Anasayfa
7 Nisan 2023, 5:23
sizden91
Abone

Oyundan kazanılan para harammıdır ?

Oyundan kazanılan para harammıdır ?

prove
Selamun Aleyküm ben knight online’da item satarak oyun parasını gerçek paraya çevirmek istiyorum ama bu oyun parasını şans eseri kazanmıyorum eşyaları görevlerden alıyorum yani şans olayı yok harammıdır?


Yorum: Oyundan kazanılan para harammıdır ?

#UguR
Oynadığınız oyunda para kazanmak için 200 TL gibi bir para yatırıp ViP alıp anca öyle para kazanabilirsiniz. Öbürsey yani para yatırmadan çok zor şekilde kazanırsınız parayı. Bunun için size şu yazıyı Nureddin Yıldız hocamızın kitabından yazmak istiyorum:

Okudunuz mu?  Annem Gusül abdesti almama izinvermiyor teyemmüm ede bilirmiyim?

İnternetten para kazandıran oyunlar oynamak caiz midir?

"Bu tür şeylerin caiz olabilecek olanı vardır. ama müslüman şunu bilmelidir: O tür oyunları hazırlayanlar kazanmak için o işi yapmaktadırlar. Her oynayan kazansa onlar neden o işi yapsınlar? .bir verip beş alarak, insanları batırmaktadırlar. Sonunda muhakkak bir tuzak vardır. En iyisi, o tür eğlencelerden uzak durmaktır."

Okudunuz mu?  Şeytanların,cinlerin çöle götürüp de attıkları insanlar..

—————————————————————————————
GENÇLER İÇİN ANAHTAR CEVAPLAR | NUREDDİN YILDIZ – SAYFA: 44


Yorum: Oyundan kazanılan para harammıdır ?

prove
Peki mesela kutulardan çıkan eşyaları satıp gercek paraya cevirsem haram olurmu? ama bir emek karsılıgı çıkıyo kutudan çıkması’da garanti değil yani %’ilk oranları var çıkabilir’de çıkmayabilir de ayrıca o kadar para harcamaya gerek de yok.

Okudunuz mu?  Adetli iken üç aylar tesbihini çekebilirmiyim.

Yorum: Oyundan kazanılan para harammıdır ?

Kayıtsız Üye
hocam ben bir oyunu oynayacağım oyunda 2 kişilik 2 takım var ve bu takım bir maç yapıyor maçı kazanan ise puan alıyor bu puanlar birikince size oyundan bir şey veriyor ama bunun para olarak karşılığı var yani verilen şeyi satabiliyoruz bu haram mıdır teşekkürler hayırlı cumalar

Okudunuz mu?  Tabletten Kur'an okurken Abdest alınmalı mı?

Ensar
Oyun içinde şans bulunduran bu oynanan oyunlar bizleri tembelliğe alıştıran ve bizim katılmamız için belli ücret ödenen bu oyunlardan da kazanılan para caiz olmaz. Bu tür emek harcanmayan oyunlardan uzak durulması en güzel davranış olacaktır. Kalın sağlıcakla

Bu kategoride yer alan Gayri müslim için dua edilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oyundan kazanılan para harammıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.