Anasayfa
5 Kasım 2023, 16:46
sizden2
Abone

Hz. İsa gelecek mi ?

Hz. İsa gelecek mi ?

vesveseli
Hz. İsa gelecekse sonuçta bir peygamber değilmi en son peygamber Hz. Muhammed (SAV) dir. BU AYETE KARŞIT DEĞİLMİ sonra deniyorki peygamber olarak gelmicek e peygamber olarak gelmiceğine göre Allah ondan bu görevi almışmı olucak durum bunu gösteriyor sonra reenkarnosyoncular İslamiyet te reekarnasyon var diyecek lütfen benim bu sorularımı cevaplayın habertürkte bir hoca söylemişti ? reekarnasyon sorusu bana ait


ferah36
Bazı kimseler çıkıyor ya, duymuşsunuzdur:
“Ben İsa’yım Mesih’im (İsa AS.ın diğer ismi)” diye. O kişiler bilmiyorlar ki, kendileri bir ana-babadan dünyaya gelmişlerdir. İsa AS.ın babası yok. Nüfusta kaydı yok. Hem semadan inecek.


BİR kul
aleyküm selam bütün din kardeşlerim böyle konuları kafana takmamalısın eğer biri bir konu ortaya atarsa kıyametle ilgilide sen böyle düşünürsen ve kafa yorrarsan senin ahiret günün den kortuğunu anlaşılır fakat sen bir müslüman olarak namaz kılıp zekat verip oruç tutarak ve benze din görevlerini yaparsan hayatın boyunca mekanın cennet olacaktır ismail abinin dediğigibide ALLAH öle buyurmuşsa bize verilen (görevlerimizi yapıp kıyamet gününe kadar) beklemek yani böle konuları pek kafana takmamalısın… yardımcı olduysam ne mutlu bana…..ALLAH EMANET OLUN::…


ferah36
< (görevlerimizi yapıp kıyamet gününe kadar) beklemek yani böle konuları pek kafana takmamalısın. >
BİRkul kardeşim.
Bazı insanlar “ölmeden önce ölme” emrini yerine getirdikleri için, ölümden, ahiretten, kıyametten, …vb.. olaylardan etkilenmezler. Burası (mumsema.com)da, her seviyeden bilgi sahibi insanların ortak mekanı olduğu için, böyle bilgilere ihtiyacı olanların istekleri cevaplanmış oluyor.

Okudunuz mu?  Karıma çok yalanlar söyledim

çelebiler
Hz. İsa’nın öldüğü ayetle sabittir.Geleceğine dair Kuran’da bir bilgi yoktur.Mehdi ve daccal’de Kuran’da bahsedilmez.Bu bilgiler hadislerde geçer kimilerine göre mütevatir olsa dahi aslında hepsi zayıf hadislerdir.Doğruluğunu Kuran ile teyid etme imkanı yoktur.Hadisler birbirleriyle çelişir.Çünkü böyle şeyler Kuran’da hiç geçmez.Bunların kıyamet alameti olması meselesine gelince Rabbimiz Kuran’da kıyametin aniden kopacağını bildirmektedir.Araf 187 Kıyamet aniden kopacaksa bu kadar alamet olduktan sonra kıyamet koparsa o kıyamet aniden mi kopmuş olur yoksa haber vere vere mi kopmuş olur.İsanın ve mehdinin gelmesi deccalin çıkması gibi olaylar yaşanacaksa kıyamet aniden kopmuş olmaz.öyleyse aniden kopacak kıyametin alameti de olmaz.


Cevap: Hz. İsa gelecek mi ?

Şema
Celebiler
Biz sunniyiz ve başka inanç görüş kabul etmiyoruz.
Bu fikirlerini kendine sakla.


ömerhattab
Çelebiye sormak lazım Hz İsa öldüğüne hangi ayetle sabittir?157- Ve `Biz Allah’ın resulü Meryemoğlu İsa-Mesihi öldürdük’ demelerinden ötürü. Oysa O’nu ne öldürdüler ne de çarmıha gerdiler. Fakat kendilerine öyle göründü. Onun hakkında anlaşmazlığa düşenler bu konuda tam bir kuşku içindedirler, bu konudaki bilgileri sadece sanıya uymaktan ibarettir. Yoksa onu kesinlikle öldürmediler. 158- Tersine Allah, O’nu kendi katına çıkardı. Hiç şüphesiz Allah üstün iradeli ve hikmet sahibidir. Nisa suresi

Okudunuz mu?  Tırnak Altındaki Pislik Gusüle engel midir ?

okan çolak
din kültürü hocamdan nkledyorum
hz isa semaan inmeyecek şöyle olacak hristiyanlık müslümanlığa dönecek onlar d farkedecskler hz isa nın müslüma olduunu
tarı açıklamalar yap
ı


çelebiler
< Celebiler
Biz sunniyiz ve başka inanç görüş kabul etmiyoruz.
Bu fikirlerini kendine sakla. >

Bunlar fikir değil Allah’ın ayetleridir.Kuran’a inanan kim varsa böyle inanmak zorundadır.Sünni olman seni ayrıcalıklı kılmaz sünni oldun diye hırıstiyanlar gibi inanamazsın.İsa’nın geri geleceği inancı hırıstıyanlarda vardır.Mehdiyi de yahudiler beklemektedirler.Kuran’da İsa’nın geleceğine,mehdi’nin geleceğine,deccalin çıkacağına dair bir tane ayet gösterebilir misin?

Bir tane dahi ayet olmadığı halde bunlara inanıyorsan inancını sorgula.Bu inançlara sahip olmak ta Sünnilik değildir.Çünkü bu inançlar en yoğun haliyle şiada mevcuttur.Mehdi ile alakalı çok daha teferruatlı bilgiye sahip olmak istersen şia kaynaklı hadisleri araştır.Bak bakalım o zaman bu meseleler Sünni kaynaklı mı Şia kaynaklı mı kendin karar ver.


ömerhattab
Senin ne olduğun belli değil çelebi çünkü ehli sünnet ulemasının görüşlerini daha bilmiyorsun…Yok Bu görüş hristiyan görüşü yok bu görüş yahudi görüşü yok bu görüş şia görüşü sadece kendini kabul ettiğin görüşleri sen bak bakalım kimin görüşleri….İslam Alimlerinin bu konudaki görüşü bellidir…Sen necisin veledi efendi?

Okudunuz mu?  Eşimin hakaret etmesi boşanma sebebi olabilir mi ?

Hoca
Şia ile Sünniliği benzettiğine göre iki mezhebide bilmiyorsun.
Bizim/Ehli sünnetin inancı bu.
ALLAH HERKESE EHLİ SÜNNET OLMAYI NASP ETSİN.
öyle cevaplar veriyorsun ki bilgisi olmayanlar, seni kurana uyuyor, biz kurana zıt hareket ediyor zannedecek..
Ehli sünnetin inacını oku, dayandığı delilleri araştır öğren sonra daha sağlam kaynak biliyorsan uyarsın.
Allah hidayet versin.


çelebiler
< .Sen necisin veledi efendi? >
ömerhattap bu sözden ne kastettiysen sen onun 2 katısın.

< Şia ile Sünniliği benzettiğine göre iki mezhebide bilmiyorsun. >
mum ben bilmiyorum sünni ve şii mezheplerinde mehdi ve isa nın gelmesi nasıl geçiyor.Bu sitede herkes sana “hoca” diye hitap ediyor ya sen biliyorsundur herhalde zahmet olmazsa iki mezhebin hadislerinden de bir iki örnek verebilirmisin?Bakalım şia ve sünni mezhepler bu konuda birbirlerine benzemiyorlar mı?

Kuran’dan isanın ve mehdinin geleceği,deccalin çıkacağına dair bir ayet gösterirsen Kuran’a uyuyormuyuz yoksa Kuran’da olmayan birşeye mi inanıyoruz daha iyi anlarız.

Okudunuz mu?  Ergenlik dönemim hakkında özelden bana yardım edebilecek varmı ne zaman girdiğimi bilmiyorum ?

Tüm kaynakların en sağlamı Kuran olduğuna göre ve isanın geleceği,mehdinin geleceği ve deccalin çıkacağı hadisleri Kuran ile teyid edilmediğine,Kuran ile doğrulanmadığına göre en sağlam kaynak olan Kuran’da bu mevzular geçmediğine göre Ben de bu mevzuların hiçbirisinin gerçekleşmeyeceğine inanıyorum.

Bu mevzular hırıstiyanlık ve yahudilikte geçen konulardır.Daha bir kaç gün önce hırıstıyanlar çam ağacı süslemediler mi neden çam ağacı süslüyorlar?”İsa en güzel süslenmiş çam ağacının olduğu yere inecek” diye inandıkları için çam ağacı süslüyorlar.

Yahudiler de Peygamberimiz döneminde bir Peygamberin geleceğinden haberleri vardı.Hayberdeki krallar Peygamberimizi gördüklerinde “Bu beklediğimiz Peygamberdir.Fakat Ona tabi olursak elimizdeki herşeyi kaybederiz.Bu yüzden onunla savaşacağız” dediklerinde bu sözleri duyan Sevde Annemiz savaş sonunda Peygamber olduğuna iman ettiği Peygamberimizle evlenmedi mi?O zamanda Peygamberimizi inkar eden yahudiler halen peygamber beklemektedirler.

Allah hidayet versin


çelebiler
Kendiniz bilmediğiniz halde kopyala yapıştır yaparak benim okuyup öğrenmemi istemeniz ne kadar hoş bir söz ve davranış olmuş.Teşekkür ederim.

Demek ki beni kendinizden çok düşünüyorsunuz.Bilseydiniz kopyala yapıştır yapmadan yazardınız bu daha kibarca bir davranış olurdu.Buna rağmen kopyala yapıştır yaptıklarınızı iyi niyetinizden emin olduğum için okuyacağım ve bu yazı ile ilgili kanaatimi de tekrar sizinle paylaşacağım.Tabi kopyala yapıştır yapmadan.

Okudunuz mu?  Erkeğin Şarkı Söyleyerek Kazandığı Para Haram mıdır?

kaars
Okuyoruz, kopyala yapıştır edip zahmet ediyoruz. sende bir zahmet oku da sünnilerin delillerini öğren.
son açtığım iki ayet / tefsir konusuna yorumlarını bekliyorum.

Kuran tek kaynak diyen, elinin tersiyle hadisleri atanlara Allah hidayet versin.
Bayındır kafası


çelebiler

Çok zahmet olmuş kopyala yapıştır yapmanız teşekkür ederim.

Tüm kopyala yapıştır yaptığınız yazıyı okudum.İtiraf etmeliyim ki Sorularla İslamiye sitesinden ummadığım derecede güzel açıklamışlar konuyu ancak satır aralarında atladıkları şeyler tam anlaşılması gerektiği yerleri yine karanlıkta bırakmış.

Yazının sonuç bölümünde ise sanki yukarıda yaptıkları tüm açıklamaları yalanlayarak yazıdan hiçte çıkmayacak bir sonuçla yine aynı beklediğim sonuçlarını sunmuşlar.

Bu yazının sonunda ya yukarıda yaptıkları açıklamalar ya da sonuç bölümü yanlış olmalıdır.Açıklamalar ve sonuç birbirleriyle uyuşmamaktadır.

Satır aralarında atladıkları şeyler dediğim yerleri de açıklamaya çalışayım.

< Bazılarınca da teveffînin gerçek ölüm değil “uykuda ruhu alıkoyma” anlamına geldiği kabul edilir. >
Kuran’da vefat kelimesi yukarıdaki belirttikleri uyku manasında kullanıldığı zaman buradaki vefat kelimesi “gece” kelimesiyle birlikte kullanılır ki burada anlaşılması gereken vefatın,uykumuzda ruhumuzun kabzedilmesi olduğu anlaşılır.Enam suresi 60. ayette bunun örneğini görebilirsiniz.Bu manadaki her vefat kelimesinden sonra uyku olduğu sonrasında mutlaka gelen “gece” kelimesinden anlaşılır.

İsa Peygamberin vefatından bahseden vefat kelimeleri bu manada değildir.Bildiğimiz ölüm manasındadır.

Okudunuz mu?  Şafii'de gusül alırken cünüpluğu kaldırmaya dair niyet getirirse niyeti geçersiz midir

En’am Suresi 60
(Ve huvellezî yeteveffâkum bil leyli )Ve geceleyin sizi vefat ettiren (uykuya sokan), gündüzleri ne kazandığınızı bilen, sonra ecel-i müsemmanın (belirlenmiş zamanın, ömrün) tamamlanması için gündüzün içinde sizi tekrar dirilten O’dur. Sizin dönüşünüz sonra O’nadır. Sonra, yapmış olduklarınızı size haber verecek.

“Ref” kelimesiyle ilgili olarak açıklamaları da güzel yapmışlar.Bende bu kelimeyi ezan duasında kullandığımızı hatırlatarak manasının,manevi olarak yükselme olduğunu belirtmek isterim.Zira hergün Peygamberimiz için ezandan sonra ettiğimiz duada derece olarak maneviyetının mahmut makamına eriştirmesi için Rabbimize dua ederiz.

İtirazım bu yazının sonuç bölümünedir.Yukarıdaki açıklamalar konuyu güzel anlatmış.Hatta aşşağıdaki cümle ile benim iddialarımı doğrulamışlar.

< Ayrıca tevatür derecesine ulaşan hadisler nüzûl-i İsâ konusuna açıklık getirmektedir. Ehl-i sünnet kelâmcıları ile Selefiyye ve Şîa bu görüştedir. >
Konuyu böyle güzel açıklayan bir yazıyı yayınladığınız için tekrar teşekkür ederim.


Tuğra
Allah razı olsun aradığım bir konu idi. bunun için sitenize üye oldum faydalı bir siteye benziyor.


ELHAMDULİLLAH
Hazreti İsa(A.S.) ölmedi. Onlar öyle gördüler ve gördüklerinede iman ettiler.

Vakta ki;

Kur’an-ı Kerim MAİDE SURESİ 116. Ayet-i Kerime.

Ömer Nasuhi Bilmen : Ve o vakti ki, Allah Teâlâ «Ey Meryem’in oğlu İsâ! Sen mi insanlara beni ve anamı Allah’tan başka iki ilâh ittihaz ediniz dedin?» diye sual buyurdu. Dedi ki: «Seni tenzih ederim, benim için hak olmayan bir şeyi söylemek layık olamaz, eğer ben onu söylemiş isem, Sen onu elbette bilmişsindir, Sen benim nefsimde olanı bilirsin, ben ise Senin zâtındakini bilemem. Şüphe yok ki, gaybleri bilen ancak Sensin, Sen»

Ve o vakti ki, Allah Teâlâ «Ey Meryem’in oğlu İsâ! Sen mi insanlara beni ve anamı Allah’tan başka iki ilâh ittihaz ediniz dedin?» diye sual buyurdu.

Rab’bi Peygamberi(A.S.) ile konuşuyor. Henüz sağ ve berzaha kaldırılmamış.

Okudunuz mu?  Hava atmak ve vesvese

Nereden biliyoruz henüz sağ ve berzaha kaldırılmamış olduğunu…..????

Çünkü Peygamberi (A.S.) ile konuşuyor. Senmi dedin diyor…..

Musa (A.S.) ilede konuşuyordu….???? Evet ama öldükten sonra değil. Zira ölüm ile geri dönüş arasında BERZAH vardır.

Ama İsa(A.S.) ile konuşuyor.

Devamıda şu şekilde….

Elmalılı Hamdi Yazır : sen bana ne emrettinse ben onlara ancak onu söyledim: hep rabbim ve rabbiniz Allah’a kulluk edin dedim ve içlerinde bulunduğum müddetce üzerlerinde şâhid idim, vaktâki beni içlerinden aldın üzerlerinde murâkıb ancak sen kaldın ve zaten sen her şey’e şahidsin

Vakta Ki;

Okudunuz mu?  Namazda Dikkatin Dağılması

Vakta ki; beni içlerinden aldın…..

Aldımı….???? Vefat mı ettirdi….????

Kur’an-ı Kerim NİSA SURESİ 157. Ayet-i Kerime

Diyanet İşleri : (156-157) Bir de inkârlarından ve Meryem’e büyük bir iftira atmalarından ve Biz Allah’ın peygamberi Meryem oğlu İsa Mesih’i öldürdük demelerinden dolayı kalplerini mühürledik. Oysa onu öldürmediler ve asmadılar. Fakat onlara öyle gibi gösterildi. Onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, bu konuda kesin bir şüphe içindedirler. O hususta hiçbir bilgileri yoktur. Sadece zanna uyuyorlar. Onu kesin olarak öldürmediler.

Benim Rab’bim ONU KESİN OLARAK ÖLDÜRMEDİLER diyor.

Benim Rab’bim boş kelam etmez. Boştan konuşmaz. İlim ve Hikmet sahibidir.

Vakta ki;

Habil ile Kabil’den bir koyun almıştı kurban edilmek üzere Rab’bim….. Yine onların nesline yani İbrahim’e adanmak üzere. Kurban göğe kaldırıldıda daha sonra kurban edilmek üzere onların nesline iade edildi. Zira Rab’bimin kurbanın etine ve kanına asla ihtiyacı yoktur. O kurban için göz açıp kapayıncaya kadar geçen bir zamandır. Ancak yer yüzünde binlerce yıl geçmiştir. Hazreti İsa(A.S.) içinde durum bundan farkıl olmayacaktır. Zira O duasının karşılığını bulacaktır. Hazreti Muhammed (S.A.V.)’e ümmet gelecektir.

Hazreti İsa(A.S.) ölmediğine göre diridir. Hazreti Muhammed (S.A.V.)’de öyle. Rab’bi O’nu hay kılmıştır.

Hatta biz biraz daha ileri gidelim ve şöyle diyelim.

Okudunuz mu?  Evde müzik dinliyorum günah mı

Hazreti Mehdi diye beklenen, Hazreti Muhammed (S.A.V.)’den başkası değildir.

Hazreti İsa(A.S.)’da Hazreti Muhammed(S.A.V.)’e biat edecek ve O’ndan ümmetlik talep edecek. Duasının karşılığını bizzat görecek. İmam Olarakda Hazreti Muhammed(S.A.V.)’i tüm dünyaya KUTLU MÜJDECİ olarak takdim edecekte O’dur. Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’de ÜMMETİNİN ÇOKLUĞUYLA İFTİHAR EDECEKTİR….. İnşaAllah ve Biiznillah.

Rab’bim Yardımcıları olacaktır İnşaAllah. Zira öyle ilim ehli çıkacaktır ki; ilk önce dünyada onlar inkara yeltenecek ve hak gördüklerini dahi batıl ile örtmeye yelteneceklerdir.

Ancak bunların hiç biri bizim zamanımızla alakalı değildir ve bizi suret-i kat’iyede ilgilendirmez. Yaşadığımız çağın gereği, imanımızı kurtarıp iman ile gitmeyi emreder bize.

İnşaAllah Rab’bime Kul, Rasulu(S.A.V.)’e ümmet olma yolunda devam ederiz. Gerisi ne bizim yaşadığımız zaman, ne bizim yaşayacağımız mekan olacaktır.


Gül988
Ha İsa peygamber gelicek , ama Yeni bir kitapla değil , ve Peygamberimizin Sallalahu Aleyhi Ve Sellam işini devam etmicek demek doğru mudur ? Yani ki Yeni bir kitapla değil yani bir şeratla değil demek istemişimdir


@hmet
< bir şeratla değil demek istemişimdir >
evet İsa (as) gelecek ve Kur’anla hükmedecek


Gül988
teşekkürler. < Peygamberimizin Sallalahu Aleyhi Ve Sellam işini devam etmicek demek >
dogru mu??

Okudunuz mu?  Allah'ı bir şeye benzetmenin bir anda aklına gelmesi

Kayıtsız Üye
Bilmediğiniz ve bilemeyeceğiniz konularda konuşmayın.


@hmet
< dogru mu?? >
Peygamberimiz ne yaptıysa onu yapacak

< Bilmediğiniz ve bilemeyeceğiniz konularda konuşmayın. >
Bildiğimizi konuşuyoruz sayın misafir:)


Gül988
yani doğru değil demi tamam ben yalniş anlamışım kardeşim o zaman
İn Shaa Allah küfre girmemişimdir


imam
Küfür kelimesini unut bu foruma yazma lütfen. İnsan yapacağı hatalarla küfre girmez. Valla psikolojimizi bozacaksınız


Kayıtsız Üye
Bu yorumu okuyunca son cümleleri düşününce . Aklıma kıyamet alametleri geliyor (küçük ve büyük alametler) arifselim hoca beya ahmet demir hoca veya başka hoca lütfen cevap verirmisin?


Kayıtsız Üye
İslam’da reenkarnasyon yoktur. Hz. İsa düşmanları tarafından öldürülmek istenince göğe çıkarılmıştır. kıyamete yakın bir zamanda inecektir Allah’ın izniyle Hz. İsa, ümmet-i Muhammed’e ayrı bir peygamber olarak değil, şeriat-ı Mahmmediyeyi tatbik etmek için gelecektir”(22) der.


isa inmeyecek, hz.isa ne zaman gelecek

Bu kategoride yer alan İnsanlar geleceği görebilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. İsa gelecek mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.