Anasayfa
9 Aralık 2021, 18:41
sizden92
Abone

Öpüşmek guslü bozar mı

Öpüşmek guslü bozar mı

m.ç
Boy abdesti bozulur mu
s.a arkadaşım adına bir sorum olcaktı kız arkadaşıyla sadece cınsel temas olmadan dudak dudaga opustukten sonra zevk suyu gelıyormus bu boy abdestı gerektırır mı ve bu olduktan sonra tekrar aklına geldıgınde zevk suyu gelıyormus yardımcı olmanızı beklıyorum arkadsım adına allha emant sagolun


Cevap: boy abdestı bozulur mu

azra
Eşini öpmek oruç bozmaz. Ağzına ve boğazına ıslaklık geçmediği sürece oruca zarar vermez ama mekruhtur sevabını azaltır

İmanın kesin bozulur!

Allahtan dileğim, kim başkasının namusunu kullanırsa, kendi namusuda kullanılsın. AMİN


Cevap: boy abdestı bozulur mu

m.ç
verdıgım sorunun cvbnı almadım bazı seylerden emın olmak ıstıyo herkezın günahı kendıne ama cvp tatmın edıcı degıl gınde teşekkürler ama lütfen herkeze boyle yorumlar atmyın herkez saygı duymaz


Cevap: boy abdestı bozulur mu

HAMMADUN
< Allahtan dileğim, kim başkasının namusunu kullanırsa, kendi namusuda kullanılsın. AMİN >
Beddua mı bu….????

Okudunuz mu?  Rüyada çıplak erkek görmek gusul gerektirirmi

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


azra
< verdıgım sorunun cvbnı almadım bazı seylerden emın olmak ıstıyo herkezın günahı kendıne ama cvp tatmın edıcı degıl gınde teşekkürler ama lütfen herkeze boyle yorumlar atmyın herkez saygı duymaz >
sözüm herkese arkadaşına değil
namus kullananlara saygım yok kusura bakma


rana
ve aleykumusselam,

önce icten bir tövbe etsin abdesti bozuluyormu düsünecegine önce imani ne halde onu düsünsün insaAllah, sonra dinimizde kiz arkadaşinin olmasi haram oldugunuda unutmasin.
Zinaya yaklasmayin diyor Allahu Teala orda siniri koymus bile, bizlere itaat etmek düser.

Abdesti bozulmus neye yarar ama cevap vereyim Mezi necistir, ancak guslü gerektirmez.

Ayrica bir bayan olarak azrayi çok iyi anliyorum.


mümini78
Bu konuda daha önce benzer soruya yanıt vermiştim.

Sırası ile yeniden cevap vereyim ( Öncelikle şunuda belirteyim o şunu demiş bu bunu demiş ikilemince olmayın sakın)

1-Kişi kız arkadaşı ile her ne yaparsa yapsın eğer cinsel temasda bulunmuş ise ( Bunun cima olması şart değil el ele tutmak öpüşmek vb) ister kendisinden meni gelsin ister se zevk suyu gelsin isterse hiçbir şey gelmesin sonuçta gusül etmesi gerekir. Çünkü bu yaptığı haramdır. Kız arkadaşı ile ele ele tutuşmayı vb işler yapmayı hafife almamalı bu işleri doğal görmemelidir.

Okudunuz mu?  Kocamı aldattım

2-Kişi kız arkadaşını düşünmekle kendisinden mezi ( zevk suyu ) gelse gusül etmesi gerekmez. Kişi kız arkadaşı değil de elinde olmadığı sebeplerle zihni meşgul olur da başka şeyler düşünmesi ile kendisinden mezi gelse yine gusül etmesi gerekmez. Ancak aklı böyle şeylerle meşgul olmaması için daha hayırlı şeyleri düşünemli okumalı izlemelidir.

3-Kişi eşiyle cima hariçinde temasda bulunsa gusül etmesi gerekmez. Çünkü o helalidir. Bilerek cima da bulunsa ama boşalmasa yine gusül etmesi gerekir.


HAMMADUN
< Allahtan dileğim, kim başkasının namusunu kullanırsa, kendi namusuda kullanılsın. AMİN >
Namus kullanananlara saygınızın olmamasına saygı duyulur…..

Ancak bu tür bir bedduaya ASLA….

Okudunuz mu?  İnsan uyanıkken meni akar mı aksa hisseder mi bu meni olabilir mi? gusül gerektirir mi?

Beddua ettiğiniz kimsenin MÜMİNE KIZI, gerçi, kaderi içerisinde bir tecavüze uğrarda, beddua ettiğinizin namusu bu hal ile kullanılırsa, sizde bedduanız dolayısıyla bunda hisse sahibi olursanız, bu sizin hakkınızda hoş olurmu….????

Dua etseydiniz…. Rab’bim hidayet nasip eylesin, tez zamanda bu halden sizi veya arkadaşınızı salimen men eylesin vesaire gibi…..

Sizin ve O’nun hakkında daha hayırlı olan olmazmıydı….????

Ne dersiniz….???? Bu yol daha Hâk olan, bu değilmidir…..????

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Ercan
< 1-Kişi kız arkadaşı ile her ne yaparsa yapsın eğer cinsel temasda bulunmuş ise ( Bunun cima olması şart değil el ele tutmak öpüşmek vb) ister kendisinden meni gelsin ister se zevk suyu gelsin isterse hiçbir şey gelmesin sonuçta gusül etmesi gerekir. Çünkü bu yaptığı haramdır. Kız arkadaşı ile ele ele tutuşmayı vb işler yapmayı hafife almamalı bu işleri doğal görmemelidir. >
Kardeş bu kadar kesin yargıya nasıl vardın anlamadım.

yukarıda bahsedilen durum kesinlikle haramdır ancak gelen mezi gusül gerektirmez. Gusül için cima edilmesi yada meni gelmesi gereklidir.

Okudunuz mu?  Alevi bir adamla evlenmek günah mıdır? Günahsa sebebi nedır? Çocuk olursa alevi mi sünni mi olur?

mümini78
“Ercan ” evet çoğu kaynakta dediğiniz yazar. Ben şunu da diyebilirdim. Meni gelmediği takdirde gusül gerekmez de diyebilirdim. Kişiler bu sefer sürtünme de yapabilirdi. Diyebilirsiniz ki bırakın onların tasarrufu bu ne yaparlarsa yapsınlar. Ben de bunun için bu işi hafife almamaları adına gusül gerekir dedim. Yargının kesin olup olmaması benim için bu konuda önemli değildir. Eğer bu yargısı kesin olarak kişi kabul ederse kendisi kazanır red ederse günaha girmez ama sonunda dönüşü olmayan bir günah ile karşı karşıya kalabilir. Yazılarımdaki görüşler tamamen bana aittir. Genelde vesvese üzerine yazan biriyim. Bu konuya bu bağlamda cevap yazdım. Tekrar etmek gerekirse, Kişi helali dışındaki biriyle oynaşır ise kendisinden meni gelmese bile gusül etmesi gerekir. Ama sevabı günahı pek takmıyor ise gusül etmesine hiç bir zaman gerek yoktur. Ancak namaz kılan kuran okuyan ve Allahtan korkan bir mümin hayalı edepli olmaı şayet kız arkadaşı ile oynaşmış ise o hal üzerine namaz kılmamalı önce Allah’a tevbe etmeli sonrada gusül etmeli ve öyle namaza durmalı bu işleri de hafife almamalı.

Okudunuz mu?  Cinsellik düşünmek günah mıdır?

Ercan
Kardeş, dediklerin doğru olabilir ancak gusül gerekir diye sakındırma amaçlı fetva vermek doğru olmaz.


mümini78
Benim yazılarımı okumuş isen göreceksin ki ben bir ayeti ya da hadisi delil gösterip bunu yapmalısınız demiyorum. Günümüzde aynı hadise ya da ayette dayanarak farklı yorumlar çıkaran bir çok profesör mevcuttur. Belki konu dışı olacak ama belirtmek isterim. Ayet ya da hadise daynadırıp söylememem benm bu iki kaynaktan bağımsız hareket ettiğim manası da akal gelmesin. Benim de en temel iki kaynağım bu. Ancak ben rehberlik ve psikolojik danışmanlık üzerine yazılar yazmakta pozitif çareler göstermekteyim.

Örnek: Kişi kız arkadaşı ile oynaşsa kendisinden meni gelmese daha sonra şehveti dindiğinde meni gelse ve bu gusülü gerektirmez deyip buna hadislerden ya da 4 mehhepten delil göstermeye çalışsam bu belki fetva olur. Çünkü kişinden şehvetle ayrılan meni gusülü gerektirir burda o an meni gelmemiş daha sonra şehvetsiz meni gelmiş diyerek dayanak gösterebilirim. Şayet dediğim Allah indinde doğru ise sorun olmaz ben de dediğimle sorumlu olmam ancak dediğim yanlış ise hem o kişi günah kazanır hem de ben sözümle sorumlu olurum. Sonu.: Ben yazılarımda fetva verip kişileri yönlerdirmeye çalışmam ben kişinin o anki ruhsal haline yardımcı olup iç çatışmalarından kurtulmasına yardımcı olurum .

Okudunuz mu?  Aile hayatında cinsel hayatın ölçüleri nelerdir?

Örnek: Kişi kız arkadaşı ile oynaştı kendisinden meni gelmedi ama zevk suyu geldi ben de gusül etmesi gerekir dedim:
Eğer benim ana olan tavsiyem yanlış ise bişe kaybetmez, yani kız arkadaşı ile oynaşan biri kendisinden zevk suyu geldi diye gusül edip tevbe ederse ve sonra namaz kılar ise bu davranışı yerinde olur ve bu davranışı Allahında hoşuna gider.
Eğer benim tavsiyem yanlış ise kişi gusül etmemesi gerekmeyecek ancak bu işleri hep hafife alacak belki bir namaz vakti kız arkadaşı işe oyanaşak namazdan olacak kendisine bir fren görevi olan bu tedbirden mahrum kalacak. Belki de namaz esnasında bile hep aklına o işler gelecek. Küçük haramlar kendisini daha büyük haramlara götürecek

Okudunuz mu?  Bakire olmayan kızla evlenmek günah mı?

Genel sonuç: Madem kişi kız arkadaşı ile oynaşınca kendisinden mezi ( zevk suyu) geldiğini biliyor. Bu durum kendisini rahatsız ediyor. Hem de bu davranışlarının helal olmadığını biliyor. Öyle ise bu durumda gusül edilir mi edilmez mi? Görüşlerini bir kenara bıraksın. Hem bir müslamana yakışmayan bir davranış yaptığı için hem de namaz öncesinde bededen ve ruhen daha temiz olup tevbe ve dua etmek için gusül etmeli, Bu gusülün farz olmadığına kesin bir kanıta ulaşsa bile bunu kendisine düstur edinmeli. Böylece kendisini haramlardan alıkoyacak zırhları kendisinden mahrum bırakmamalı.

Okudunuz mu?  Irkçılık, milliyetçilik, kavmiyetçilik ile ilgili hadisler

Not : (Benim tavsiye ve yazılarım müslüman olanları ve namaz kılanları ve Allahtan korkanları bu halleri kendisine dert edinenleri bağlar. Yoksa günümüzde bırakın kız arkadaşı ile oynaşmayı onunla her türlü hal üzerine olup bekar olmalarına rağmen evlilik hayatı yaşayan insanlar dolu. Belki onlar da ELHAMDÜLİLLAH müslümanım diyecek, bu söz üzerine ben de onların müslüman olduklarına şehadet ederim ancak müslüman olan birine de bu tavsiyelerde bulunmak isterim. İsteyen tavsiyelerimi dikate alır isteyen red eder)


imamhatipli42
< s.a arkadaşım adına bir sorum olcaktı kız arkadaşıyla sadece cınsel temas olmadan dudak dudaga opustukten sonra zevk suyu gelıyormus bu boy abdestı gerektırır mı ve bu olduktan sonra tekrar aklına geldıgınde zevk suyu gelıyormus yardımcı olmanızı beklıyorum arkadsım adına allha emant sagolun >
Şehvetle meni çıkmadıkça gusletmek gerekmez. ama bu işler zinaya götüren sebeblerdir ve haramdır uzak durmanız gerekmketedir. Aynısını senin bacına yapsalar razı olur musun ?
Hemen tevbe edin ve bu günaha son verin. Kız erkek arkadaş olamaz.
Bir de günahınızı gizleyiniz kardeşim umulur ki Rabbimiz de ahirette gizlesin. Günahınızı alenen duyurmayınız.

Okudunuz mu?  Kadir gecesinde cinsel ilişkiye girmek günahmı

< imanın kesin bozulur!

Allahtan dileğim, kim başkasının namusunu kullanırsa, kendi namusuda kullanılsın. AMİN >

Şirk hariç herhangi bir günahı işlemek büyük olsun küçük olsun kişiyi kafir etmez sözlerimize dikkat edelim. Ama günahkar olduğu için bu kardeşimize dua edelim de kurtulsun bu günahından en kısa zamanda. Beddu aatmek yerine öncelikle dua edelim. Şeytanı ile başbaşa bırakmayalım bu kardeşimizi.


niketiempo
Selamun aleykum Bunları yazarken utanıyorum kusura bakmayın.Ben bir kızla öpüştüğümü düşünüyorum sürekli istemedende olsa sonra küçük abdestimi yapmaya gidiyorum idrarımla karışık uzayan bir sıvı geliyor bu sürekli oluyor ve şüpheye düşürüyor diyelimki bu sıvı meni yinede güsul abdesti gerektirirmi ?


emniciba
Gusül gerekmez


niketiempo
Peki diyelimki ben birisiyle o düşündüğümu gerceklestirdim ondan sonra küçük abdestimi yaparken meni ya i sperm geldi bu kez gerekirmi güsul abdesti efendim ?

Okudunuz mu?  Başkasının cinsel organını görene gusul gerekir mi?

Kayıtsız Üye
selam dun gusl aldim. ve sadece esimin yanagindan ve alnindan optum gusulum bozulmus sayilirmi


emre
< selam dun gusl aldim. ve sadece esimin yanagindan ve alnindan optum gusulum bozulmus sayilirmi >
Hayır kardeşim. Cünüp olmak için ya ilişkiye girmek gerek yada meninin akması gerekir.


Kayıtsız Üye
Tam olarak anlatmak istediğimi anlatmışsın en doğrusunu hemde helal olsun


öpüşmek gusül abdestini bozar mı, sevgiliyle öpüşmek gusül abdestini bozar mı, öpüşmek guslü bozar mı

Bu kategoride yer alan Meni haricinde başka durumlarda cenabet olunurmu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Öpüşmek guslü bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.