Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:51
sizden07
Abone

Evleneceğimiz insanda kaderimiz de mi yazılı?

Evleneceğimiz insanda kaderimiz de mi yazılı?

ordeall
Çogu insanlar diyor 1 kız la 1 erkek dogdumu onların alınlarına kiminle evlenecekleri yazılır böyle bir şey varmı gerçekten?


Cevap: Evlenecegimiz insanda kaderimiz de mi yazılı?

Ehfiya
< Çogu insanlar diyor 1 kız la 1 erkek dogdumu onların alınlarına kiminle evlenecekleri yazılır böyle bir şey varmı gerçekten? >
Değerli Kardeşimiz;
Allah (c.c) tüm kullarının ezeli ilmiyle, ilerde ne yapacaklarını, kiminle evleneceklerini yani gaybı bilir.
Sizin yapmanız gereken Kadere iman etmeniz ve Rabbinizden hayırlı olanı dilemenizdir…

Yüce Allah:
”Hiç şüphesiz, biz herşeyi kader ile yarattık.” (54/49)
buyurmaktadır.

Hayırla Kalın..


Cevap: Evlenecegimiz insanda kaderimiz de mi yazılı?

HAMMADUN
Eğer bir insan kaderimi değiştirdim diyebiliyorsa GAYBI DA BİLİYOR DEMEKTİR.

Okudunuz mu?  Dört (4) Büyük Meleklere selam göndermek hakkında

Oysa GAYBIN ANAHTARLARI RAB’bimin KATINDADIR.

KADER NEDİR peki….????

GAYBIN ANAHTARLARI gibi KADER’in bilgiside, Rab’bimin katındadır. Hatta Ruh’un bilgiside….

Bize onlardan çok az bilgiler verilmiştir. O’da gören göze, duyan kulağa ve hisseden kalbe.

BEN KADERİMİ DEĞİŞTİRDİM….!!!!

Nasıl Becerdin Peki.

Şu şöyle olacaktıda, bu böyle olacaktıda. Düşündüm. Şunu şöyle yapacağıma böyle yaptım. Sonuçta şu şöyle olmadı, buda böyle olmadı.

Eğer şu şöyle olmadı ve bu böyle olmadı ise, sen düşünmeseydin belki olacaktı. Ama düşündün. Kaderini değiştirmedin. Düşündüğün için o öyle oldu. Aklını kullandın. Ama yine kaderini yaşadın. Zira senin yaşıyacağın kaderden asla ve kat-a Rab’bin gafil değildir. O herşeyi HAK’kıyla bilen, İlim ve Hikmet sahibidir. O kaderi birebir yaşarken, yaşadıklarına da Rab’bini şahit tutan yine sensin. Zira Cüz’i iradenle başbaşa iken dahi, Rab’bine verdiğin AHD’in dışında hiç bir şey yaşıyamıyorsun. Zira sendeki karakterler, senin kaderinin şekillenmesinde seninle birlikte var oluyor.

Okudunuz mu?  Necaset ve tırnak

Daha müşahhas bir örnek verelim. Hemde bizden olsun.

Bir gün yolda yürürken bir gıcırtı koptu ve neredeyse burnumun, milim denilecek mesafesinden, bir reklam tabelası ki; baya hatırı sayılır büyüklükte bir tabela. Bir tarafı zincirle yukarıya bağlı kalmış, bir tarafı kopunca burnumun önünden büyük bir hizla geçti. Bu arada bizde tabelayı takip ediyoruz. Zira gittiği gibi birde bunun dönüşü var. Gelip çarpma ihtimali var. Tam o sırada yoldan da bir araba son sürat yanımızdan geçtiki, iki arada bir derede kaldık.

Okudunuz mu?  Şimşek ve yıldırımın meleğin kırbacı hakkında

O anda tabelanın korkusundan yola atlamış olsaydık, aracın altında kalma ihtimalimiz oldukça yüksekti. Olduğumuz yerde durup, tabelayı takip edince bu akıbetten kurtulduk.

Peki o aracın o anda oradan geçeceğini biliyormuyduk. Tabiki Hayır.
Peki bizim yerimizde başka biri olsaydı o anda yola atlarmıydı….??? Belki atlardı ama o anda da belki araç olmazdı.
Belki araç olurdu da, bir araç çarpardı bizi havalandırırdı. Dönüşte havadaki bize birde tabela çarpardı. Sonrada ayağa kalkıp yürüyüp giderdik.

OLMAZ ÖYLE ŞEY dediğinizi duyar gibiyim….????

Yolda yürürken ayağı tökezleyip biri düşüp kafayı kaldırıma çarpıyor ölüyorda, Boğaz köprüsünden adam suya atlıyorda, suyun beton etkisi göstermesine hala hayatta bulunuyorsa bu neden olmasın.

Okudunuz mu?  Alnın Secdeye Deymesi

Netice itibariyle bize ne araba çarptı, ne tabela. Zaten bana ne araba çarpacaktı. Ne de tabela kaderde öyle bişey yok. Nereden biliyorum kaderde öyle bişey olmadığını. O zaman dilimini yaşadım bitti ve şimdi değerlendiriyorum. Ama yaşarken bir an sonrasının şöyle olacağını değerlendirecek olursam, Allah muhafaza şirke girerim.

Peki bir an sonrası için tedbir alırsam….????

Tedbir alırsın ama takdire mani olmak mümkün olmaz. Nice tedbirlerle takdire mani olamayanlar olduğu gibi. Nice tedbirsizliklerle takdir içerisinde yaşıyanlarda malumunuzdur.

Hülasa yazı yine uzadı hemen bağlayalım….. Rab’bimizle ahitleştiğimizde, karakterlerimiz kendimize seçtiklerimizle birlikte kader oldu. Kaderi biz yazdırdık. Rab’bim de yazıp şahit oldu. Yinede, beni kendinin görünmediği bir gayb aleme gönderseydin, biz sana o gayb alemde ne ibadetler yapardık. Demeyelim diye bizi bu gayb aleme gönderdi. Peki biz ne yapıyoruz. Tabiki ne ahid vermişsek, o ahid üzere burada da Rab’bimizi kendimize şahit tuttuğumuz hal üzere devam ediyoruz. Bunda hiç kimsenin şek ve şüphesi olmasın. Zira Rab’bimiz yarattığı her canlının ne yapacağını HAK’kıyla bilendir. Kader değişmez, değiştirilemez. Geçmişi bu günle değerlendirip, KEŞKE ŞÖYLE YAPSAYDIM. BÖYLE OLSAYDI demek dahi, pek ileri bir tabir olacak ama ŞİRK’e kadar uzanan bir yol gibi görünüyor.

Okudunuz mu?  Acaba Allah Beni Sevmiyor mu?

Hayr’ıda, Şer’ride, Hayr’dan şerri, Şerden Hayrı çıkaranda, kaderi ve onun üzerindeki hükmü bilende, asla kendisine hiç bir soru soramayacağımız, soracağımız her sorunun karşılığının önümüzde olduğu o günde İnşaAllah Rab’bim hepimizden razı olacak vesileler ve o vesilelere sarılan bizler eyler katında. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.

Okudunuz mu?  Banyoda içten konuşulan bu şeylerde günah olur mu?

Cevap: Evlenecegimiz insanda kaderimiz de mi yazılı?

ordeall
Ben bir kızı çok sevdim oda beni sevmişti ama yapmadıgım bir şey hakkında suçlandım ondan çok agır hakaretler duydum canı acımıştı belliki ama yapmadıgım halde yaptı diye suçlandım kendimi ıspatlayamadım Çogu zaman ALLAH a DUA EDİYORUM bu kız olsun diye ama yapmadıgım bir şey hakkında suçlanmak çok zoruma gidiyor bizim için en hayırlısı olduguna neden inanmıyorsun diyor bunda inanmıcak bir şey yok ki ben öyle bir şey yapmadım ALLAH şahidim diyorum Yatmadan elini kalbine koy beni ALLAH a SOR DEDİM eğer içine bir ferahlık vurursa anla ben suçsuzum dedim ama yaptımı bilmiyorum demekki ferahlık vurmadı içine ama ben yapmadım ki kötü bir şey bundada bir hayır vardır diyebilirmiyiz biz isimlerimizi birleştiredigimizde bile KADER yazısı çıkıyor adım kadir onunda derya KA ve DER bu da bir hikmet değilmidir sizce sevdigili kardeşlerim

Okudunuz mu?  Bir hata yaptım Bana bir yol gösterin

Kayıtsız Üye
Allah’a bolca dua et ve hayirlisini iste. Cok sevmek çok defa yanilmaktir.


Kayıtsız Üye
Arkadaslar diyorsunuz annemiz Babamız kaderimi zde yazıyorsa emin olun ki evlenecegim iz kişide ve çocuklarımıza dahi o nesil yazılı sadece evlenecegim kişiyi hayırlı eyle die dua edersen Allahın yazdı gi kişi hayirsizsa duan orda kabul olabilir

Okudunuz mu?  Mürşide Tabi Olmak FARZ Mıdır ?

Kayıtsız Üye
Ben smdi biri için dua ediyorm evleneyim diye o kaderim de yoksa olmaz evde kalmak ta kaderdir bunun için hocalar gitmeyin nasibini Allah verir isterse.. istemezse 10kisi istede o iş olmaz bu arada Nasibide kimse kapatamaz hersey Allahın elindedir ol derse olur kun fe yekun


Kayıtsız Üye
Ben türkiyeden Rusyaya geldim bekar burda evlilik yaptım bu kadermi yazımı


Kayıtsız Üye
Kader sevilmemek kadermi hep seviyorum başta olucak gibi beni seviyor gibi oluyor sonra yarı yolda bırakılıyorum sürekli hep ağlamak kadadermi korkuyla yaşamak pekı kader deişmezmi bolca dua et dıyosun dualar duyulur mu ya alayarak dua etmekten göz yaşi kalmadıysa ve yine olmuyorsa ne yapmali nereye kacmali başkalari Mutlu olurken her gun mutsuz uyanmak kadermi deişmezmi Nasıl deişir ne yapamam gerek Mutlu olmak için be yapmam gerek dua ediyorum zaten

Okudunuz mu?  Bu hadis buharide geçiyor mu? "Gıybet edene sus diyene, yüz şehîd sevâbı var"

Kayıtsız Üye
Kişi evleneceği kişi mevzuunda irade sahibi değildir. Kuran ayetinde vardır.
"Temizler temizlere…"


Kayıtsız Üye
Ben biriyle çıkarken istihareye yattım ve rüyamda yüzünden yukarısına göremedim altında kumaş pantolon kundura ayakkabı yeşil çizgili gömlek annanem karşıdan geliyor çarşaflı şekilde ve o çocuk ona elinde kuruyemiş veriyor ve altın gibi parlıyor ben biraz asagilarindayim bulutların uzerindeymisiz bu kişi benim nasibimmi

Okudunuz mu?  Namaz alşkanlığı en iyi nasıl kazanılır

arifselim
Birinin nasibin olup olmayacağını anlamak için istihare yapılmaz. Öyle bir uygulama dinimizde yoktur. İstihare ancak bir konuda kararsız kalınca yapılabilir. Bu gördüğün rüya hayırlıdır ama istihareye uygun şartlar altında yapılırsa rüyanın bir anlamı olabilir.


insan kaderindeki kişiyi hisseder mi, Kiminle evleneceğimiz kader mi, insan evleneceği kişiyi hisseder mi

Bu kategoride yer alan Kibirle ilgili bir hikaye kıssa başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evleneceğimiz insanda kaderimiz de mi yazılı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.