Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:24
itikad
Yönetici

İlk ve Son Peygamberler Kimlerdir

İlk ve Son Peygamberler Kimlerdir

Şema
İlk ve Son Peygamberler Kimlerdir


Cevap: İlk ve Son Peygamberler Kimlerdir

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar bir sey sorucam. Hz Muhammed nasıl son peygamber oluyor. Sonuçta Hz. İsa da bir gün dunyaya gelicek ve azrailde onun canini alıcak yani en son peygamber Hz İsa olmuyo mu


ilk ve son peygamber kimdir

mum
ilk peygamber ve son peygamber kimdir
< Hz Muhammed nasıl son peygamber oluyor. >
Hz. İsa(as) Efendimizden önce Peygamber olarak gönderildi. Peygamberimizden sonra Peygamber gelmedi ve gelmeyecek

Okudunuz mu?  Rububiyet tevhidi & uluhiyet tevhidi

Yorum: İlk ve Son Peygamberler Kimlerdir

Kayıtsız Üye
İlk ve son peygamber HZ MUHAMMED (S.a.v) değilmi arkadaşlar zira yüce ALLAH bu dünyayı peygamber efendimiz (s.a.v) hatrina yaratmamis mi ve onun hatrina yarattığı için HZ Adem de onun hatrina dünyaya gelmiş olmuyor mu

Okudunuz mu?  Peygamberler Niçin İnsanlar Arasından Seçilmiştir?

Oyuncu Nihat
ALLAHIM günah olarak görmesin amin!Ama dünya uzayda toz ve gaz atomlarının güneşin etrafında dönerek sıcaklaşıp,katı bir kaya haline gelmesi ile oluşmuştur.


Kayıtsız Üye
İyde arkadaş dünya öyle oluşmuş eyvAllah da insanlar nasıl oluşmuş tasarımda tek bir hata yok çok şükür

Okudunuz mu?  Melekler kimleri sever ve kimlerden nefret ederler

Kayıtsız Üye
Son peygamber hz. Muhammeddir
İlk peygamber hz.ademdir.


Kayıtsız Üye
ilk peygamber hz. adem son peygamber HZ. MUHAMMED (S.A.V)’DİR


avni
Cevabı okumadan önce bende hz Adem ve hz Muhammed demiştimde sonra düşündüm hz Adem kimse peygamber olarak yollandı zaten bir tek insan o ama burada herkes ortak karar vermişse doğrudur.

Okudunuz mu?  Peygamberlere İman Ne Demektir?

Bir hadis var adem ruh ile ceset arasında iken ben peygamberdim diye buna göre ilk peygamberde hz Muhammeddir ama dünyaya yollanan peygamberlerin sonuncusudur.


Kayıtsız Üye
Hz Yusuf dizisinde Hz Yakup Hz Yusufa sonuncu peygamberin adini Ahmet deyir. Bu nece olur?


mum
Peygamberimizin semavi kitaplardaki adı Ahmed tir. Ahirette de Ahmed olacak.

Okudunuz mu?  Ölüm meleğinin adı 'Azrail' Kuran veya Hadislerde geçiyor mu?

Kayıtsız Üye
Dostum , herşey bir düzen içindedir.Mesela dünyanın kuzey yarımküresi kış aylarında , yaz aylarına nazaran güneşe 5 milyon kilometre daha yakın . Ama sıcaklığını hissetmememizin nedeni dünyanın güneşe yaklaşırken hızının artmasıdır . Bu devasa gezegenimizin hızı ise belli bir güç ve kudret dahilindedir.Yani bir çakmak ateşinin elini uzun süre yakması ve elininin yanından hızla geçmesi arasındaki farkı görebilirsin. Bu koca gezegenin devasa parçalardan oluşması ve onca gezegenin içinde yaşanabilen tek gezegen olması ise biz insanlar için bir lütuf.

Okudunuz mu?  Şirk nedir? Şirk ne demek? Şirkin çeşitleri hakkında kısaca bilgi

Kayıtsız Üye
Hz.İsa(as) dünyaya tekrar bir peygamber olarak değil Hz.Muhammed(sav) in ümmetine mensub bir kurtarıcı olarak ümmeti kurtarmak için gelecek.


Kayıtsız Üye
Kardeşim son peygamber Hz Muhammettir. Hz isa ise Hz Muhammed’e ümmet olarak gelecektir Allah Hz İsa’nın duasını kabul ettiği için

Okudunuz mu?  Rab Kavramı

Kayıtsız Üye
Tamam senin düşüncene de saygı duyalım duymasına da ilk insan nasıl oldu nasıl yaratıldı bunu sadece düşün o zaman anlarsın göklerin sahibi rabbimizin ol dediğinde olduğunu


furkan
< Cevabı okumadan önce bende hz Adem ve hz Muhammed demiştimde sonra düşündüm hz Adem kimse peygamber olarak yollandı zaten bir tek insan o ama burada herkes ortak karar vermişse doğrudur.

Okudunuz mu?  Mikail (as) görevi nedir?

Bir hadis var adem ruh ile ceset arasında iken ben peygamberdim diye buna göre ilk peygamberde hz Muhammeddir ama dünyaya yollanan peygamberlerin sonuncusudur. >
"İnsanlar bir kişiden, Hazret-i Âdem’den yaratılmıştır." (Nisa 1, Enam 98)

Hz. Adem’e ilk peygamber değildir diye bir ithamda bulunmak haşa Allah’ın kitabındaki sözleri inkar etmeye, dinden çıkarmaya kadar götürür. Kur’an-ı Kerimde bir çok yerde insanlara "Ey Ademoğulları" sözleriyle hitap edilmiş ve Hz. Adem’den geldiğimizi bildiren ayetler bulunmaktadır.

Okudunuz mu?  Mucize nedir?

Hasan Kesdek
Hz.Adem ilk insan ve peygamber. Son peygamber ise Hz.Muhammed (S.A.V) dir


ilk peygamber kimdir, son peygamber kimdir, ilk peygamber

Bu kategoride yer alan İstiva ve Uluv Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İlk ve Son Peygamberler Kimlerdir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.