Buradaki hata nişanlınızın kendini ifade etmeyip tepkisel yaklaşmasıdır. Diğer bir hata da sizin tepkiselliğe yine konuşmayıp tepki ile cevap vermenizdir. Gerçi tepkiden ziyade tepkisizlik denebilir birbirinize yaptığınız davranışa. Bundan böyle konuşmama davranışına son verin. Muhatabınızın ilgi ihtiyacını birlikte olduğunuz zamanlarda gidermeye çalışın. Yani uzun süreli görüşmelerden ziyade etkili görüşmeler sağlamaya çalışın. Zaten şu an az görüşüyorsunuz, bu az görüşmelerinizde de tartışıyorsanız aranızdaki muhabbeti zedelersiniz. Bu sebeple yapıcı olmaya, sorunun çözümüne dönük konuşmaya gayret edin. Birbirinize neyi, ne için yaptığınızı samimi bir üslupla sunun ve anlaşmaya varmaya çalışın. Sonrasında da aynı mevzunun sizi rahatsız etmesine izin vermeyin. Sorun bunların dışında, daha büyükse ve çözümü mümkün olamıyorsa bir danışmanlık hizmeti almanızı ve yolun başında iken sorunlarınızı bertaraf etmenizi öneririm.

YASEMİN YALÇIN AKTOSUN
Ailem Dergisi
Sayı:56


Cevap: Ailelerimiz evlenmemizi istemiyor

Şema
Ailenin rızası olamadan yapılan evlilikler bereketsiz olur ve ilerde pişmanlık duyulur ama iş işten geçer.

Bu kategoride yer alan Evlenmeden hamile kalmak günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ailelerimiz evlenmemizi istemiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.